Lång dag imorgon

Imorgon drar nästa inspelning igång och jag borde egentligen sova men jag är pigg så jag är uppe. En annan sak som händer imorgon är att jag och David ska se Magnus Betnér och Soran Ismails föreställning En Skam för Sverige. Det ska bli episkt.

Jag har på mig en limegrön badmössa.

Det är sant. Men det är för att jag har badat och inte ville doppa håret. Sen var det bekvämt att inte få nåt hår i ansiktet eller i nacken så glömde ta av den.
 
 

Efter att ha läst sisådär 20 fbstatusar om att det blåser........

DET BLÅSER DÄRUTE MEN JAG ÄR HÄRINNE ÅH SÅ MYSIGT MEN USCH NU GÅR KANSKE STRÖMMEN FAN VAD DÅLIGT DET ÄR ÅH HJÄLP EN TAKPANNA BLÅSTE NER NU KOMMER DET BERGIS REGNA IN OCKSÅ FANFANFAN MEN JAG HAR LEVANDE LJUS TÄNDA SÅ DET ÄR MYSEMYS ÄNDÅ.

Min praktik.

Det har varit en tuff vecka som gått. Men så fruktansvärt kul att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Min praktik är något av det roligaste jag gjort och är omgiven av så positiva och glada människor som är hjälpsamma och som uppskattar en. Det känns så jävla bra.
 
Min praktik är förlagd på SVT i Malmö. Jag är publikvärd på ett barnprogram och allt-i-allo, vilket innebär att jag på inspelningsdagarna fixar fika till inspelningsteamet, köper lunch åt de som vill ha, ränner ärenden och pysslar med fika till föräldrar och barn som kommer och ska vara med på inspelningen. Jag får springa mycket och sitter sällan still då det alltid är något som ska göras; en kaffekokare som ska sättas igång, ett barn som ska förberedas för att gå in i studion, en expert som är hungrig eller snoriga näsor och barn som mår dåligt under inspelningen av värmen i studion eller något annat. Det är världens roligaste praktik. Jag får vara med och se allt, jag ser hur kameramännen jobbar, har varit med och målat scenografi och hjälpt scenografen med andra smågrejer, jag har fått en liten titt i kontrollrummet där bildproducent, scripta och programansvarig sitter och jag får vara med på ett litet hörn och göra allt möjligt.
 
Har kommit på att ha en magväska med de viktigaste prylarna i, så att jag slipper stoppa fickorna fulla och alltid har händerna lediga. Så nu har jag en stor magväska på mig med öronproppar, mobiltelefon, näsdukar, spypåsar, chokladkakor, postitlappar, pennor, körschema för dagen och namnlista på publikbarn osv.
 
Jag skulle älska att få jobba med precis det jag gör på praktiken. Att vara alltiallo på SVT. Det är så himla roligt att jag knappt kan fatta det. Det är fysiskt ansträngande och jag har nog aldrig varit så trött som i lördags kväll när jag kom hem efter sista inspelningsdagen för veckan. Och uttorkad! Det är så stressigt att man glömmer att dricka vatten så när jag vaknade på söndagen kände jag mig bakis - för att jag fått i mig så lite vatten. Men herregud vad det är värt det! SÅ HIMLA VÄRT DET.

Frigörande dans

Min mamma går på frigörande dans en gång i veckan. Det låter fruktansvärt flummigt och det är det också - jag har sett henne dansa hemma i vardagsrummet och det hela går ut på att man dansar till musik, med eller utan en instruktör som talar om vilka kroppsdelar man ska fokusera på, och så gör man precis det man känner för. Man låter om man vill, man står och vaggar, ligger på golvet och krälar. Ja man gör precis det som man har lust med.
 
Nu har jag faktiskt testat det. Jag ville dock inte göra det i grupp utan jag lånade en dvd som mamma köpt, låste in mig på mitt rum och släckte lampan och körde loss. Och tro de eller ej men det var väldigt befriande. Har haft en del ångest den senaste veckan och detta öppnade på något vis upp mitt sinne och fick mig att fokusera lite på det jag jobbat så mycket med de senaste åren - att vara i nuet. Det är svårt, men det känns befriande. Jag märker hur lätt tankarna far iväg, till att jag borde röra mig si eller så för att träna den muskeln eller att jag borde stretcha den eller den kroppsdelen för att det är nyttigt för mig, men tack vare instruktören som pratar på skivan får man lite hjälp att hitta tillbaks till det man håller på med.
 
Har dansat nu på morgonen, vaknade en timme tidigare än jag skulle och var klarvaken så hade lust för att röra på mig. Nu känner jag mig egendomligt lugn i kroppen. Skönt.

Svacka

Har de senaste 24 timmarna varit deppig utan att veta varför. Tänker inte gå in och analysera det hela eftersom jag vet att livet funkar så, men det är tur att man har musik och te och glass och annat som piggar upp.

Mysedag

Jag och Nissen har varit på dejt idag. VI har sprungit och rullat oss leriga upp och ner för kullar och promenerat och pratat. Nu ska vi äta pizza och titta på film. Tänker göra paj efter maten bara för att det är gott. Det är så mysigt att jag nästan skäms. Hehehe.
 

The Avett Brothers - Live and Die

Denna låt är helt fantastisk. The Avett Brothers är helt fantastiska. Jag och David såg dem på Malmöfestivalen i somras och tappade hakan.
 
 
 
All it will take is
just one moment and
you can say goodbye to
how we had it planned

Fear like a habit,
run like a rabbit out and away.
Through the screen door
to the unknown.

And I want to love you and more.
I want to find you and more.
Where do you reside
When you hide? How can I find you?

'Cause I want to send you and more
I want to tempt you and more
can you tell that I am alive?
Let me prove it.

You and I, we're the same.
Live and die, we're the same.
Hear my voice, know my name,
you and I, we're the same.

Left like a pharaoh,
sing like a sparrow anyway.
Even if there is no land or
love in sight.

We bloom like roses,
leave like Moses out and away.
Through the bitter crowd
to the daylight.

And I want to love you and more.
I want to find you and more.
Can you tell that I am alive?
Let me prove it to ya.

You and I, we're the same.
Live and die, we're the same.
You rejoice, I complain,
but you and I, we're the same.
Live and die, we're the same.
You and I, we're the same.
Hear my voice, know my name,
you and I, we're the same.

And I want to love you and more.
I want to find you and more.
Where do you reside
When you hide? How can I find you?

'Cause I want to send you and more
I want to tempt you and more.
Can you tell that I am alive?
Let me prove it.

You and I, we're the same.
Live and die, we're the same.
You rejoice, I complain,
but you and I, we're the same.
Live and die, we're the same.
You and I, we're the same.
Hear my voice, know my name,
you and I, you and I.

Praktiken igång!

Min praktik har börjat och det är riktigt roligt. Håller fortfarande på att lära mig allt och så, men det är liksom inga konstigheter. Skönt pendlingsavstånd, tar en halvtimme precis och jag hinner läsa undan en del i en av alla de hundra böcker jag håller på med.

Hoppla hejsan.

Nissen har haft spelning i Polen och ska vidare till Stockholm imorgon så var inne och chillade en snabbis i hans lägenhet innan jag stack hem. Det är kul att det går bra för dem!
 
Imorgon blir det städning och träning och sedan släktfirande av tioårig kusin. Woopwoop!
 

 
Praktiken drar igång på tisdag! Det känns skitkul och det är en trevlig atmosfär där alla verkar gilla det de håller på med - och är öppna med vem de är och vad som sker. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som får en chans till en praktik som faktiskt känns så fantastiskt bra. Inte bara för att få något bra att skriva på CV:t (vilket givetvis är ett plus) utan också för att jag får en möjlighet att omge mig med nya människor i en miljö som jag länge varit nyfiken på. Det stärker mig, och jag tänker dra nytta av varje dag, göra mitt bästa och inte glömma bort mig själv och att detta faktiskt är en fin möjlighet och ingen prestationsfylld grej.

Mycket att göra

I've been busy.
 
Helgen har spenderats med vänner. God mat, festligheter, spel och övernattning. Najs.
Imorgon har jag möte där vi ska skriva praktikavtal och förhoppningsvis drar det igång sen. Spännande som tusan. Lär vara frånvarande här, det blir mycket att pyssla med.

Snygg

Lyssnade på Mindless Self Indulgence när jag sminkade mig.
 

Plopp plopp

Bubbelplast!
 

Hurricane

Lyssnar på Hurricane av Bob Dylan och myser med te. Bor ensam nu i några dagar och ska försöka hålla mig i schack, utan att trilla dit för frestelser som att låta bli att äta nyttig mat och bara dricka te. Nu är det varannan vatten som gäller och stenhårt schema - jag är som Skalman.

Förberedelse

Om några timmar ska jag gå till bussen. Tills dess passar jag på att träna, duscha, äta, sminka mig, läsa bok och göra en massa onödiga saker. Skönt med mycket tid.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0