Sexobjekt

http://www.dagensarena.se/opinion/sveriges-kvinnolobby-50-nyanser-av-sexism/
 
Jag har inte läst 50 Shades of Grey ännu men jag har hört att den ska vara fullkomligt rafflande och får alla som läser att sitta timmar i sträck och bara plöja sig igenom sidorna.
 
Jag ska ska skriva en bok om en kvinna som har sex. Massor av sex. Utan män. Eller med män, men utan manliga karaktärer som fortlöper genom historien. De ska inte ha namn, tankar eller åsikter utan de ska bara finnas där i ett enda syftge: att bli sexade. Tänk Pippi Långstrump som blir tonåring, hon hade fan gått bananas med alla killar, skitit i vilket osv. Jag hade älskat en sån bok när jag var tonåring. Istället fick jag nöja mig med Bertböckerna och Emanuel, typ. Kan inte minnas att jag läste något mer spännande som var skildrat ur ett kvinligt perspektiv. Nu jävlar ska här skrivas.

Sexuella trakasserier

Detta är ett viktigt inlägg.
 
Efter att jag läst detta får jag en flashback till en skolresa när jag går i femte klass. Vi har varit på Tosselilla. Jag och killen jag är "tillsammans" med har hoppat på hoppbollarna och pussats och jag är på rosa moln. Det är en dag som jag vill minnas som väldigt spännande, kärleksfull, rolig och väldigt, väldig vuxen.
 
Men på vägen hem händer något. Vi väntar på att bussen ska ta oss tillbaks till skolan och vi står och pratar, några killar och tjejer skojbråkar lite och jag och en kille har en omogen debatt. Eftersom hela jag är uppfylld av hur rolig dagen har varit och känner mig oövervinnerlig jag tar hans keps och springer iväg. Klassiskt.
Det får önskad effekt för han springer efter. Inte skrikandes på mig eller särskillt fort, han bara joggar efter mig som har kutat över halva parkeringen. När jag har kommit tillräckligt långt bort från gruppen ökar han farten och kommer ikapp mig. Jag tänker att nu kommer han väl dra mig i håret och fortsätta vår verbala fajt men det är något annat som händer. Istället för att ta sin keps så lägger han armen runt min hals och klämmer till så att jag är fastlåst med honom bakom mig och syretillförseln strypt. Det går fort och jag får inte luft. Samtidigt tar han sin andra hand och kör in under tröjan och klämmer om mitt bröst. Så hårt att mina ögon tåras och det går stötar genom kroppen då jag vill kippa efter andan men inte kan för att min hals är åtsnörjd. Jag är chockad och förstår inte vad som händer. Efter några sekunder släpper han, tar sin keps som jag tappat på marken, dammar av den och flinar mot mig. Sen promenerar han tillbaks till de andra som håller på att kliva på bussen medan jag står kvar och försöker förstå vad som hände. Jag är arg, ledsen, besviken och framförallt kränkt. Vad fan tror han att han håller på med. Jag tar några djupa andetag och går till bussen där fröknarna håller på att räkna in oss. När mina tjejkompisar ser mig så kommer de och frågar varför killen påstår att jag låtit honom smeka mina bröst. Han går nämligen runt och säger det till de som vill höra. Jag vet inte vad jag ska svara, så jag bara skakar på huvudet, sätter mig längst bak i bussen och tittar ut genom fönstret.
 
Efterhand börjar ryktet spridas om vad jag och mitt love interest har gjort (eftersom han berättat för sina kompisar som berättat för en person som berättat för en person osv) så inom en vecka har jag rykte om att vara en hora eftersom jag låtit två killar vara på mig på samma skolresa. Jag är tolv år och har sedan länge bestämt mig för att byta skolkommun inför sjätte klass, men det känns ändå så jävla värdelöst att lämna med känslan av att alla vet något om mig som jag inte stämmer överens med. Blandat med illskan över att killarna i fråga har tagit sig friheten att berätta för alla om saker som jag idag skulle svara med en spark i skrevet och en anmälan.
 


Jag inser också att jag inte är ensam. Detta är vardagsmat. Jag tror inte att någon som var inblandad minns historian förutom jag själv och detta är givetvis en dramatisk version av ett kort händelseförlopp, men likväl är det min version och den är och har varit riktig för mig sedan den inträffade.
 
Min högsta önskan i mellanstadiet var att mina bröst skulle försvinna, då jag fick dem väldigt tidigt och aldrig slapp en gymnastiklektion utan att någon tjej i klassen sa att jag borde bära bh eller att någon kille skämtade eller kommenterade dem. Jag fattar att det inte alltid var elakt menat, att det var spännande och allt det där, men jag är så jävla förbannad på att jag inte försvarade mig en enda jävla gång. Att jag inte bad folk hålla käften eller dra åt helvete. 
 
Jag önskar att mina barn försvarar sina kroppar mot alla former av angrepp - psykiskt och fysiskt. För det gjorde inte jag eftersom jag skämdes så mycket och så fort jag försökte ventilera det fick höra att "det är såhär det är i tonåren, folk tafsar, tycker saker och glor". Jag önskar att någon hade sagt typ "VAD FAN SA DU ATT DE GJORDE SA DU?! DE SKA GE FAN I DIG OM DU INTE VILL ATT DE KOMMENTERAR DIG ELLER TAFSAR PÅ DIG." för jag tycker att även om det kan vara bra att veta anledningen till folks kommentarer så behöver det inte betyda att jag ska ha överseende med det. Jag behöver inte tycka att det är okej att någon annan rör mig på ett sätt som jag inte vill.
 
 

Mamma

Dricker te efter en powerwalk i regnet och prat med mor min. Hon har gått ner 15 kilo och jag är så glad för hennes skull. Stroken i januari fick henne verkligen att se klarare kring hur hon kan göra för att kroppen ska fungera bättre. Vi pratar inte så mycket om det, mer än att ge uppmuntrande kommentarer, men jag är så fruktansvärt glad å hennes vägnar. Glad och stolt. Och tacksam. Tacksam över att hon överlevde något som dödar eller invalidiserar 50 % av de som drabbas. Glad över att hon känner ett så stort värde i tillvaron och stolt över hur hon lever sitt liv. Hur hon kan bli rädd och visa känslor men samtidigt stånga sig blodig för att ta sig igenom och komma ut med ett gapskratt på andra sidan. Glad över att hon är omgiven av folk som hon tycker om, familj coh vänner. Och glad över att jag får höra att jag är så lik henne. Som tonåring var det något av det värsta jag visste; när folk sa att jag är lik mamma. Det är tur att man växer upp och ser saker på ett nytt sätt. På rätt sätt.

Pepp eller depp

http://simoneh.se/
 
Läste ofta hennes blogg när jag behövde pepp. Kanske borde börja följa henne igen så jag inte åker på en juldepp.

Praktiken

Vi tog in en ambulans i studion för några veckor sedan och när jag står och lite casual ska luta mig på den ser jag att den är fylld av blodstänk efter vad jag antar är självmordsbenägna insekter. Förevigade detta på en bild. Tadaaam.
 

Sverigedemokraterna

Jag kastade ut en fråga på Facebook och önskade svar från de människor som röstat på Sverigedemokraterna i förra valet för att få en bild av vad det är som lockar med partiet. Har än så länge fått ett svar, från en person vars vänner röstat på dem, så jag har inte kommit i direktkontakt med någon ännu. Postar händelseförloppet nedan:

 

 
 
och här kommer svaret:
 
 
Jag försökte formulera en text efter det svar jag fått (antagligen är detta det enda svar jag kommer få så jag har valt att utgå ifrån det). Jag är glad över att jag fick något att använda och har frågat personen om det är okej att jag använder henoms svar här vilket gick bra, så tack så mycket!
 

Bostadsbristen hänger mer ihop med skattesänkningar och det faktum att det finns färre hyresrätter vilket också gör att det endast är de som har råd att köpa sig en bostadsrätt kan skaffa eget boende.

 

Jag tror inte att man löser jobb och bostadsfrågorna genom att dra ner på invandringen. Givetvis måste det finnas en granskning för hur invandringspolitiken ser ut precis vi granskar alla andra aspekter av samhället men jag har svårt att förstå hur det kan vara huvudproblemet. Om man nu ska koppla något till bostads- och arbetsbristen i landet vore det ju en enklare matematik att koppla det till regeringsskiftet 2006 än att plötsligt börja propagera emot Sveriges invandringspolitik. Det känns märkligt att alla kopplar de negativa utvecklingarna till invandringen när man logiskt sett borde börja med att titta på hur det politiska klimatet förändrats de senaste åren överlag.

 

Det är ju givetvis massor av faktorer som påverkar och jag menar inte att regeringsskiftet är enda orsaken till det som sker, men eftersom politisk utveckling är en röd tråd så borde man ju kunna se orsaker till det som sker nu om man tittar på beslutsfattningen bakåt i tiden, som en röd tråd. Sverigedemokraterna har dragit in en aspekt av det hela som kanske inte är tagen ur luften då invandringspolitiken spelar en roll i hur samhället utvecklas liksom alla andra politiska frågor spelar roll.

 

Men nu är Sverigedemokraterna ett parti som är baserat på enskilda föreställningar om varför landet ser ut som det gör - de har en teori om varför landet ser ut som det gör, men istället för att kolla upp om deras teori har någon verklighetsförankring så kör de vidare med sina påståenden med hjälp av skräddarsydd fakta som snabbt genomskådas. Vad är det som gör att den uppenbara okunskapen inte spelar någon roll för partiets sympatisörer? Vad är det som gör att teori är viktigare än det faktiska genomförandet? Jag förstår att man vill stå för det man tror på, men jag tror också att det är viktigt med en ödmjukhet inför andras verklighetsskildring. Jag fattar att vilken människa som helst kan starta ett politiskt parti och det har vi ju flera exempel på bara det senaste årtiondet, men vad är det som gör att Sverigedemokraternas teorier (för jag vill kalla det teorier och påståenden eftersom jag inte finner något bättre ord) har fått en sådan genomslagskraft när till exempel Linda Rosings parti Unika Partiet inte kommit någonvart?

Natt

Tänkte sova men fastnade. Så in i helvete. Nu har jag sett en dålig film och spelat hur jävla mycket tetris och bouncing balls som helst. Det är sorgligt som fan. Men eftersom det är helgdag för mig så får det vara så. Tänkte spela lite gitarr. Kanske blir en låt.

Alex Band

Jag hade en vän som betydde mycket för mig under min högstadietid. Hon introducerade mig till The Calling och i synnerhet till Alex Band. Förstod inte riktigt hans talang då men har nu återupptäckt honom. Han har en del bra grejer ute. Här är en ballad som jag gillar.
 
 
 

Träning

Har just tränat efter en lång, utdragen dag. Jag måste hålla serotoninnivåerna i schack nu när det är vinter, märker att humöret håller sig, men blir väldigt lätt ur balans. Mycket tankar och lite rum för dem.
 

James Blunt - Bonfire Heart

Underbar låt, underbar video. Riktiga människor, riktiga händelser.
 
 
 

Fixar och donar

Nu glömmer jag att skriva igen. Inspelningsdagarna är långa och jag har väldigt roligt när jag kutar runt och fixar och donar.
 
Jag har börjat spela igen. Eller, igen låter kanske lite märkligt eftersom jag aldrig tagit ett aktivt beslut att låta bli, men det har liksom inte blivit av innan. Jag har inte haft lust förrän nu och nu är det väldigt befriande och roligt igen.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0