Edith Södergran - En strimma hav

Det är en strimma hav, som glimmar grå
vid himlens rand,
den har en mörkblå vägg,
som liknar land,
det är där min längtan vilar
innan den flyger hem.

Aktiv

JAG SKA VARA AKTIV
JAG SKALL ICKE VARA PASSIV

AKTIV - PASSIV
AKTIV - PASSIV

Tack gode Gud

Tyckte mycket om programmet när det gick. Gillar improvisation så det ligger nog mycket i det - extra roligt är det ju när det är någon som man inte alls trodde skulle vara rolig (typ Gudrun Schyman, Martin Timell osv).

Terapi

Var hos terapeuten idag. Det går både bakåt och frammåt och det finns inget intressant att skriva om, tyvärr.

Utekväll

Har sett Nissen spela på Bodoni i Malmö. Drog dit med the W och Saab och det var det absolut roligaste jag gjort på länge! Fy fan va mysigt det var att sitta och lyssna på musik, chilla i soffor och bara... ha kul. Måste sova lite nu, Nissen ligger här och lossas sova för att jag ska sluta nörda mig.

Träna?

Vaknade klockan tolv. Åt två frallor och drack apelsinjuice. Känner att jag kanske borde äta något mer eftersom jag ska träna om några timmar.

Det känns mycket märkligt att jag tränar. Att säga meningen "Jag ska träna ikväll." gör mig alltid chockad och får mig att haja till varje gång jag hör mig själv yttra de orden. För jag är en sån som aldrig tränar, en sån som inte bryr mig. Och som älskar Ben & Jerry's och choklad (inte tillsammans, men i alla fall). Och vars kondition ligger på - 70 typ.

Det är konstigt att man plötsligt har börjat ta hand om sig, men jag antar att det bara är ännu ett steg emot ett normalfungerande liv.

Blogghelvete

Det blir inget bra detta. Jag vill inte bli en jävla sucker för detta för jag passar inte in i mallen ändå.

Spelning and seghet

Imorgon har Nissen spelning på en klubb i Malmö. Ska dra mig dit med lite vänner för att ge vårt stöd, hähä.

Annars så är jag helt körd i huvudet. Känns som någon har hällt in bomull och vispgrädde i hjärnan och sedan börjat vispa runt det...

Stay metal.

69 EYES

Perfect Skinn - en väldigt bra låt.



Detta är ett klipp från deras spelning på Peace and Love 2008.  Jyrki 69 får hela publiken att skrika Här kommer Pippi Långstrump. Jag stod längst fram och diggade som fan.

Rockig frisyr

  

Jag vill ha en cool frisyr med lite rockkänsla men allt som kommer upp på google är antingen tuppfrisyrer eller något snott från Melody Club (jag älskar det bandet, vill bara inte se ut som dem). Den längst till höger tycker jag bäst om i all fall... Även om jag aldrig skulle orka fixa det.

Höstlov

Eftersom jag har lov hela veckan som kommer så kan jag sitta uppe och skriva hur länge som helst. Ska ta vara på veckan... bestämde jag nu. Ingen ångest - tänker inte tillåta att monstret tar över mer nu. Det får bara inte hända.

Köpte förresten skor idag. Ordentliga höst-och vinterskor som är lite käng-aktiga men inte för stenade. Perfekt för mig som är mellanmjölk, varken för tuff eller för mesig. Det var ju inte särskillt intressant det heller... menmen.

Middag

Kyckling i röd curry och kokosmjölk med nudlar.

Tröjan

Mor var på Ladies Night igår kväll och kom hem med denna tröja som givetvis passade mig bättre än henne. Så nu tror alla att jag dreglat över Martin Stenmark och Mikael Tornving...

Kväll

Pojkvännen ligger på extrasängen och snackar om morgondagen. Ja, vi har en extrasäng för två vuxna människor får inte plats i en 90-säng såvida båda inte är anorektiker. Jag måste plocka linserna ur huvudet, kommer glömma det snart.

Godnatt världen.

Trist dag

Vaknade vid 11 och städade en massa. Vid 12:30 åt jag frukost och sedan la jag mig i badkaret. Där somnade jag och blev väckt av mamma och pappa vid fyra då de käkat middag. Åt och åt och åt... sedan fick jag choklad av pappa (blev mutad för att han ville kolla på tv) och nu sitter jag här. Är äckligt mätt (precis som igår) och trött på något konstigt vis.

Gokväll

Här ligger jag och apar mig. Känner mig som en fet valross just nu då jag käkat massor med glass och druckit vatten i ungefär lika stora mängder som en travhäst efter ett race (de borde ju bli väldigt törstiga). Så...





Sooner or later it's time to quit this monkey-thing and go to bed. See ya!

Äckligt

Jag nös precis upp en bit köttbulle.
Fy fan säger jag bara.

Daaaaamn..!

Haha all aktivitet bara dog. Nä men jag får väl försöka känna ansvar ändå.

Jag har ont i magen så det är inte lönt att lämna huset. Usch ja, sanningen svider. I eftermiddag / kväll ska jag på zonterapi och sedan ska jag äta glass. Eller också äter jag ingen glass eftersom jag typ bara lever på skit. Har i alla fall bestämt mig för att inte titta på idol ikväll (bestämde också mig för att inte bråka med nån men det lär ju inte uppfyllas med tanke på hur smidig jag är).

Nej nu måste jag hoppa in i duschen och klä på mig. Ska man hinna leva så ska man - fast allt verkar gå galet.

Skiter i det

Livet skiter ner sig lite ibland och så är det nu. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om.

Ångest

Behöver lite hjälp.

Silent Hill

Så jävla äckligt det är. Men jag ska ge den några minuter till.

Trasdockorna

It's not much of a life when you're just a pretty face,
Just to be whoever you are is no disgrace,
Don't be scared if you don't fit in,
Look who's in the reject bin!
It's the Raggy Dolls, Raggy Dolls, Dolls like you and me,
Raggy Dolls, Raggy Dolls made imperfectly,
So if you got a bump on your nose or a lump on your toes,
Do not despair,
Be like the Raggy Dolls, and say I just don't care,
'Cause Raggy Dolls, Raggy Dolls,
Are happy just to be,
Raggy Dolls, Raggy Dolls,
Dolls like you and me!





Och den svenska versionen förståss (som jag dessvärre inte hittade text till men man hör ju rätt bra).

Three Days Grace - live

Här är genialiteten jag snackade om i förra inlägget. Han sjunger bara så jävla bra och hela bandet är så jävla bra.
Här är tre låtar från en livespelning för några år sedan.





Adam Gontier

Han är sångare i Three Days Grace som är ett utav världens bästa band. Blev helt förälskad i Adam Gontier när jag var fjorton år och hörde honom sjunga I hate everything about you. Han är helt enkelt så jävla bra bara. Och han är inte fy skam att vila ögonen på heller, öhöh.



This is me a good day

Well, såhär ser man ut efter en dusch, smink, påklädning och hårfix a la fjärde klass (dvs man drar en borste genom håret typ två ggr i veckan). Om jag får säga det själv så är jag inte så imponerad. Tog ett fyrtiotal bilder med syrrans webcam så imagine for yourself. På alla ser jag hallucinerande ut så det spelade liksom ingen roll.



Funderar på om jag kanske ska göra de där förbannade slingorna i håret snart. Egentligen spelar det ju ingen roll eftersom jag aldrig orkar bry mig, men jag har fått för mig att flaskorna som sling-medlet ligger i kan explodera om man inte använder det. Hjälp en hypokondriker i nöd..?

Skrev

Jag skrev en sorglig novell så nu vill jag lägga mig i badkaret och bara ligga där och sen bara kladda med färg tills det känns bättre. Usch och fy.

Paparazzi Cover

Beslutade mig för att spela in en video eftersom min dator är kapabel till det. Ljudet blir lite luddigt och jag kan inte säga att min sånginsats är great (eller mitt plonkande) men what the heck liksom. Det finns så jävla mycket bra därute som man aldrig kan mäta sig med ändå.

Tjuvlyssnat.se

[tjuvlyssnat.se]



På en gata, Barcelona
Två killar ~ 20 har blivit stoppade av en kvinnlig biljettförsäljare ~ 20, som pratar engelska. Båda killarna är märkbart inte intresserade, men säljaren pratar på.
Kille 1 (trött): Men skit i den där jävla HORAN nu så går vi!
Tjejen: Vad fan kallade du mig?!
Pinsam tystnad.

Cred: Harry

Publicerat den 21 oktober, 2009 kl. 14:19 under Utrikes av Damon
Kommentarer: 37

Om taskiga kommentarer

Åh visstja, om detta inlägget där jag i en del av texten hoppade på en tjej för hur hon väljer att föra sin blogg... Det var jävligt klantigt gjort. Jag tycker fortfarande att man får välja sina strider men jag borde ju inte ta en brud som exempel när det finns tusen som jag inte förstår mig på. Visst, man får skriva hur man vill och sånt och jag har ju (som hon valde att ge mig svar på tal för) inte någon aning om vad hon får i kommentatorsfältet annars. Hon kanske rentav blir mordhotad själv och sånt och då förstår jag hennes inlägg fullt ut.
Det är väl mer när man låter de kommentarer som handlar om att man borde göra si eller leva sitt liv så som jag blir lite ställd på varför man reagerar. Men det är väl antagligen för att jag aldrig har ställts tillsvars för mitt sätt att leva (eller jo det har jag, men aldrig av okända människor som bara vill tracka) och antagligen ligger lite i att jag blir väldigt fördomsfull emot färgen rosa och när folk vill ha lättsamma bloggar om deras vardag.

Det jag vill komma till är att 
tjejen i fråga hamnade i skottlinjen för ett obefogat och delvis omoget raseriutbrott (omoget dvs, att jag kände mig ofullständig om jag inte citerade henne - vilket blev väldigt långsökt och väldigt pinsamt, obefogat då hon absolut inte är den första jag "kännt mig tvungen" att skriva något om). I'm the bad guy här, hur mycket jag än vill skylla på att jag är hormonell och under smärta så är jag ju medveten om vad jag skriver. Jag ber helt enkelt om ursäkt till henne för mitt påhopp. Nästa gång ska jag läsa en massa kommentarer innan jag börjar snacka om sånt jag inte riktigt har koll på.
Tror faktiskt inte att hon bryr sig nämnvärt då hon säkert fått liknande behandling av andra innan (hon ligger ändå på bloggtopplistan) men det är tanken som räknas. Nu har jag benat upp vad jag gjorde för fel åtminstone.

Take care allihop, var snälla, bär inte päls och tro på tomten... eller gör vafan ni vill.

Frukost

Har ont. Väldigt ont. Pallar inte ligga i sängen... så jag byter till soffan eftersom omväxling förhöjer. Ska peta i mig lite mat nu tänkte jag, dvs två knäckemackor och apelsinjuice.
Willys apelsinjuice är bäst (efter Tropicana och Brämhults men som student är det helt omöjligt att bekosta sig den lyxen) så länge det är enlitersjuicen för de andra smakar kattpiss. Hmm... undar varför det är så? Att Willys gör juicer men de stora smakar skitilla och de små smakar gott. Är det ett affärsknep eller bara otur? Who knows.

Ulcerös Colit - Tarmcancer

Läste precis detta fast jag vet att jag inte borde. Att U.C:n gör att jag har en ökad risk att drabbas av cancer i tjocktarmen. Läser vimmelmammans blogg och känner mig som en zombie, vet inte hur jag ska reagera. Hon har varit en förebild för mig i över ett halvår (sen jag fick U.C) och det är först nu som jag fattar att hon kan dö. Att cancern kan ta livet av henne gör mig så jävla förbannad, rädd, förvirrad m.m.
Det är helt obefogat men det är ju ändå jävligt svårt att låta bli att tänka på. Även om jag går på zonterapin, tar mina tabletter och sköter mig så finns det ju aldrig någon som kan säga att "nu är du frisk" eller "du behöver aldrig mer besväras av detta igen" och det är väl det som gör mig som mest irriterad. Vem hade inte velat höra att "Du kommer leva ett långt och lyckligt liv kantat av beskymmer i grad med 'mina föräldrar ska skiljas' och inte en massa sjukdommar. Take care."
Visst, nu är jag hysterisk. Förlåt förlåt. Jag blir bara så jävla rädd ibland. Och ledsen eftersom det är så orättvist.

U.C del 6

UTDRAG UR SJUKDAGBOK - 14 juni 2009
I nuläget står det mesta still. Jag försöker äta hyfsat sunt och röra på mig (en skillnad sedan tidigare) för att inte misshandla magen mer än nödvändigt. Visst, det slinker ner en kaka då och då men jag äter mer frukt och grönsaker så det väger upp i alla fall.
På sjukhusfronten står det helt still. Det har fortfarande inte kommit något svar på hur koloskopin gick eller vad proverna visade så jag har ingen susning om vad nästa steg blir. Det är bara att vänta och se. Jag hoppas innerligt att allt blir bra tills vi åker till Italien - den andre juli, alltså mindre än en månad - för annars kommer det bli väldigt jobbigt att sitta i bilen i så många timmar.

16 juni 2009
För bara fem minuter sedan ringde läkaren som genomförde koloskopin för att berätta att avföringsproverna som jag lämnade har kommit tillbaks och de visar att det rör sig om någon form utav inflammation i tarmsystemet. Det är dock inte "farligt" eller oroväckande, han berättade att normalvärdet på avföringsprover ligger på 50 och de som har riktigt svåra magproblem har ett värde på över 1000. Mitt ligger på 350 så det är med all säkerhet inte något akut, men det är inte heller helt normalt. Det är skönt att höra att det troligtvis inte kommer att krävas fler undersökningar som blir lika omfattande som koloskopin men samtidigt är det ju synd att det inte verkar vara något övergående heller.
Proverna som de tog från slemhinnan i tarmen har inte kommit tillbaka än men han föreslog att jag ska börja behandlas för Ulcerös Colit eftersom det med största sannorlikhet är den sjukdomen det rör sig om. Så jag ska hämta ut medicin på apoteket inom de närmsta dagarna och påbörja behandling medan jag inväntar svar på tarmproverna.
Han berättade också en del som jag redan vet genom allt mitt googlande; att Ulcerös Colit är en kronisk sjukdom och är därför något man får leva med resten utav livet och likaså att medicinen som förebygger framtida problem ska tas regelbundet och inte bara när det är en "aktiv" inflammation som härjar.

Nu ska jag ringa mina föräldrar och berätta för dem, sen får vi se hur det blir.

Ansvar

Har fått ansvar för bloggen på karatens hemsida vilket är kul. Bambambam... Har suttit där för att "lära känna" bloggen lite så att jag förstår mig på den lite. Det går helt okej.

Kollar på True Blood nu och äter ostmacka. Peace out!

Boten Anna

Jag känner en båt som heter Anna... Fan det var tider detta. Sitter här och diggar, skrattar halvt ihjäl mig och dricker mjölk. Can you feel the beat?


Taskiga kommentarer?

Läste precis detta inlägg i en blogg som jag mest råkade klicka in på.
Det är ganska intressant att vissa bloggare (unga brudar, typ 15-17 år) skriver om hur dåligt det är med elaka kommentarer. Det är inte kommentarer i stil med "Jag ska döda din familj" utan 'elaka' kommentarer är de som ser ut såhär: "Måste du alltid ha samma pose på bilder..." blablabla. Dessa brudar verkar inte riktigt ha fattat grejen med att blogga eller vad ordet elak innebär.
Så länge det finns bloggare så finns det elaka kommentarer. Man ska inte ha en blogg om man inte kan hantera det och kör med "skaffa ett liv"-attityden för det är knappast så att alla som lämnar "elaka" kommentarer har "inget liv" eller "är avundsjuka". De personer som skriver direkta hot ska man däremot vara aktsam på då det uppenbarligen kan leda till något som kan skada en själv eller någon annan, men att tycka att det är elakt när folk kommenterar hur man ser ut på en bild eller att ens blogg är tråkig... hm?

Jag gillar detta inlägg också eftersom det är så motsägelsefullt. Jag citerar: "Det är min blogg och jag får ju lägga upp vad jag vill, ingen annan kan ju säga något annat?"
Svar: Jovisst, det är klart.
Jag citerar igen: "Vad tycker ni om elaka kommentarer? Förstår ni poängen med att kommentera elaka saker?
Svara gärna, för jag vill veta era åsikter om detta! ♥"
Svar: Eeh, jo men spelar roll när du ändå bara lägger upp vad du vill..?

Vad ska man med folks åsikter till när man ändå tänker skriva vad man vill i sin blogg? Det är väl inte så att man går och tänker på allas åsikter sen efteråt. "Jaha, dendär människan tänkte så om mitt inlägg och den där tänkte sådär..." Tror faktiskt inte att bloggaren i fråga bryr sig om vad läsarna tycker, det viktigaste är ATT de läser bloggen.
Är bloggandet verkligen det enda i folks liv? Har alltid trott att bloggen är ett intresse som man gör för att det är kul eller för att bli populär, men det är ju inget som man tänker på 24/7. Eller gör folk verkligen det..?

Öga

Detta är mitt öga. Det ska följa med mig till skolan.

Raseri

Dålig uppdatering eftersom jag legat pall i soffan hela dagen. Har fått världens raseriutbrott på alla under dagen så nu är jag och övriga familjen trött efter min grymma urladdning (vilket brukar inträffa en eller två gång i månaden ungefär). Min älskade lilla familj.

Aj

Magen krånglar nu.

Katie Piper

Läste detta på expressen.

Katie Piper blev misshandlad och våldtagen av sin dåvarande pojkvän som sedan fick en annan man att kasta syra i ansiktet på henne. Idag har hon genomgått 30 operationer för att kunna äta igen och hon är blind på ett öga. Hennes ansikte är förstört och hon har smärtsamma minnen och upplevelser men ändå väljer hon att gå ut i media och berätta om detta.
Det måste krävas en del av en för att orka leva efter en sån grej. Tror att man inte ens kan föreställa sig den ångest det måste framkalla att vakna på ett sjukhus och inte känna igen sig själv när man ser sig i spegeln. Att ha blivit utnyttjad och så illa behandlad utav andra människor och är orsakad så mycket smärta att kroppen måste få läkarhjälp för att repareras är inte något man kan föreställa sig.

Männen som gjorde detta mot henne sitter inne för livstid. Katie Piper lever. För att hon vill leva.

Smile Empty Soul - Finding Myself

Den är klippt alldeles för tidigt i slutet så ursäkta att det tystnar helt abrupt. Men detta är i alla fall en väldigt fin låt av ett väldigt bra band. Enjoy!



Denna låt passar bra in på mig och människan jag älskar. Det har hänt mycket skit och det har tagit lång tid för oss att forma det vi har idag - ett förhållande. Vi älskar verkligen varandra idag och det är helt sjukt med tanke på allt hat och allt hemskt som vi sagt och gjort mot varandra under årens lopp.

Det är verkligen sjukt, men det verkar som att kärlek är som en parasit som inte går att skaka loss hur mycket man än vill. Tillslut måste man ge sig. Slänga in handduken, abandon the ship, låta fågeln flyga eller vad ni nu vill alla det.

Telifån

Pratar i telefon med Nissen. Försöker reda ut mitt huvud. Det går helt okej... Tror jag.

-

Ååååååååååååååååååååh..!

Duschen.......... äääääätaaaa............!

Tjohej

Nu har jag kommit hem efter en ändelselös fika med the W på stan och sedan liten titt i affärer. Fick sån lust att kladda med färg när jag kom hem så det är det jag har sysslat med sedan jag kom hem för typ 1,5 timme sedan.

Ska strax gå och käka något eftersom jag ska träna ikväll, eller rättare sagt om en timme... Hmm... en frukt och ett glas vatten borde väl funka? Jappjapp.



Här sitter jag just nu, med kvarlevorna från mitt konstnärsskap och en massa annat skräp (typ läxor, komihåg-lappar, skönlitteratur...).

I skolan

The W är nu och käkar och hon är - efter omständigheterna - välbehållen. Jag sitter och surfar då vårt material på något konstigt vis has gone missing och jag funderar starkt på att gå ner och läsa lite skvallertidningar då mediaklasserna verkar prenumerera på varenda en. Till och med Slitz finns tillgänglig till de blivande alfahanarnas stora glädje.

Jag har lite ont i magen också... men förhoppningsvis så mynnar det inte ut i något värre.

Två samtal från the W

The W ringde mig två gånger när jag satt på bussen och jag tänkte återge samtalet här:

*det ringer*
Jag: Hallå?
The W: Hej! Jag är redan i skolan men jag undrar bara om du ska käka?
Jag: Nej jag åt hemma, men gå du och käka så börjar jag så länge.
The W: Ja, okej men då gör jag det, hejdå.

1 minut senare...

*det ringer*
Jag: Hallå?
The W: Hej! Asså du kommer inte tro dethär!
Jag: Vad?
The W: Jag är inlåst!
Jag: Va?! Är du inlåst?!
The W: Ja! Lärarna måste ha låst eftersom jag satt däruppe...
Jag: Okej men jag är framme om två minuter, jag letar upp någon. Jag ringer så fort jag är framme!

En plan: Lev i nuet

Tror bestämt att jag måste ha en plan. Staka ut min väg så jag inte blir galen - för det har jag väldigt lätt för att bli. Galen alltså.

Det är för det första viktigt att slappna av. Det gör jag alldeles för sällan... eller, jag unnar mig stunder utav njutning hela tiden, men jag är aldrig där. Mina tankar är alltid på något annat håll.
Okej, då är det kanske andra punkten egentligen... då måste den nya första punkten vara att leva i nuet. Det sa min terapeut till mig från första samtalet för två år sedan... och det är fortfarande skitsvårt och händer väldigt sällan. Vad är det som gör att jag inte lär mig?

Listan kan göras lång men jag fick plötsligt en uppenbarelse om att jag mest sitter här och skriver en massa skit när jag kunde ha sovit... eftersom jag måste jobba med det där superviktiga projektet imorgon (som mitt vemod är 100% i topp inför). Ge mig kraft.

Vemod

Känner ett viss vemod och ett motstånd mot att göra allt jag måste. Det är konstigt, att jag så fort känner mig kapabel att göra något plötsligt inte riktigt får till det. För att jag är lat helt enkelt. Tror att jag ska börja måla igen. Det är nog bra för mig.

Dikt

Det passar sig inte
att inte passa in
allt är för stort och för smått
på samma gång.

Motivation - vad fan är det?
Vi har lämnat allt vad livet heter
bakom oss.
Långt, långt bakom oss.

Mål - vad fan är det?
Vad har vi att sikta mot?
Undrar medan allt byggs upp
omkring oss.

What?

Hittade denna bild i datorn och vet inte vart den kommer ifrån. Tror bestämt att det är Nissen som har varit i farten... Rätt söt är den ju, påminner lite om nån från Sesame Street (eller Mupparna, välj själv) vilket gör det hela väldigt najs.

Teletubbies

Denna video gör att jag kan skona tubbarnas liv några veckor. Älskar denna låt i kombination till dessa hysteriskt fula figurer som bara går runt och ser glada och äckliga ut hela tiden. Damn alltså.



Kanelbullar

Vaknade imorse av en underbar doft: Nybakade kanelbullar. Har varit och nallat en som frukostefterrätt och de var verkligen helt perfekta (lite kladdiga i mitten och inte för söta eller för mycket kanel).



Annars så är det ju söndag vilket betyder att jag inte ska göra någonting speciellt. Helt underbart.

Focus

En helt fantastiskt kreativ låt av det gamla progg/rockbandet Focus. Denna låt är en av deras mest kända; Hocus Pocus.

Booty Bounce

Jag har sett världens läskigaste film på tuben. Here it is:


Dikt

Söker ett svar
vill hjälpa dig så
Du vänder dig om
Bereder din väg att gå.
Slutar försöka hjälpa dig
det spelar ingen roll
för du vill inte längre
nu när du förlorat all kontroll.

Men skyll ej på mig
när dagar blir för långa
skyll inte på mig
när dina bördor blir alltför många
För hur det än är
så kan jag ej axla dina bekymmer
jag orkar en del
men måste tänka på vad mitt hjärta rymmer.

Sluta spela trött och dum
när jag frågar hur du mår
du suger ur mig all min ork
slukar allt du förmår...

Dikt

Ursinne som sedan länge dött
panik i vågor genom min så kallade "kropp"
Sliter mig loss, springer.
Vill hitta ett kryphål. Finns inte.
Andas in. Andas ut. Andas in...
De som håller mig vid liv
tar död på mig, samtidigt. Förvirrande, outhärdligt.
Pressar mina händer - kalla, som is
Inget får komma ut. Inget får komma in.
Era ord kan inte döda mig.
Mina ord kan inte förgöra er.
Evigheten tar sin början.
Det har börjat.

[12 mars 2009]

Dikt

Folks förväntningar (säg något mer jag inte vill)
Sväljer hårt, det är så det går till.
Matad med det som borde ske.
Förväntningar som sträcker sig högre än mina 1 och 53
och en halv, ska du veta (klarställd fucking trovärdighet)
Vill förtjäna platsen så nu kostar all min tveksamhet.
Inga hinder här, det är viktigt att prestera
så kämpa kvinna, lite till, lite mera!


Sorgligt att det liksom alla andra gånger förr
resulterar i att vi står här, knackar på Dr. Kronvalls dörr
Evighetens diskussion tar vid, min comeback är en löjlig historia.
För hur mycket jag än kämpar så tycks jag aldrig förtjäna min gloria.

[9 mars 2009]

Anger management

Är så pissigt jävla förbannad på allt och alla idag.

Tråkigt inlägg

Det blir en chill dag. Nissen har dratt till repan för han ska spela in hela dagen och jag är ganska trött och hormonell. Tittade på reprisen av Här är ditt liv med Sven Wolter och blev så rörd att jag skäms. Tycker sånt är så fint på nåt vis.

Har städat en massa så jag vet inte om jag ska ta en dusch eller vad jag ska hitta på... vi får se. Fy fan va tråkigt detta inlägg blev.

Dikt

Förtroende. Du är ett offer som litar till min tysthet.
Att jag kniper käft, nickar. Tycker om dig.
Tycker alltid om dig.
Överröses med dina historier - sant eller falskt?
Kunde inte brytt mig mindre
tyvärr, är mitt uppe i något annat.
En kamp i tysthet när offret talar,
anförtror mig all sin vårdslöshet.
Det är synd om dig. Du är ett offer.
Det är synd om mig. Jag bär dig och dina bördor, på mina axlar.
Vänskap är det inte tal om - vad sjutton är det?
Nej, jag kniper käft, nickar. Tycker om dig.
För det gör jag verkligen. Tycker alltid om dig.
(Fast du kväver mig ibland.)

[10 mars 2009]

Skrev detta när jag och Nissen hade en offperiod och jag försökte ragga på en kille som mest använde mig som "avsjälpningsstation" när han var ledsen. Skittrist, men sen löste det sig i slutändan :)

Dikt

Empatisk förmåga. Självömkan.
Kan inte klandra någon annan
för mitt tappade fotfäste.
Förbannad
på mig själv och på alla
för saker man inte bör tala om.
Kastar sten i glashus.
För just nu är det allt jag kan göra.
Utnyttjad - såklart.
Känslan är total.

Jag faller. Det är vackert. Svalt.
Vågar inte tänka på vad som händer
när jag slår i marken.

Hemma

Har vatt och glott på ringar, fikat på Waynes och ätit mat med Nissens föräldrar. Mycket trevlig dag med andra ord. Sitter och glor på Simpson och äter godis. Finns inget intressant att skriva just nu, kanske kommer på nåt senare.

Snart iväg

Har sminkat mig lite och ätit frulle så nu bär det snart att till stan för att möta upp Nissen. Det känns lite läskigt faktiskt... att titta på ringar. Som om vi blivit vuxna över en natt. Äsch, jag ska inte blåsa upp detta, det är ju bara ett litet smycke att ha på fingret. Åh om jag ändå inte hade så nedbitna naglar...

Övar på mittt pokerfejs här i webcamen nu, bara för att säkerställa hur man gör. MOHAHA!

Thaiboxning

En polare är sugen på thaiboxning och klickade in på en klubb för att läsa lite om dem. Hon kände sig inte lika entusiastisk när hon var klar för om man scrollar längst ner på denna sida så står följande:

"Regel: Se till att tånaglar är kortklippta. Det kan ske otäcka skador om du inte har kortklippta naglar. Du får inte träna om denna regel bryts! Får du blåsor som blöder får du inte träna och måste torka bort blodet direkt från mattorna. Jag hoppas själv att du förstår att detta är viktigt."

Hon är inte lika sugen på thaiboxning längre...

Känslosam

Fast det är ju lite häftigt ändå, det där med förgiftningen. Jag är så känslosam av mig och när Nissen sa att "vi kan väl titta på ringar imorgon till vår förgiftning" så blev mitt hjärta som en kanin med ADHD och myror i pälsen. För det är ju lite romantiskt. *Fäller en glädjetår*

Nej, nu ljög jag. Jag fällde inte en glädjetår. Jag bara skrattade lite fnissigt, som en flicka som precis fått en stor påse godis. Men jag tycker ändå att det är fint.

Förlovning + giftermål = förgiftning

Jag och Pojkvännen pratar om att göra som alla andra par i vår ålder (då trenden nu är att folk förlovar sig efter typ 3 månader tillsammans och pratar om att "leva hela livet tillsammans") så vill vi ju inte vara sämre (och samtidigt skämta lite på deras bekostnad). Så nu efter drygt tre och ett halvt år tillsammans ska vi också ta steget... inte förlova oss (det är för mesigt), inte gifta oss (vi kan fisa inför varan så vi är praktiskt taget redan det) utan förgifta oss. Praktiskt och bra. Det går till som så att man köper ringar som man har på höger ringfinger och sedan är det klart.

Vi har ju trots allt varit tillsammans i över tre år (med miljarder gräl och uppbrott och strul med andra för att se om vi klarade oss utan varandra) och vi är ganska säkra på att vi kommer spendera dagarna på ålderdomshemmet med permobilrace, xbox-spelande och lyssnandes på musik sent på kvällarna. När vi är 80 så lär vi också tatuera in varandras namn på kroppen (skinkorna föreslog jag och han tycker att det låter asbra) och bråka om vems tur det är att göra sitt drag i schack. Jag kommer skrika åt honom att sluta larma på trummorna och att jag inte bryr mig om hur det nya riffet han har kommit på låter och han kommer sucka, böna och be om att få gå och ta en helkväll med sina grabbpolare när jag tvingar ner honom i soffan för att titta på Twilight, Batman, Fantomen eller nån annan mysig tjejfilm.

Kort och gott, vi är alldeles för tillsammans för att kunna göra slut och vi vill ju inte vara sämre än alla de som efter ett halvår har insett att de inte kan leva utan varandra (pinsamt att det tog tre år för oss att haja detsamma) så nu jävlar!
Älskling, nu ska vi banne mig förgifta oss!

(Imorgon åker vi in till stan och tittar på ringar för flådigt ska det vara.)

Tvkväll

Nu blir det te eller varm choklad och tv. Pappa har spelat in Livvakterna så vi har lite att se på ikväll.

Upptagen

Upptagen hela dan. Sovit, fixat med skolan, flippat ur över skolan, fikat pga utflipp över skolan...

Damn alltså.

Icareklamen - Jerry

Den nya ICA-reklamen väcker debatt och jag undrar vilka det är som är upprörda. Det är ju knappast de med funktionsnedsättning som känner sig kränkta. Är det kanske nån som aldrig har sett en praktikant förut som blir nervös? Eller är det helt enkelt folk som inte är vana vid människor med funktionsnedsättning som blir lite stötta just på grund av okunskap?


Efter träningen

Kom hem från träningen nu efter att ha kört ashårt så jag är väldigt trött. När jag gick hem i mörkret så var det verkligen zombiewalk.
Kom att tänka på att om någon skulle komma och försöka råna mig eller slå ner mig så skulle jag bara stå och glo på personen i fråga eftersom jag var så fullständigt utpumpad. De skulle inte ens behöva säga "Det här är ett rån." för jag skulle bara titta helt likgiltigt och låta dem ta vad som helst. Det enda som gick i huvudet var "Vatten... soffan... mat..." Så jag är ett lätt byte.

Men nog om det. Nu tittar jag på Bonde söker fru och äter blodkorv. Det är trevligt som fan.

Ajaj

Sen slant jag givetvis med rakhyveln när jag skulle hyvla av mig håret från benen inför kvällens träning. Så jävla litet sår, hur sjutton kan det svida så mycket? Måste vara extra mottaglig för smärta just nu eller nåt för jag bara gnäller hela tiden.



Har i alla fall ett par tjocka strumpor som värmer gott. Ser ut som en jävla tomtenisse.

Äggröra med pasta

Skulle känna mig huslig och laga mig en ordentlig lunch på ett recept som jag fick av en bekant igår. Fräste lök och tomater i en stekpanna och knäckte sedan ett ägg över och rörde ihop det som nån slags röra. Sedan kokade jag lite pasta och åt alltihop tillsammans med ketchup och ost.

  

Nu mår jag illa. Väldigt illa. Inte sådär "mår-lite-illa" utan riktigt "fy-fan-i-helvete-vad-jag-mår-illa". Det dröjer nog ett tag tills jag lagar detta igen.

Drygt

Börjar kännas drygt. Ska försöka installera Pro Tools 8 och eventuellt komma igång med lite annat arbete. See ya guys!

Cementblandare

När klockan ringde idag så kändes det som att jag gått in i en vägg. Kroppen är så konstigt avslappnad (kanske fel ord för det är inte det minsta skönt) som om jag blivit misshandlad eller ja... nåt åt det hållet och så har jag ont i magen. Dricker te och har ätit knäckebröd men det känns ändå som en cementblandare därinne. Även äggstockarna gör ont. Fuck alltså.
Det kan ju ha med zonterapin att göra - igår så tryckte hon på en punkt som stimulerar äggstockarna och det gjorde ont som tusan, och sedan gick hon över till de vanliga ställena; sista decimetrarna av tjocktarmen (där inflammationen sitter) och muskelknutorna i axlar, rygg och nacke. Hon försökte trycka ut dem för hand också men det är så jävla mycket av dem så hon sa att hon inte kommer orka få ut alla på samma gång.
Det är typiskt för folk som är så lättpåverkade och stressade att drabbas av diverse tråkigheter. Ulcerös Colit är en psykosomatisk sjukdom vilket innebär att den påverkar / är påverkad och orsakad utav själens balans i förhållande till kroppen. Det betyder att om man - som jag - är en person som lätt oroar sig, får ångest och mår dåligt så tar kroppen stryk i form utav olika saker som är mindre roliga.
Min första reaktion från kroppen var en svår depression - varken kunde eller ville kliva ur sängen på morgonen,  hade ingen livslust, skadade mig själv och hyste ett fruktansvärt agg gentemot allt och alla.
Nästa sak på tur var magen som i alla år har bråkat med mig, men det var först när blodet kom som jag insåg att något var riktigt fel. Ulcerös Colit är en stressrelaterad sjukdom och med tanke på hur svårt jag har att koppla av så vore det ju en lögn om jag klarat mig helskinnad ur depressionen (utan några bieffekter alls).
Läser lite om psykosomatiska sjukdomar nu och fick fram att även astma är en sådan (vilket jag haft under hela mitt liv).

Men eftersom jag har en tendens att bli hypokondriker så mår jag nog bäst av att inte läsa så mycket om allt som händer i kroppen - blir så jävla nervös.

Sping i benen

Har fått nån konstig växtvärk i mina ben. Eller det känns som att jag bara borde upp och skutta jättemycket. Hmm... Vad ska man göra när det spritter i benen? Springa i trappan? Hoppa hopprep? Stretcha?

The zone and the therapy

Ska på zonterapi idag. Måste. Tvätta. Fötterna.

Spore

Försöker installera Spore på syrrans dator men det verkar som att det kommer ta hela dagen och det har jag ju inte tid med.
Spore är annars ett skitkul spel från skaparna av TheSims som går ut på att man spelar evoultionshistorien - man börjar som en liten amöba som simmar runt och äter plankton och fnas från andra amöbor och sedan jobbar man sig upp för att slutligen vara högutvecklad och ute i rymden. Helt underbart. Tycker dock att de två första faserna är de roligaste. Tjohopp!

Kvällsliga ritualer

Har genomfört alla måsten. Tvättat svetten ur håret och av kroppen, filat tandtråd mellan tänderna, borstat tänderna, borstat håret, sköljt munnen med fluorsköljning, sprutat i mig cortison, gnidit in ansiktet med nattkräm, smörjt in ben, armbågar och knogar, läst lite bloggar och ska nu få en välförtjänt sömn.
Inte välförtjänt i den mening att jag gjort mina kvällsliga ritualer utan för att jag verkligen kan se mig i spegeln och vara nöjd med min dag. Så nu ligger jag här helnäck och funderar på allt och ingenting. Är mätt och ren, lagom varm och lagom sval, känner ingen smärta och ingen ångest över något. Allt är faktiskt rätt bra just ikväll. Trött är jag, men oförskämt nöjd.

  

Hemma

Det visade sig att praktiken både blir lättare och svårare än vad jag trodde. Lättare: Vi ska jobba hemifrån och får därigenom bestämma själv när vi ska jobba och hur vi ska jobba osv. Svårare: Vi har en del cravings utav lärarna (detta är som ett riktigt producentjobb) så vi är ganska pressade.



Har ätit ett päron och druckit juice. Känner att jag behöver få i mig mer näring innan karaten ikväll. Funderar på en macka men det känns inte riktigt bra... Mer frukt - åhnej. Proviva är i alla fall ett måste så att magen klarar av lite stötar.
Vad är typisk bra-för-magen-mat? Förutom gröt, proviva och skorpa.

Praktik & djupandning

Idag går alla andra ut på praktik... alla som inte läser musik för vi har inte hittat några praktikplatser. Och så har vi fått väldigt dåligt med information så vi har inte riktigt vetat vart vi ska ta vägen. Grejt.

Bussen går om en halvtimme och jag är helfärdig. Känner att jag borde lägga mig i soffan och djupandas för att inte må crap under dagen men det negativa är att jag då riskerar att somna ifrån dagen och det går inte heller.
Men okej, nu bestämmer jag att jag går till bussen om... tjugo minuter. SPIKAT.

Dyskalkyli

Detta stycke är hämtad från dyskalkyli.nu där man kan läsa mer om detta handikapp.

"Lite förenklat kan man säga att dyslexi framförallt handlar om svårigheter med att avläsa och tolka de skrivna tecknen. Det handlar om brister i att snabbt och enkelt avkoda (läsa) skrivna ord. Dyskalkyli, däremot, berör framför allt svårigheter att hantera och genomföra olika matematiska operationer, det handlar om olika tankeprocesser."



Jag har under alla mina skolår alltid haft svårigheter i matematik. Mina lärare har ständigt bett mig sluta räkna på fingrarna och då jag under fjärde och femte klass hade en väldigt oförstående lärare fick jag också höra att jag skulle sluta "spela dum" och istället svara på frågorna. Detta har resulterat i väldigt dåligt självförtroende och när jag började gymnasiet hade jag inställningen att det inte var lönt att välja de teoretiska linjerna då jag var så svag i huvudet.
Jag började en linje med trivdes dåligt och som en mix utav en del saker i mitt förflutna (dåliga lärare, mina olika egenskaper som jag inte lärt mig utnyttja på ett bra sätt och vänner jag haft mer eller mindre utbyte med) hamnade jag i en svår depression som legat på lur under alla mina skolår. Jag medicinerade och pratade med läkare. Tog mig långsamt tillbaka ur depressionen som under många år varit en väldigt stor del av mitt liv. När jag sedan började om ettan på en ny linje som jag verkligen tyckte om så hade jag medicinerat i ett års tid och var påväg tillbaks mot ett liv som "mig själv" igen.
Men mattesvårigheterna kvarstod och jag var väldigt oaktiv på lektionerna. Det var då som min mattelärare berättade för mig om dyskalkyli. Hon gick kurser för att lära sig mer om det och hade kvalificerat sig så pass att hon kunde göra pedagogiska bedömningar utav de elever hon misstänkte led av dyskalkyli och vips var jag tillfrågad om jag ville göra ett sådant test. Jag tackade ja omedelbart, och efter tre olika test (matematik, läs- och skrivövningar m.m) så framkom det att jag led utav dyskalkyli.

Min lärare fixade genast en speciell miniräknare åt mig som jag ska använda vid minsta lilla tillfälle (då mitt handikapp är att jag inte kan automatisera) och vi lade också upp ett schema för hur jag skulle kunna träna upp mitt arbetsminne för att inte tröttas ut så lätt när det kom en uppgift jag hade svårt med. Att jag äntligen fick ett kvitto på att jag inte är dum i huvudet var nog den mest befriande känsla jag någonsin fått i hela mitt liv. Att det faktiskt fanns en anledning till att jag räknade på fingrarna och tog nittio sekunder på mig för att svara på vad 23+14 blir.

Samtidigt känns det ju en aning surt. Dyskalkyli är motsvarigheten till dyslexi, alltså är det ett handikapp som man aldrig blir av med. Det känns lite surt att tvingas ta ekvationer på miniräknaren som för alla andra är självklara. (Ett tillfälle för bara några veckor sedan var när jag inte såg kopplingen att det på en våg låg talet 90 på den ena vågplattan och 60+30 på den andra och jag inte kunde se att det faktiskt var lika mycket förrän jag tog det på räknaren.) Det finns tillfällen då jag tyckt så synd om mig själv att jag nästan börjat grina i klassrummet och känt mig som när läraren i fjärde och femte klass frågade om jag bara "spelade dum".
Att det dock finns metoder för att underlätta dyskalkylin är skitbra, då det lätt får en att tappa modet. Med rätt hjälp har man precis lika stora möjligheter som någon annan att t.ex börja en teoretisk linje eller bli ett mattegeni. Liksom en person som lider utav dyslexi får man praktiska hjälpmedel för att klara av skolan. Dyslektiker får ljudböcker när det är läsaning och stavningsprogram tilldelas på skrivningar - och personer med dyskalkyli får miniräknare och intensivt schack- eller mastermindspelande för att träna upp arbetsminnet.

Det viktigaste av allt är ju vetskapen om att man faktiskt kan klara av saker, oavsett vad man lider av. Allting går att lösa.

James Blunt - High



Beautiful dawn,
Lights up the shore for me.
There is nothing else in the world,
I'd rather wake up and see with you.
Beautiful dawn,
I'm just chasing time again.
Thought I would die a lonely man, in the endless night.

But now I'm high
Running wild among all the stars above.
Sometimes it's hard to believe you remember me.

Beautiful dawn
Melts with the stars again.
Do you remember the day when my journey began
Will you remember the end of time
Beautiful dawnYou're just blowing my mind again.
Thought I was born to endless nights, until you shine.

High
Running wild among all the stars above.
Sometimes it's hard to believe you remember me.

Will you be my shoulder when I'm grey and older
Promise me tomorrow starts with you,

Getting high
Running wild among all the stars above.
Sometimes it's hard to believe you remember me
High
Running wild among all the stars above.
Sometimes it's hard to believe you remember me

Sorry

Dålig uppdatering idag. Det är mycket kusiner som fyller år så man måste försöka hänga med och vara delaktig... har nån sjuk idé om att familjen är viktig och att man ska ta vara på varandra... väldigt tokigt i dagens ytliga samhälle.

Har en del diskussioner med familjen just nu, så jag klipper väl in en dikt eller nåt så fort jag kan. Hopp, hopp.

MTV - a bad thing

Nu måste jag skriva av mig angående den satans rövkanalen.
Det går ett intressant program på MTV som jag inte ens vet vad det heter. Ändå tänkte jag här ta mig friheten att såga det så fruktansvärt hårt. Programmet går ut på att en känd person (inte en betydande känd person utan självklart någon som tjänat ihop sina pengar på att skriva en låt eller flasha sig för en porrblaska eller legat med rätt människa) visar upp sitt hem för ett kamerateam. Det skulle kunna vara fruktansvärt mysigt och inspirerande men det blir bara läskigt och skrattretande. Det enda programmet går ut på är att kändisen visar upp så mycket och så värdefulla saker hon/han kan och pratar om hur unika de olika föremålen är samt hur mycket det betyder för henne/honom att ha dem i sitt hus.

Igår handlade det om en hiphopare som hade en mängd historiska föremål ifrån Kina i sitt vardagsrum. En vanlig människa skulle enbart ha så dyra prylar ifall man var intresserad utav Kinas historia (ni vet, modellbyggare har små flygplan, fotbollsspelare har säkert nåt föremål som går att förknippa med deras intresse osv...) då det känns ganska onödigt att spendera en massa pengar på föremål som man inte kan något om eller ens vet vad de heter.
Hans kommentar om föremålen var: "Jag vet inte vad det heter... men det kommer från Kina och är väldigt värdefullt... Jag fick betala en del för det..." *skott i huvudet*
Nästa grej som gjorde mig förvirrad var när han kom ut till sin pool och förklarade att det kristallklart blåa vattnet var importerat från Bahams. WOOOOOW! Är det bara jag som har missat att vatten har olika värde beroende på vart det kommer ifrån? Tur att jag fick veta hur det ligger till, nu tänker jag nämligen sälja vattnet i min farfars damm väldigt dyrt. Guldfiskarna som lever i den borde ju ge några extra slantar då det kan klassas både som mat OCH blingbling.

Märks det att jag hatar rika människor som inte gör något vettigt med sin egendom? Jag fattar att man vill unna sig saker men om man inte kan handskas med pengar på ett förnuftigt sätt så borde man faktiskt inte få lov att ha några.

Att tänka - att göra

Jag är en person som anser mig vara duktig och orädd. Att jag säger ifrån när det händer något. När jag var yngre var jag den personen i alla fall, den som satte sig bredvid den ensamma i matsalen och stod och frös vid gungorna tillsammans med den som inte fick vara med. Jag var inte rädd.
Idag är det anorlunda. Jag rider på vågen jag startade när jag var yngre, i alla fall i teorin. Men i praktiken är jag dålig på det. Jag är dålig på att hålla upp dörrar och resa mig för gamla människor på bussen. En gång när jag gick en prommenad så såg jag en liten kille som ramlat med cykeln. Jag såg att han inte var skadad, han ramlade bara, men jag blev ändå helt ställd och gick bara förbi. Frågade inte ens hur det gick. Skäms över mig själv.

Men det är ett tillfälle till. Som gnager mig mer än något annat.
Jag och min mamma hade varit och handlat och vi stod i en korsning och väntade på vår tur att köra ut. Då ser vi plötsligt en liten pojke, drygt två år, som står helt ensam vid en parkeringsficka. Han har tåspetsarna på gatan och bilarna kör förbi honom, bara i trettio kilometer i timmen, men det blir ju ändå en ordentlig smäll för en så liten människa. Mamma är vit i ansiktet och hennes röst darrar när hon ber mig springa ut och ta in honom på trottoaren. Jag stirrar på barnet som glatt står vid vägen, skrattar och svajar till i fartvinden från bilarna som passerar honom. Mammas röst bryts när hon upprepar samma sak. Hon ber mig springa ut, att skynda mig fram till honom. Jag sitter som förstenad. Min hjärna har registrerat synen och allt hon säger men jag förmår inte röra mig. Sekunderna går. Tillslut är det en tant som rycker tag i pojken och drar in honom på trottoaren och mamma vevar ner rutan och ropar några tacksamma ord till henne och sedan kör vi iväg. Jag är tyst under hela bilfärden.

Än idag skäms jag för att jag inte gjorde något. Om det hade hänt något med pojken, om en bil hade mejat ner honom mitt framför ögonen på oss så hade jag inte kunnat förlåta mig själv. Nu kan jag det med ett visst sting utav dåligt samvete. Jag kan skylla på att jag blev chockad, paralyserad, you name it. Det borde inte gå att bortförklara. Det skulle varit mitt fel om pojken dog. Indirekt mitt fel.

In Flames

Har plötsligt insett att In Flames faktiskt är jävligt bra. Nissen har promotat dem för mig i nån vecka och jag börjar förstå grejen nu - äntligen enligt honom (I can see his point). Mellan idolpauserna ligger vi och lyssnar på dem och Nissen förklarar allt som är invecklat med trumkomp och sånt.


Detta är svårflörtat för folk som inte haft något med denna genre att göra tidigare, så jag lägger in min favoritlåt under här - en "ballad" typ. Skitfin!

C/o Segemyr

Detta är svinigt kul. Borde införskaffa boxen snarast.

Today

Fick sluta 14 idag så jag har precis kommit hem och dratt av mig byxorna för att kunna krascha i soffan några timmar. Mamma och pappa ska ha gäster ikväll så jag får hålla mig undan lite... inte mig emot.
För övrigt så har jag ingen frisyr. Luggen är lång som fan och håret ser ut som en blandning mellan ett misslyckat hårsvall och ett försök till jag-bryr-mig-inte-looken. I am failing... I am failing...

Men det är i alla fall höst ute vilket är härligt och vi har mat i skafferiet. Ska nog ta mig en skorpa snart... eller riskakor. Vi får la se.

Out of inspiration

Känns som att jag inte har något bra att skriva om. Som om jag gömmer mig lite bakom alla bilder och youtubeklipp. Men man orkar ju inte läsa hur mycket som helst heller så det kanske är lika bra att ha massor av bilder, filmklipp och sånt.


Imorgon ska jag fan ha kameran framme... jättemycket.

Tea and the sofa

Jaha, nu sitter man här i soffan. Dricker te och har magknip.
Inte så värst kul när det ikväll är inspark för ettorna på skolan. Well, insparken på vår skola handlar inte om att supa stackarna fulla, utan snarare om att fixa en brakfest som är alkoholfri och underhållande för alla. Hade så gärna velat gå men det funkar inte med magen idag. Det är som träningen igår - man måste inse sina begränsningar.

Så då blir det te, datorn och en eller annan film. Pappa och jag ska se reprisen av Livvakterna ikväll (spelade in det igår då det korsar Oskyldigt Dömd) så det blir i alla fall inte långtråkigt.

Bloopers - That's 70's Show

Okej, det får räcka med politik för idag.
Hittade precis detta och jag gillar det jävligt mycket. Så lättsamt det känns här i den röda soffan...
 

SM i Nazireferens

Detta är också helt otroligt. Emma Andersson (kanske mer känd som en deltagare i Robinson för en massa år sedan) i en intervju gjord utav Filip och Fredrik. Vet inte hur många år tillbaks i tiden detta är...
De lägger in referenser till Nazityskland under hela inslaget och bruden fattar inte något... eller så gör hon det, men vågar inte säga nåt. Inslaget avslutas i alla fall med att Emma Andersson poserar i en tröja med trycket Treblinka på, väldigt glad, väldigt söt och väldigt ovetandes om vad hon håller på med.


Sarah Palin goes on

Jag kan inte låta bli.

Här ska Sarah Palin prata om Thanksgiving - om att man borde låta en kalkon slippa ifrån slakt. Hon väljer vart intervjun ska utföras, så hon tycker att ett kalkonslakteri är toppen. Så medan hon pratar om en tursam liten kalkon som blivit besparad ett öde på matbordet så står en man i bakgrunden och skär halsen av den lycklige kalkonens tiotusentals kompisar... Inte bra alltså.

Magnus Betnér

En rejäl man.


Inget vaccin för min del

Ringde min f.d barnläkare som konstaterade det jag redan visste - nämligen att jag inte är i riskzonen för att få viruset. Visst, jag kan mycket väl drabbas av det men jag får handskas med det problemet då.

Svininfluensavaccin?

Det är frågan. De ska låta oss få vaccinationen i skolan om vi vill och jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det. Är rädd att kroppen helt plötsligt inte ska kunna ta emot nånting om jag ska vaccinera mig hela tiden, men det känns också onödigt om jag väljer att inte ta vaccinet och sedan drabbas. Riskgruppen är ju människor i min ålder och det verkar ganska krångligt och jobbigt om man får det och tvingas hållas vid liv med extralunga osv.
Ska ringa min f.d barnläkare och fråga hur jag ska göra.

U.C del 5 - koloskopin

UTDRAG UR SJUKDAGBOK - 28 maj 2009

Idag smäller det.

Att få i sig tarmsköljningen igår var allt annat än lätt. Konsistensen och smaken går inte att beskriva och jag tvingade mig för att få i mig lite åtminstone men det slutade med att jag hällde ut den första doseringen i vasken. Det var skitdumt, jag vet. Mamma och pappa blev såklart väldigt förbannade och frågade varför jag var så korkad och omogen och så ringde mamma vårdcentralen och frågade hur jag nu skulle göra och de sa att jag skulle försöka få i mig den andra lösningen samma kväll. Så det var bara på det igen. Blandade med jordgubbssaft för att slippa den värsta smaken och jag tvingade i mig tre glas på två timmar. När det fjärde glaset skulle ner så kände jag hur allt vände i magen och jag sprang in på toaletten. Hann inte ens vrida mig till toastolen utan fick kasta mig mot handfatet och sedan kom allt upp - tillsammans med middan jag ätit tre eller fyra timmar innan.
Sedan var det bara toalettbesök hela natten varvat med illamående så jag har knappt sovit en blund inatt. Ringde till läkarmottagningen som ska göra undersökningen och berättade att jag kastat upp mycket utav innehållet (kunde inte förmå mig att berätta att jag slängt ut en halvliter) och damen som svarade i telefonen sa att jag ändå skulle komma in för att göra undersökningen. Det var inte heller första gången som någon haft problem med den drycken berättade hon för mig.

Så klockan 12:00 ska jag stå färdig i hallen för då kommer mamma och hämtar mig (jag vill inte gå själv, det känns så läskigt)
och så åker vi in. Sen får vi hålla tummarna för att det går att se något och att det inte var förjäves.


UTDRAG UR SJUKDAGBOK - 28 maj 2009
Mamma kom och hämtade mig och så körde vi in till kliniken för att få göra koloskopiundersökningen. Efter att jag klätt av mig och dragit på mig undersökningskläder så fick jag lägga mig på sängen för att få lugnande och smärtstillande intravenöst utav en assisterande sjuksköterska. Därefter kom läkaren in och pratade lite med mig om mina problem och sedan körde vi igång direkt. Fick lägga mig på sidan och sedan förde de in ett endoskop för att kunna undersöka tarmen. På en skärm på väggen kunde jag titta på hur endoskopet rörde sig i tarmen vilket var - trots all nervositet - väldigt intressant. Det var dock obehagligt och ibland fick den assisterande sjuksköterskan pressa händerna emot olika delar av magen för att endoskopet skulle kunna passera. De tvingades också spruta in luft för att kunna se vidare in i tarmen.
Undersökningen omfattades av att titta igenom hela tjocktarmen och en bit av tunntarmen och på vissa ställen tog dem prover som kommer att skickas på analys. Tunntarmen var det inget fel på men i delar utav tjocktarmens slemhinna var det inflammerat och enligt läkaren tyder det på en kronisk sjukdom som heter Ulcerös kolit som innebär att det bildas blödande sår i tarmvävnaden. Det är delvis ärftligt men så vitt jag vet så har ingen i släkten varit drabbad utav det.

Jag ska lämna ett avföringsprov i veckan och när proverna på slemhinnan är klara så kontaktas jag utav läkaren.

U.C del 4

UTDRAG UR SJUKAGBOK - 14 maj 2009
Har äntligen fått brevet. Kirurgen har kallat mig för koloskopi om några veckor för att se vad det är för fel. Det är med blandade känslor som jag nu går och väntar på denna förnedrande undersökning. För de som inte vet så innebär koloskopi att man kör upp en slang (närmare bestämt ett koloskop) i du-vet-var för att titta efter om något är fel på tarmens insida. Har googlat runt lite, mer information hittar man här (inte för att jag tror att folk intresseras av vad jag ska genomgå, men ändå).

UTDRAG UR SJUKDAGBOK - 18 maj 2009
Har suttit och funderat en del nu och försöker luska ut vad problemet är. Just nu är jag inne på cancer. Googlar som en tok, försöker få kött på benen inför den kommande koloskopin och lusläser alla artiklar jag hittar. Det känns lite pinsamt att jag är hemma från skolan på grund av magont och sedan googlar runt för att få svar, antar att jag bara borde luta mig tillbaks och vänta in den kommande undersökningen men det är något inom mig som gör mig nyfiken. Jag vill vara förberedd när de kommer och talar om vad det är. Jag vill inte höra ett alldeles främmande ord som jag inte har en aning om vad det betyder. Jag vill veta vad det är som kan tänkas pågå i min kropp (för det är ju det minsta jag kan begära).
Min älskade mor har fått uppfattningen om att jag är rädd när jag pratar om cancer - att jag fasar inför det och är uppstressad och orolig - men konstigt nog så är jag bara lugn. En gnutta irriterad är jag också då denna ovisshet verkligen äter upp mig inifrån men absolut inte rädd. Om det är cancer så är det ju något som pågår inuti mig just nu. Och om det inte är cancer så har jag ännu en sak att utesluta.



U.C del 3

UTDRAG UR SJUKDAGBOK - 5 maj 2009
På något konstigt vis har jag repat mig från gårdagens förnedring. Min mage jävlas dock som vanligt och idag mår jag väldigt illa. Ibland önskar jag att jag bara kunde lägga mig ner och dö för jag orkar verkligen inte med detta längre. Provsvaren kommer att visa att jag är frisk och då kommer de tvingas röntga mig ur alla möjliga vinklar och förhoppningsvis så hittar de inflammationen som käkar upp mig inifrån (för det är precis så det känns) och jag är så jävla less på att vara halvkrasslig hela tiden.
Men jag måste försöka vara positiv, så jag kan ju tala om att jag idag har bland annat sminkat mig och målat mina läppar illröda. Igår inhandlade jag en Cosmo och en Fantomen så jag har i alla fall underhållning för några timmar frammåt. Får väl göra något som kan tänkas vettigt.


UTDRAG UR SJUKDAGBOK - 6 maj 2009
Nu är jag trött på detta. Jag vill inte mer. Kirurgen ska kalla mig. Ska på gynundersökning nästa torsdag för att se så det inte är något fel i de regionerna. Damn jag är så jävla trött på min mage nu. Kan den aldrig bli okej liksom. Skitskitskit. Orkar inte skriva just nu.

Jävla skit

Försökte träna till ingen nytta då magen bara bråkar och svider. Det värsta är att jag blir arg. Så arg så jag gråter. Och så skäms jag över att inte kunna lika mycket som alla andra. Seriöst nu. Jag är som en liten unge, kan inte riktigt hantera att livet går vidare trots att man har en kronisk sjukdom.
Kom hem och storgrinade över att jag inte klarade av något så enkelt som ett träningspass idag (snörvlade i mammas  tröja och allt, trots att jag är "vuxen") och mamma påminde mig om några viktiga saker som jag tänker summera här för framtida deppattacker:

  • Livet slutar inte bara för att man får en sjukdom.
  • Det finns folk som lever med myckert värre åkommor än Ulcerös Colit - och de har en fungerande vardag.
  • Man kan inte se sig själv som ett offer.
  • Man kan inte bry sig om vad andra tycker.
  • Låt dig glädjas över vad du gjort under dagen - istället för att grämas över det du inte kunde göra.

Dessa saker glömmer jag bort. Typ hela tiden. Jag ser mig själv som den det är mest synd om i hela världen - och jag skäms. Jag skäms över mig själv och sjukdomen samtidigt. Men jag kommer aldrig bli av med den, så det är lika bra att jag intalar mig själv faktan, nämligen att det är inte mitt fel och det är inte synd om mig. Jag måste bara börja fatta det också.

Jävla skit, det blir bättre uppdatering imorgon.

Sarah Palin forts

När jag såg detta klippet så visste jag först inte vad Bushdoktrinen var, men efter att ha googlat det så insåg jag också hur jävla lite denna kvinna kan om politik över huvud taget när hon inte ens kan svara på ifall hon stödjer Bushdoktrinen. (Om ni verkligen lyssnar så hör ni att hon faktiskt inte ger svar på en enda fråga.)

(Bushdoktrinen är ett namn för USA's utrikespolitik efter 11 septembers terrorattack mot USA, som innebär - om jag har fattat saken rätt - att USA ska ha rätt att gå in i länder som de känner sig hotade av, när och hur de vill. Som Irak, till exempel.)


Sarah Palin

Jag vet inte om jag ska skapa en kategori som heter Komedi för detta är verkligen en sådan grej. Sarah Palin är nog något utav det roligaste i politkerväg jag nånsin sett. (Mycket snack om henne på lektion i skolan, så därav mitt intresse.)
Nedan kommer ett fint exempel på hur lite hon vet om det hon snackar om. "You can actually see Russia from land here in Alaska." är väldigt fint... Åååh denna kvinna, denna kvinna! Vart ska man börja liksom? 


Umgänge

Har umgåtts med Nissen, därav kass uppdatering. Vi ses så jävla sällan nu för tiden så när det väl blir av ligger vi bara och vrider oss i garv över diverse roligheter i livet och bryr oss inte om omvärlden. Väldigt mycket tonårsfasoner, sannerligen.



Men det är mysigt.

makemebabies.com



Hahah! Om Nissen och jag fick en unge så skulle hon se ut ungefär såhär. Sjukt söt!
[www.makemebabies.com]

Uppföljning - blivande alfahanar

Ni kanske undrar hur det såg ut idag efter fredagens tumult.
Det var studiedag igår så jag fick en extra dags frihet från de äckel som går i min klass, men idag var det alltså dags igen. Studierektorn mailade mig som sagt i fredags och sa att killarna verkade ångerfulla och ledsna över att folk uppfattat dem som otrevliga, så jag lät det hållas. Att samtalet med dem verkligen hade gjort nytta.
Försökte därför idag se om det blivit någon förändring bland folks språkbruk, men märkte ingen till en början. Det är fortfarande en del som har noll respekt på lektionerna men jag har åtminstone inte hört orden fitta, kuk, avsugning etc... Jag får helt enkelt vänta och se om jag behöver bli mer förbannad.

Parlamentet - David Batra

AHAHAHAH! Okej, denna är ännu bättre.


Parlamentet - Ja eller Nej

Ronden Ja eller Nej i Parlamentet är så jävla rolig. Här är några tabbar från de medverkande. Svinkul.


Dator = depp

Läste precis Fokis inlägg om att datoranvändande kan ge upphov till både ADHD och depressioner (och hon trodde inte att det hade något sammanhang över huvud taget) så jag vill bara klargöra för mig själv och alla som bryr sig:
När man sitter vid datorn så aktiveras hjärnan på ett helt annat sätt än när man gör något "vanligt". Det är som ett konstant fyrverkeri i huvudet eftersom den ständigt måste vara "taggad" och hinna med en massa saker. DET är vetenskapligt bevisat. Att hjärnaktiviteten ökar enormt då man sitter vid datorn, alltså.
Och när hjärnaktiviteten ökar så händer följande: Man blir trött, utmattad, får huvudvärk m.m.
Under min depressionstid så blev jag beordrad att inte spendera mer än en timme framför datorn om dagen eftersom det gör hjärnan så utpumpad (och människor som lider av depressioner kan inte använda hjärnan på ett normalt och sunt vis eftersom de är så fullkomligt nere i skit att de helt enkelt får kortslutning). Givetvis så gjorde jag inte det eftersom jag var jävligt envis och uttråkad och därför tog / tar också min tillfriskning mycket längre tid än vad den kunde ha gjort om jag följt medicinska råd till punkt och pricka.
Tror dock att det tar rätt lång tid för en fullt frisk person att utveckla ADHD eller en depression genom att sitta vid datorn men för de som redan lider av det / håller på att utveckla det kan tillståndet mycket väl försämras radikalt.

Ursäkta all the emo crap

Okej, förlåt för att jag varit så känslosam idag. Imorgon ska jag verkligen försöka hålla humöret i schack (matt! AHAHAHAHAHAHAA!) och inte vara ömsom kåt, ömsom ledsen, ömsom arg, ömsom romantisk...

Imorgon är det total balans som gäller. Jag lovar.

Karate - agressionshämmande?

Hejhejhej.

Var på karateträning men kände mig opepp och så gick det givetvis dåligt så nu känns allt dåligt. Det sägs ju att karate ska få en att vilja bruka våld mycket mindre men jag känner tvärtom: Det går en del småglin där som hellre leker dagis än att verkligen lära sig något (typ klänger i ribbstolar, brottas på golvet, kryper in bakom stora mattan osv...) och jag blir så irriterad att det kokar ur huvudet på mig.
Fast okej, det är kanske agressionen som har tillkommit i större omfång, inte lusten att bruka våld... Men ja, ni fattar.

Och Nissen har feber så det kommer dröja tusen år innan vi ses. Och det går en massa sorgliga serier på tv som får en att grina och så finns det en massa söta, fluffiga hundvalpar därute som man vill adoptera men inte kan för att man är allergisk. Har verkligen varit på skithumör idag.

Reklam - Friends

Grinar som en unge för det är så fint.

Broder Daniel - No time for us

De kommer aldrig att dö för de är så jävla bra.


New Moon trailer

Satan i helvete vad denna trailern gör med mig! Jacob Black är ju bara så jävla... satan vilken kemi åååååh jag dör! På riktigt... Så jävla jävla bra den verkar.


Titanic i The Sims 2

Här kommer hela filmen Titanic - fast i The Sims 2-format. Skitkul tycker jag som både älskar filmen och spelet. Lite nördigt kanske, men that's it.



OSV...

Sagt på msn




Konversationer som denna gör mig drömmande och happy! Som att vi en vacker dag faktiskt kommer ha råd... med både eget bo och stor säng.

Dröm

Drömde att alla killar i min klass hade blivit världsdiktatorer och tagit tjejerna under bevakning. Vi tvingades klä av oss alla kläder och vara fast i en inhängnad och så sprutade de vatten på oss eller bara skrattade åt oss. Sedan lyckades jag rymma (med några paltor som jag tog på mig) och sprang ut i en mörk skog där det fanns bevingade hästar med ryttare på i mörka kläder (tänk dementorerna i Harry Potter fast med häst) som jagade mig och så gick jag vilse. Sedan träffade jag Jakob Black (från Twilight) och blev glad för han var snäll och sen vaknade jag...

Fan va läskigt alltså.

Gomorron!

Frukosten bestod av två kanelbullar och en kopp choklad. Bara så alla vet...

Tjuvlyssnat.se

Råsundavägen, Stockholm

En regnig och kall morgon. En pappa ~30 står på knä på den grusiga och våta trottoaren och hjälper sin son ~3 att ordna med en bångstyrig gummistövel. Sonen gör underliga ljud.

Sonen: Ooouuumuuuh…
Pappan: Mmm, nu börjar det låta som något.
Sonen (ser lycklig ut): Mooouhmuuuh Muuuh!
Pappan: (skrattar): Nu lät du mer som en svensk lantko, Chewbacca är mer "Ouuuhuuuhuuuh!" (Gör en trovärdig Chewie-imitation)
Sonen: Ouuuhuuuhuuuuuuuuooouuuuuuh!
Pappan (skitglad): Ja! Exakt så! Bra, Jättebra!
Sedan går de mot tunnelbanan hand i hand och ser lika glada ut båda två.

Cred: Marie

Publicerat den 4 december, 2008 kl. 18:14 under Barn, Stockholm av Tapio

[www.tjuvlyssnat.se]

Tradigt

Nu kan jag inte bestämma mig för nånting. Gick ner bakom trappan och glodde bland alla inspelade videor efter nåt kul men fick sån beslutsångest att jag tvingade mig själv att resa mig och gå... Det blev så jobbigt: Jurassic Park... eller Forrest Gump.. eller nån dålig serie från när man var liten?
Gick in på syrrans rum och fotade in i barskåpet (som hon fyllt med en massa o-bariga saker) och sedan tog jag en sväng in i badrummet. Borde jag kanske lägga mig i skållhett vatten och bara vara? Det är bland det bästa jag vet... Att bada. I badkar. Ensam.

   

Man kanske ska ge upp och dra täcket över huvudet? Låter det som en bra idé?

Godkväll

Imorgon är jag ledig vilket betyder att jag ikväll kommer att surfa runt och eventuellt blogga om diverse meningslösa (eller meningsfulla) saker, eller också smyger jag in på syrrans rum och tittar på film. Eller smyger upp och lagar nudlar mitt i natten.

Menmen, godnatt till alla er som måste upp tidigt imorgon, hähä :)

The Sims 3

Gjorde mig själv i The Sims 3 och blev lite besviken. Min mor och syster hjälpte mig och när de kände att jag var fulländad så insåg jag att jag gärna hade velat... fixa en massa. Men ska det se äkta ut så ska det! 


    

Christian the lion

Vet inte vad det är med mig. Såg reprisen av Skavlan på SVT1 där de visade klippet med Christian the lion och så grinade jag som en unge... Gör det varje gång. Så pinsamt. Men det är så jävla fint.


En video med bilder och klippet från återföreningen.


Klipp från filmen Christian, The Lion at World's End

Mikrokladdkaka

Ur boken Kladdkakor av Maria Öhrn

  • 175 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk vaniljsocker

Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt därefter det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en vid, mikrosäker form, ca 30 cm i diameter. Har du inte en så vid form, eller så stor mikro, kan du grädda kakan i en något mindre form och hälla över en del av smeten i små glas eller formar. Grädda kakan på full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.

God morgon!

Tittar på nyhetsmorgon och funderar på ifall jag ska baka kanelbullar eller bara äta de som mor köpt till ikväll. Har aldrig bakat kanelbullar i hela mitt liv så det bådar inte gott ifall jag stället mig i köket och försöker få till en bulldeg. Det känns som att hela världen har väldigt lätt för att baka, medan jag står där med tummen mitt i handen.
Det enda jag klarar av att laga är microkladdkaka eftersom det är nödvädnigt när man är så beroende av choklad som jag är. Receptet kommer strax.

Hemma

Äntligen hemma. Nu blir det nudlar och tv. Sorry för dålig uppdatering, blir bättre imorgon.


Nudelskål. Det vill säga en skål. Med nudlar.

Got to go

Måste strax pausa i filmen och få duschat. Man kan inte komma och lukta gris på ett tioårskalas (det går ju bara inte för sig). Det är så mycket som ska göras... duscha, hitta bra kläder (inte för trist, inte för fint, inte för fult, inte för sexigt, inte för...), sminka sig, göra nånting med håret som bara ser helt luffigt ut annars... Allt som ska göras med ens utseende gör en paralyserad och så gör man istället ingenting. Helt tokigt blir det.

Broder Daniel Forever

Tittar på filmen om Broder Daniel och tycker att det är så fint, så fint. Jag var ett litet fan av Broder Daniel under min tonårstid (aldrig tillräckligt mycket fan för att ha råd med konsertbiljetter) och sedan dess har de alltid varit ett sånt band man kan gå tillbaks till och lyssna på och ändå tycka att det är jävligt bra.

Lady Gaga - Paparazzi

Jag diggar till musik fast jag borde sova. Ska fira en tioåring imorgon så jag måste vara fit for fight.





we are the crowd,
we're c-coming out
got my flash on it's true
need that picture of you
it's so magical - we'd be so fantastico
leather and jeans,
garage glamorous
not sure what it means
but this photo of us
it don't have a price - ready for those flashing lights
'cause you know that baby I

I'm your biggest fan
I'll follow you until you love me,
papa-paparazzi
baby, there's no other superstar
you know that I'll be your
papa-paparazzi
promise I'll be kind,
but I won't stop until that boy is mine
baby you'll be famous,
chase you down until you love me
papa-paparazzi

I'll be your girl
backstage at your show
velvet ropes and guitars,
yeah 'cause you're my rockstar
in between the sets,
eyeliner and cigarettes
shadow is burnt,
yellow dance and we turn
my lashes are dry,
purple teardrops I cry
it don't have a price - loving you is cherry pie
'cause you know that baby I

I'm your biggest fan
I'll follow you until you love me,
papa-paparazzi
baby, there's no other superstar
you know that I'll be your
papa-paparazzi
promise I'll be kind,
but I won't stop until that boy is mine
baby you'll be famous,
chase you down until you love me
papa-paparazzi
real good, we dance in the studio
snap snap, to that shit on the radio
don't stop for anyone
we're plastic but we still have fun

[bit av texten]

Charta 77 - Snälla förklara

En av världens finaste låtar.






Snälla förklara, att solen trots moln alltid går upp
Jag vill höra en saga, jag vill tro på ditt ord, andas din luft
Och jag vill finnas där för dig, när du faller,
du faller, då är jag där för dig

Klockan tickar, nu det läggs until en minut,
och jag önskar att det aldrig tog slut, ljuga att det alltid blir som just nu
Inget måste, ingen morron och ingen...
Hur kunde klockan, så plötsligt bli tre?
Du sover suntila där i rummet breve´
Har svårt att sova, hjärnan brusar för stark
Sitter i köket, med klockan, med disken, med kaffet

Snälla förklara, att solen trots moln alltid går upp
Jag vill höra en saga, jag vill tro på ditt ord, andas din luft
Och jag vill finnas där för dig, när du faller,
du faller, då fångar jag dig

Jag brukar tänka att det blir som på film,
och jag önskade precis ingenting
förutom att blåsa ringar av rök,
som sakta sänktes över bordet, över disken, och
Tittar ut och såg ett fönster med ljus,
mitt i skuggan som växt upp until ett hus,
och jag tänkte att där satt nån som jag,
som också tänkte på allt, och på inget, på liv och på död, och på...

Snälla förklara, att solen trots moln alltid går upp
Jag vill höra en saga, jag vill tro på ditt ord, andas din luft
Och jag vill finnas där för dig, när du faller,
du faller, då fångar jag dig x 2

Gokväll

Tittar på idol med mamma. Funderar på om jag ska gå och lägga mig direkt efter eller titta på Jag vet vad du gjorde förra sommaren som går på fyran efter Heroes ikväll. Har sett början på den filmen en gång och tyckte att den verkade lite... dryg. Men man vet ju aldrig, det ska vara en skräckis, aight?

Tillägnat min mage

Ulcerös Colit är en stressrelaterad sjukdom vilket märks väldigt mycket idag då jag har varit väldigt stressad. Ser gravid ut för att jag är så uppblåst och inflammationen har åter blommat upp. Det märker jag eftersom jag blöder och det svider på vänster sida av magen (på tjocktarmsvävnaden).

  

Jag vill säga till alla att det är jävligt viktigt att gå till doktorn om något inte verkar stå rätt till med ens kropp och tänk inte att det är pinsamt bara för att man måste prata om avföring och sånt äckligt för det kan rädda en från väldigt mycket dåligt i framtiden.
Om jag inte hade sökt hjälp när jag gjorde det så hade U.C:n kunnat bli mycket värre och jag kunde haft mycket mer problem. Hade kanske tvingats operera bort en stor del av tarmen (vilket många U.C-patienter tvingas göra). Och låt säga att mina symptom hade visat sig vara cancer och jag inte hade sökt hjälp så vet man ju inte hur det kunde varit idag.

Det är så jävla viktigt att svälja sin stolthet och allt "det är pinsamt"-tänk för hälsan är så jävla viktig. När man inte har några problem med kroppen så tar man den så förgiven, men när det väl händer något som gör en handikappad till viss del så är man inte så jävla intresserad av "vardagsproblem" som vilka kläder man ska ha på morgonen osv... Då tänker man bara på hur man ska ta sig till skolan utan att svimma på bussen av smärta och på vilken plats man ska sätta sig på en lektion för att ha lätt att komma ut om man får ont, osv. Då skiter man i om kläderna inte matchar eller att man ser trött ut.

SÅ VAR ALDRIG RÄDD FÖR ATT PRATA BAJS MED DIN DOKTOR!

Tack som fan!

Jag är så jävla glad över stödet från mina föräldrar, min syster, Robinson-Jarmo, lärarkåren på skolan, min vän The W och förhoppningsvis utav fler därute som tröttnat på att ta skit och höra folk bete sig hur som helst mot varandra.

Tack, tack, tack som fan <3

Dagen D

Idag ville studierektorn prata med mig och det första hon gjorde var att säga att jag är modig och ge mig en kram. Hon har läst mina flygblad (hon hade de med sig när hon pratade med mig, utskrivna i en bunte) och sa att detta är något de kan använda för att ta tag i problemet. Hon berättade att alla killar är kallade till ett samtal där de ska få läsa det jag skrivit (och jag får lov att vara anonym om jag vill). Hon sa också att detta är tillräckligt för att stänga av någon från skolan och att koppla in föräldrar, men att de börjar med att ha ett samtal med alla killar i klassen. Även alla tjejer kommer att tas in på samtal eftersom jag tycker att detta är ett problem som rör båda könen, och vi är alla skyldiga att göra något åt det.

Mycket riktigt så fick killarna tas in för ett samtal och jag har inte fått chansen att fråga studierektorn hur det gick. Jag hoppas i alla fall att något händer. Jag vet inte riktigt när jag ska gå ut med att det är jag som skrivit flygbladet för det känns som att jag kan komma att få mycket skit för det. Lärarna har i alla fall gjort nästa drag så nu är det bara att vänta.

Flygblad - blivande alfahanar

Detta är mitt flygblad som är skickat till lärarkåren på min skola. Ni får ursäkta ett visst slarv men det skrevs på en kvart under konstant illska.


 




Blivande alfahanar

”Vet du vad 11:an är för något?
När man trycker in sin penis med våld i munnen på kvinnan, så att hon börjar blöda näsblod.”
Robinson-Jarmo skriver om detta på sin blogg; alfahanar som använder sig utav sexuellt sadistiska och kvinnofientliga skämt för att understryka sin manlighet.


Liknande resonemang och skämt finner vi här på vår skola. Jag kallar de som för detta resonemang för Blivande alfahanar.


Detta är killar i 16-18 årsåldern som inte kan föra ett vanligt samtal om eller med en tjej utan att lägga in frågeställningen om hur långt hon kan ta deras genitalier i munnen (”och gilla det”). Det är de som inte kan prata eller visa sin uppskattning gentemot en tjej utan att tafsa, klänga eller ropa nedtryckande saker efter henne. Det är de som skickar mass-sms och skojar med att lägga upp bilder på henne i genanta positioner utan hennes tillstånd på Facebook.


Dessa Blivande alfahanar har uppenbarligen brist på kommunikationsförmåga och måste därför bli åtgärdade omedelbart innan de och deras offer kommer ordentligt till skada. Med tanke på hur många tjejer det är som utsätts för sexuella trakasserier varje dag så dröjer det nog inte länge innan de blivande alfahanarna blir anmälda eller får tillbaks med samma mynt. Vilken kille skulle fixa att varje dag få höra att han är dålig, bli spammad på mobilen, få ett obehagligt tryck på sitt könsorgan, få mer eller mindre sexuella inviter där han är i underläge, för att i nästa stund bli skrattad åt?


Om dessa människor får fortsätta med sin sexuellt sadistiska betraktelse av det motsatta könet så kan vi glömma tanken på en lugn och trevlig miljö på vår skola.

Förklaring!

Jag är medveten att det har blivit jävligt otydligt här i bloggen så jag ska ta och förklara läget:

I min årskurs finns ett gäng killar som allt för ofta pratar om tjejer som objekt. De diskuterar hur hon skulle se ut naken, hur bra hon är i sängen osv. Om de pratar med tjejen så blir det mestadels att de frågar hur mycket hon tar betalt, en del tafs och eventuella råa skämt. Ibland tas det bilder och någon tjuter "Facebook nästa!" och tjejerna säger "Sluta, hihi" men inget händer, eftersom de inte tas på alvar.
Detta blir bara värre och värre.
Från början ägnade sig killarna åt att spana in tjejer (ur lärarkåren och bland eleverna) och öppet kommentera deras utseende. Det har nu gått över i något ännu värre:
Senast i veckan diskuterade några grabbar sin praktikplats och den ena har fått en tjej som handledare, varpå en annan genast säger "Fan då kan du ju sätta henne på arbetstid!" följt utav skratt, varpå den andra svarar "Näe hon är ju ful som fan..!" och så mer flabb.

Samma dag, samma grabbgäng:
"Åååh, såg ***** käka en banan, om det hade varit min kuk skulle jag trycka den så jävla hårt i hennes mun (...) och hon skulle gilla det!"

Detta sägs öppet inför vem som helst. De skulle lika gärna kunnat våldta mig in public för detta är så fruktansvärt jävla vidrigt att lyssna på, så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det läskiga är också att jag börjat märka att dessa killar väljer ut sina offer bland nya, yngre tjejer på skolan. De gillar uppmärksamheten (vem hade inte gillat att en äldre kille visar intresse när man är ny på en skola?) och kommer inte riktigt att fatta vad som händer förrän det går för långt, och då kommer de att anklaga sig själva istället för att de inte satte stopp för det från början.

Hemma!

Det har satts igång en karusell och jag är både rädd och glad för att ha varit med och startat den. Inlägg kommer så fort jag kan!

Kvällens sista

Nu glor jag i kors så trött jag är, men jag känner att jag måste avrunda dagen med lite visdomsord.
Detta har jag lärt mig idag:

  • Att om man vill ha sin åsikt hörd så krävs det att man kan skrika. Ganska högt.
  • Biljettförsäljning går fortare (och effektivare) om man hotar med stryk.
  • En fika kan kosta skjortan på Espresso House. Det går därför inte att fika där så ofta, men när man väl gör det så är det så in i helskotta gott!

So long, ses imorgon.

Kvällsmat & konjak

Syrran lagade nudlar och kyckling åt oss. Gott som satan efter en lång dag.


Dricker inte alkohol särskillt ofta, men mamma tycker däremot om att ta en konjak när hon är ledig dan efter. Så idag är det mys här i soffan. Jag med mitt te, mamma med sin konjak. Pappa diskar, eller hänger tvätt... eller gör något annat som han brukar göra när vi bara latar oss.

Toa

Har nu varit på zonterapi, som jag går på för att försöka bota min obotliga tarmsjukdom Ulcerös Colit. Det går sakta men säkert frammåt och jag hoppas på att kunna leva ett normalt liv inom ett par års tid (det kommer ta ett tag för kroppen att vänja sig vid att den går att botas).
Zonterapin gör att kroppen chockas lite och börjar "rensa ut" all slagg ur kroppen, vilket resulterar i toabesök. Så här kan man sitta... med sin lille laptop eller en liten bok. Och fundera på livet...

Har ni förresten tänkt på att det är på toaletten som man faktiskt kan "tänka klart" just eftersom man tvingar sig själv att vara inlåst i nån minut med endast sitt eget sinne som sällskap?
  
Lambi är en U.C-drabbads bästa vän, öhöhö...

Flygblad klart

Blev så jävla taggad att jag skrev klart flygbladet. Mamma har läst igenom det och gett sin kritik så nu är det fulländat. Det är nu som jag officiellt startar ett krig. Jag ska mejla min mentor (och studierektor) och tala om situationen, samt förklara varför jag tänker sätta upp mina flygblad.

Wish me luck!

Jarmos respons

RobinsonJarmo har gett respons på min kommentar i hans blogg. Jag har funderat en del på den syn som en del killar på min skola har när det kommer till kvinnor. Jag tar nog upp exempel sedan, men det är så pass grovt att jag har svårt att ens säga dem högt.
Jag antar att Jarmo tycker att det är okej att jag använder honom som förebild i mitt blivande flygblad. Det känns otroligt bra med stöd från långt håll och från en människa som ändå har levt så pass länge. Ibland får jag för mig att jag är "ung och gnällig" över minsta lilla, men så lite respekt som det finns idag bland våra medmänniskor så vore det ju sjukt om ingen reagerade.

Så nu jävlar, med Jarmo och mina föräldrar som uppbackning ska jag skriva ett flygblad att sätta lite överallt på skolan, med fokus på den känslokalla atmosfär som vi ständigt tvingas röra oss i. Nu kör vi!



Jarmos inlägg om alfahanar på Robinsonön.
Jarmos respons till min kommentar.

Just nu

Well, jag ska nog sätta mig med nåt datorspel nu en stund och sedan blir det nudlar. Gottegott. Nissen ringde också så jag ska byta några ord med honom innan jag kör igång.


Ser lite mysitsk ut... Som en filmstjärna som inte vill bli fotad eller en blyg människa.


Noodles makes me happy.


Ska på zonterapi kl 18 så jag kommer inte kunna uppdatera förrän... inatt, typ. So long ;)

Tänder och kroppen

Fick en tandläkartid imorse så jag var och fick tandvärken checkad (och det är givetvis så att inget ligger fel, det bara gör lite ont när visdomständer växer upp). Jag måste alltså stålsätta mig och borsta trots smärtan (fast jag hade nästan hoppats att de skulle dra ut den så jag slapp eländet).
Fick också informationen att jag ska dra ner på sötsaker lite och dra upp på tandskötseln lite. Det betyder att jag nu mera bara får käka godis två dagar i veckan och ska sköta om tänderna lite extra fyra dagar i veckan (men helst alla dagar om jag kan).

Ibland känns det så jobbigt att ha en kropp för den måste tas omhand så himla mycket. Tänderna är inte något man tänker på förrän det väl börjar gå galet med dem, detsamma med levern. Den kan ju ta hur mycket stryk som helst utan att klaga, men när den väl är sönder så är den omöjlig att laga. Bummer.

Skattepengar till bröllop

Regeringen har föreslagit att kronprinsessan Victoria och fästmannen Daniels bröllop ska finansieras av skattepengar. Närmare bestämt 14 miljoner kronor. Vänsterpartiet har visat sitt missnöje och får uppbackning utav Expressens läsare där över 70% anser att kungafamiljen kan pröjsa sitt bröllop själva. [Läs artikel här.]
Är för det första inte positivt ställd till monarki, men jag ska hålla mig till denna bröllop vs skattefråga och inte sväva iväg:

Det är helt obegripligt att ens tänka tanken att den blivande drottningen inte ska betala sitt bröllop själv. Jag tror faktiskt inte att hon saknar förståelse för detta, men tanken på att någon kommit på att "Fan vi måste sponsra 14 mille till ett bröllop" är befängt. Kungafamiljen skulle inte ens märka av om deras inkomst skars ner till hälften så att de skulle behöva finansieras är skrattretande.
Det är också kul att regeringen tar upp en fråga som denna, samtidigt som de inte kan bestämma om barn som lever gömda i Sverige ska få samma sjukvård som svenska barn och att flyktingar ska få betala för att bli undersökta i Sverige. Vad håller de på med egentligen? Om sjukvården kunde få 14 miljoner så skulle man inte behöva fundera över vilka människor som ska få vilken sjukvård till vilket pris.
Det är ett hån mot svenska folket när regeringen överväger att finansiera en ekonomiskt oberoende människa dess bröllop, när småbarnsföräldrar går på knäna ute i världen, folk har inga bostäder och somliga kan inte ens sjukförsäkra sina barn.

Man betalar inte skatt för att Sveriges rikaste medborgare ska använda pengarna till sitt giftemål. Inte så länge folket får bestämma.

Jarmos attack

Ni minns väl RobinsonJarmo? En snubbe med hjärtat på rätt ställe enligt mig. Han har skrivit ett klockrent inlägg om alfahanarna på Robinsonön. Här kommer ni till inlägget!
Det är en riktigt attack emot kvinnoförtryck vilket jag tycker är jävligt bra. Feminismen svartmålas utav rädda människor som sitter lite dåligt på guldstolen och jag är så tacksam över att debatten sakta men säkert fortsätter.

Jag kommer vid ett senare tillfälle att skriva inlägg om fenomenet alfahanar eftersom det verkar krylla av dem överallt.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0