Stugan

Sticker till stugan på torsdag kväll direkt efter jobbet. Behöver komma dit och ladda lite. Har inte varit där sen november så det är på tiden. Då jäklar ska det badas, solas och promeneras i skogen och ha sand mellan tårna och cykelturer till Yngsjö. Åååååhrgrgr vad skönt det ska bli!

Själv

Spelade in lite idag, blev inte jättenöjd, för surt för min smak men wtf, jag ville så då gjorde jag det. Annars har dagen varit bra. Jag bor ensam nu, föräldrarna är ute på äventyr. Har lärt mig att man inte ska skriva ut sådant på nätet - det kan komma oinbjudna som råkat kasta ett öga på ens text, men eftersom ingen läser min blogg (iaf ingen inbrottstjuv såvitt jag vet) så kan jag vara lugn.

Ett regn

Jag har inget att skriva egentligen. Ville se solnedgången ikväll så jag gick en runda och så började det regna. Ett sånt där fint regn som luktar sommar och varm, fuktig asfalt. Det är det bästa regn som finns. Nu är jag melankolisk på ett bra sätt, dagen har ägnats åt att vårda min mage med te så det kan ju ha en liten betydelse i det hela.

Poke the Penguin

Detta är så himla gulligt.

istället för läppförstoring....

kan man måla läppstiftet utanför munnen och på så vis få den att se större ut. I denna stund känner jag mig som Scarlett Johanson och Angelina Jolie på samma gång. WOOPWOOP!

  

Morrn' morrn'

Så var det en ny dag, med en ny blå himmel kantad med små moln. Jag dricker te och peppar inför jobbet - som fortfarande är väldigt roligt. Idag ska jag utföra steg tre i min planeringsfas; ta MED mellanmålet till jobbet.

 

Trött

en bra dag tar ut sin rätt. Känns som att jag ångat på mer än jag gjort på länge - trots att jag bara jobbar halvtid och inte har ett särskillt fullspäckat schema utöver det. Antar att mycket beror på de nya intryck som sätter hjärnan på rundgång, vilket är spännande men tar ut sin rätt.

En kopp te nu och sen sängen alltså, fy sjutton vad skönt det ska bli att sova.

Tjolahopp!

Är redo för en ny dag. Har proppat mig full med baked beans i tomatsås, stekt ägg och smoothie och har till och med ordnat ett mellanmål - jag som inte brukar förbereda saker annat om det gäller fredagsmys i soffan. Well, nu är jag mätt, färdigmålad, fullastad och klar att åka........ nej usch vad kissnödig jag blev.

En perfekt dag

Har nu tvättat bort sminket och hoppat i pyjamasen, och funderar på om denna dagen hade kunnat bli mycket bättre. Nej, jag tror faktiskt inte det.

  1. För det första så var mitt nya jobb väldigt roligt. En massa glada och trevliga människor i alla former, färger, åldrar och utseenden och jag lyckades boka en kund vilket gjorde mig väldigt stolt och glad. HAH!
  2. För det andra så stötte jag ihop med en människa påväg till bussen och vi småpratade om allt möjligt och följdes åt en dryg timme. Mina föräldrar gillar visserligen inte mitt öppna och naiva sätt gentemot främlingar, men jag kan helt enkelt inte låta bli.
  3. För det tredje så fick jag en ros av en dam på stan (visserligen ville hon ha pengar för den, men ändå) och jag älskar blommor och blev jätteglad.

Om jag ska komma på något som kunde gjort dagen ännu bättre skulle det vara att jag ramlade i en pöl av choklad eller fick en hund. Men jag är jäkligt nöjd, trots allt!

KABOOOOM

Dagen till ära har jag en fisk i örat. Kände att det kan behövas då den ger tur (har jag bestämt). Snart går bussen och jag funderar på om jag ska äta ett mellanmål nu eller ta med till senare. Det tåls att tänka på...

imorgon smäller det

lite så känns det inför första dagen på mitt första riktiga jobb......
 


Jag har ett nervositetsmönster, som alltid följs och det ser ut på två olika sätt. Dagen innan kan jag alltså luska ut vilket mönster jag kommer riktas in på nästkommande morgon.....

  1. Kvällen före den viktiga grejen är så laddad att jag har ont i magen, mår illa och svettas av nervositet. Ångesten är påtaglig och det kvittar egentligen vad jag gör för tillståndet kommer inte stillas förrän det känner sig "färdigt" så all form av sysselsättning är värdelös. Ibland känns det lättare om man tar en prommenad, men oftast inte. Följden blir att morgonen efter är jag kolugn. Jag har liksom agerat ut all nervositet kvällen innan så det finns ingen kraft kvar till det när det verkligen gäller. Skönt, praktiskt, jobbigt dagen innan men man slipper tänka så mycket.
  2. Det känns som vanligt kvällen innan. Jag är lugn, tillfreds med tillvaron och finner inget särskillt bekymmersamt. Jag sover gott och jag oroar mig inte nämnvärt inför morgondagen, tänker att det löser sig och har det allmänt bra. Följden blir att jag i samma ögonblick som jag ska kliva in i den fruktansvärda situationen blir väldigt nervös, akut nödig, illamående, huttrande, svettig och torr i munnen. Jag får hjärtklappning och ser dubbelt, glömmer bort att andas och tappar all tro på mig själv.

Eftersom jag är kolugn är jag givetvis livrädd för att jag ska bli supernervös i samma stund som jag ska kliva in genom dörren på jobbet imorgon. Urk och fy.

Today

Skulle verkligen behöva träna idag. Vet inte vad som hänt men i och med studenten blev det några slacker-veckor - inte för att jag inte förtjänat dem, för det har jag verkligen. Men jag är lite rädd för att om jag börjar se träningen som något stort och jobbigt så kommer jag anse att jag inte ska behöva utstå pärsen och då struntar jag i det. Well, om jag fortsätter med attityden att det bara måste göras så ska det nog gå bra.

Min hjärna är ganska full nu med tanke på allt nytt som händer med jobb, uppkörning och eventuell flytt och grejer. Det är roligt, men jag ser fram emot att komma in i lite rutiner så att allt bara kan lunka fram. Då kan min hjärna koppla av lite och jag kan bara ta det lugnt.

 
Det var längesen jag la upp en bild också, så här kommer en från i lördags precis innan jag stack på en middag. Vet att jag inte ser ut att vara middagsklädd, men det var en barndomsvän som bjöd mig i sista minuten så jag tänkte att det kunde kvitta vad man har på sig. Notera hur mitt öra är lite krokigt upptill, upptäckte det nu och fann det lustigt.

Lång gårdag

Blev en del sittande och vänta igår hos pappa. Först vid 21 kunde vi åka hem, preparerade med smärtstillande tabletter att nyttja om det blev för jobbigt. Då det blivit dåligt med mat hela dagen körde vi inom McDonalds (första gången de senaste sju åren) och beställde lite mat till mig. Och snabbmat har aldrig smakat så gott, haha!
När jag vaknade imorse var pappa i alla fall uppe och städade. Han ser en aning tilltufsad ut (njursten är ingen dans på rosor) men han var hyfsat pigg och hade inte ont i alla fall.

Well, klockan är halv ett och jag ska laga till frukost; baked beans i tomatsås och stekt ägg. Det är anledningen till att jag stiger upp på morgonen, haha.

Sommar

Hej.

Det var ett tag sen men jag tänkte försöka komma igång med detta igen. Det händer en del just nu, vilket är väldigt roligt. Just för tillfället är väl det enda tradiga att min älskade far är inlagd, troligen för njursten. De håller på att röntga honom och sånt, men tills dess ställer vi in oss på att det är njursten så slipper vi känna mer oro än det faktum att vi tycker synd om honom.

De roliga grejerna som händer är ju att jag tagit studenten med väldigt bra betyg - har slitit som ett djur och har verkligen fått lön för mödan. Är vädligt stolt över min insats. Men i och med studenten blir man ju också arbetslös, något som jag lyckats råda bot på genom effektiv jobbsökning under helgen och veckan. Är nu erbjuden en deltidstjänst på ett företag i Lund med start på tisdag, så jag är väldigt, väldigt glad. Det ska bli väldigt spännande att få komma ut i arbetslivet och jag tror att det är ett jobb som kan passa mig bra då det är en liten arbetsplats med människor i alla åldrar. Det ska bli jätteroligt att komma dit.

Så tills på tisdag har jag sommarlov.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0