Just nu

Är inne i ett skov just nu. Har klarat mig hela veckan men idag är det svårt. Fyfasen alltså... har i alla fall klätt mig och var helt redo att gå till skolan innan smärtan slog till. Kabooom... så känns det. Nu ska jag vila mig innan det är dags igen; värma en vetekudde och trycka emot magen, dricka te och proviva.


jag har i alla fall långt hår :)

Tråkigt liv

Det händer inte nåt just nu så jag slutar blogga ett tag. See ya.

Film

Ska se en spansk thriller med pappa.

Kreativitet och nyskapande

http://www.snabbstart.com/film/b8e1d06272

Åh vad detta är bra.

Göra något trevligt

Så nu sitter man här vid skrivbordet på sitt rum och är trött. Det är massor jag borde göra bara för att det är fredag. Till exempel se en film, koka en kopp te, vara uppe länge, ta ett bad... ja, något riktigt trevligt. Men jag är för trött. Istället tänker jag gå och lägga mig, men det kan bli trevligt det med.
Först ska jag skriva i min dagbok och sedan läsa några kapitel. Det har blivit en slags ritual. Tog en paus i mitt dagboksskrivande när jag blev deppig men jag har bestämt mig för att köra igång igen eftersom jag älskar att titta tillbaks i gamla dagböcker. Det är så jädrans mycket man glömmer bort.

Godnatt.

Kväll

Äter choklad och spelar Oblivion. Det är najs.

Zonterapi

Idag blir det zonterapi. Det är på tiden.

Sitter just nu och lyssnar på Patti Smith eftersom det är det bästa som finns här.

Twilight-parodi

Vi gjorde en film förra veckan. Jag fick spela Bella Svan. Det blev en Twilight-parodi. Helt utflippad, ingen logik nånstanns och absolut ingen mening med dess existens. Vi hade jäkligt kul i alla fall.

Frustration

Så går man upp väldigt tidigt, gnuggar grus ur ögonen, skvätter iskallt vatten i ansiktet för att vakna. Äter frukost, klär på sig, orkar inte sätta i linserna för att ögonlocken är svullna av trötthet så man tar på sig glasögonen som man ser vagt i eftersom de är fulla med fettiga fingeravtryck. Man går till bussen, åker in till skolan och får veta...
... att ens lärare är sjuk och att vi får göra "vad vi vill" idag.

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGGGGGGGRRRRRRRRG!
Jag vill inte göra vad jag vill jag vill antingen få ett mejl på morgonen som säger till mig att jag ska vara hemma idag eller också vill jag ha konkreta instruktioner för vad som ska hända istället för det vi skulle gjort om läraren varit frisk. En back up, en plan B, en sista utväg, whatever. Jag vill inte gå upp tidigt och sånt för att få "göra vad jag vill". Nej tack alltså.

Heather Nova - I wanna be your light

Denna låt nuddar mitt hjärta. Fy vad banalt det låter, men det är bästa sättet att beskriva den.
(Ber tusen gånger om ursäkt för att det är en video med Dawson's Creek men detta var enda studioversionen jag orkade leta upp.)



Nothing's promised in this life
So I am thankful that we're here tonight
Take my hand and let's look up
At the stars - we can make them ours

I wanna be your light
Let me be your light, I'll light your way
Across the milky way

I wanna be your star
Let me be your star, I'll light your way
Across the milky way

I don't want to see you cry
All that pain you hold inside
Life is waiting don't forget
You are free - I'll help you see

I wanna be your light
Let me be your light, I'll light your way
Across the milky way
I wanna be your star,
Let me be your star, I'll light your way
Across the milky way

There's no time in life to judge
Only time enough for love
So as another night slips by
Let us dance beneath the sky

Okej, okej okeeeeeeeej

Jag är trött som ett as, har varit i skolan heeeeela dagen och sedan hem för att lapa i mig yoghurt (som en jävla katt) och sedan vidare till träningen. Nu är jag hyfsat mör. Har ätit en korv, två bananer, potatis- och broccoli i en salig röra och ska snart duscha och ta en kopp te.



Måste också komma på ett sätt att locka bort grannkatten som sätter sig i mitt fönster och stirrar på mig när jag ska sova. Det är något av det läskigaste som finns...

Stolt

Jag har skänkt 60 kronor till Röda Korset i egenskap av förstörelsen på Haiti. Det är för mig en självklarhet.
Det som däremot gör mig stolt är att de 60 kronorna är en del utav de 50 miljoner som svenskarna redan har fått ihop till hjälparbetet. 50 miljoner. Jag är så jävla stolt. Har väldigt låga tankar om folk i min omgivning (det är få som bryr sig om "folk i andra länder") och jag är glad att det faktiskt har blivit bevisat för mig att människor även på den rika sidan av jordklotet kan göra gott.

Ansiktsbehandling

Syrran har varit på ansiktsbehandling. Jag är avundsjuk. Det är väl något för ett freak som mig? Ska önska mig en sån... i födelsedagspresent. Eller blir man för stor för att önska när man ska fylla nitton år? Hmm...

Ursäkta

min dåliga uppdatering. Igår satt jag hemma i pyjamas med världens huvudvärk (jag dricker sällan alkohol så det lilla jag får i mig varannan månad sätter sina spår). Dessutom fyllde Syrran 21 år så det blev lite tårta och umgänge med min mormor och morfar.

Idag har jag haft grejer för mig. Det var fullt ös på skolan (det är roligt att vara tillbaka) och vi var så ambitiösa att vi satt och studerade på ett café efteråt; Sabn, The W och jag.
Åkte sedan hem, nördade mig lite vid datorn, drack te och åt mackor, hämtade ut magmedicin från apoteket och sedan bar det av till träningen. Det känns att man har legat på latsidan. Men det var jävligt skönt att hålla igång (och jag är faktiskt liiiiite uthålligare än för en termin sedan) och det var himla roligt att träffa alla.

Nu ska här skrivas dagbok, smörjas nagelband och läsas Jane Green's Den andra kvinnan. Är sugen på chick-lit just nu och hennes böcker brukar hålla måttet.

Planer

Har städat och ätit frukost. Ikväll ska jag hem till Sabn tillsammans med The W. Det är på tiden att jag gör något...

Nu väntar jag på att mina naglar ska torka (har inte bitit eller rivit på dem på fyra dagar så jag penslar på med nån olja för att de ska se mindre frestande ut att börja bita/riva på). Sedan ska jag nog duscha eller bada, läsa och förbereda mig inför kvällen. Packa en liten väska osv... Man måste vara utrustad, höhö.

Trött

Har tagit en atarax och ska strax krypa till kojs. Är trött och glad för dagen har varit bra, men denna vecka har innehållit lite för mycket choklad för mig... Trodde aldrig att jag skulle uttrycka mig på detta vis... men tydligen. Mår ganska dåligt just nu, känns som jag har en cementblandare i magen... wrooom wrooom wroooooooooom..!

Tonfisk för 200 kr

Idag hade mor tänkt slå på stort. Hon serverade hela familjen varsin bit tonfiskfilé. De kostade mina föräldrar 200 kronor. 200 kronor.... Det bara ekar liksom. Det är rätt mycket för lite fisk... eller lite och lite, jag har respekt för fisk. Jag hade så stor respekt för denna tonfiskbit att jag åt den med vördnad...
Jag blev mätt efter halva men tänkte att "Förfan Emmy, den kostade 200 spänn" och så lyckadesa jag klämma i mig hela jävla biten. När mamma frågade hur det smakade och jag sa att jag blev mätt efter hälften så sa hon att det var typiskt mig att äta bara för att vara "generös" mot fisken och mot ekonomin. Hmm... Så nu harjag en tonfiskbit i magen, lite julmust och en del risotto. Gott.


Bild snodd från google.

Chokald i ansiktet

Har just köpt ansiktsmasker med chokladsmak/konsistens. Ser ut som en krigsmålning eller en felvänd panda. Jag lägger kanske upp en film sen men jag vill inte riskera att skrämma bort de få som faktiskt följer min blogg, hähä.

Inatt jag drömde...

Drömde att jag vaktade en pool tillsammans med Bill och Tom Kaulitz och jag hade såklart en snygg bikini, inget underhudsfett så långt ögat nådde, extremt snyggt svarvade muskler och en lagom sexig solbränna som imponerade stort på dem båda (speciellt på Tom öffcörs).
Men det som gjorde dem (Tom) helt betagen (och övertygad om att jag är kvinnan i hans liv) var när jag gick upp på en 3meterstrampolin, hoppade rakt ut, voltade i luften, studsade jämfota på väggen mitt emot och styrde mig sedan ner i poolen lika graciöst som en svan. Och jag simmade snyggt och gjorde ett perfekt dyk som inte plaskade nämnvärt och när jag kom upp så stod han på kanten och såg väääldigt impad ut.

Sen vaknade jag... Usch va tråkigt, jag trodde att vi åtminstone skulle basta tillsammans eller duscha i skållhett vatten... men jag antar att det bara hade känts lite obehagligare när jag vaknade. Huga.


Fast han är ju snygg som satan, den där. Morrrr...

Sjuk

Har blivit jävligt förkyld under natten. Inte kul.

Bussy

Har ont i min mage och en massa att skriva.

Förlåt, förlåt, mitt namn är plåt

Detta rim användes ofta i mitt hem när jag var liten. Mycket användbart, mycket praktiskt och mycket svårt att förstå logiken... helt okej för min del, man behöver inte fatta allt.

Jag har varit jävligt bussy, dels pga temavecka i skolan och dels för att träningen startade igår igen. Det har liksom varit vakna-skola-hem-äta macka-träna-duscha-äta-sova-vakna.... Lyckades smyga in ett litet inlägg nu (när jag egentligen ska ligga och meditera och försöka komma till sängs) vilket känns gött.



Vi har som sagt temavecka och min grupp gör en parodi på Twilight. Det blir en helt utflippad film utan minsta röda tråd och vi har klantat till karaktärerna på olika sätt för att göra det extremt. Vi är ute efter att publiken ska sitta med gapande munnar och viska "vafan hände?" när filmen är slut och vi är på god väg för att lyckas.
Jag ska spela Bella och vi tänker utsätta henne för en del snubbel, trädklättring, bollar i huvudet och allmänt psykotiskt tillstånd (i korta drag: jag ska göra bort mig totalt).
Hela dagen har därför gått åt till att spela in en massa scener (en del utomhus) så jag blev genomblöt efter krälande i snön och frös röven av mig och luktade blöt hund. Men det var värt det för det är väldigt kul.

Alla scener är klara så imorgon är det bara att klippa och lägga på musik - det kommer iofs ta ett tag men det är inte förrän på fredag vi ska redovisa. Vi har fått låna en biograf i närheten där den ska spelas upp inför en del människor. Exciting... Hoppas jag inte blir förkyld nu bara.

En lång väg att gå

Har satt på extra varmvatten så jag ska lägga mig i badkaret strax. Skulle bara fixa lite grejer här, kolla mail och sånt.

Det blev inte så sent igår, lyckligtvis. Tvättade håret och kröp i kojen och sen sov jag som en gris till 11 vilket var välbehövt. Det är ganska skönt att skolan har börjat eftersom jag har massor av energi tack vare medicin och mental träning (och bra mat och motion) så jag ser fram emot temaveckan som kommer. Mental träning är mycket viktigare än jag trott tidigare. Är helt förbluffad över att jag blivit så... varsam med mig själv. Innan har jag verkligen inte brytt mig och nu ligger jag på kvällen och känner tacksamhet och glädje över att min kropp fungerar och att jag har en familj som älskar mig... allt det där banala som man borde känna alltid men som bara kommer om man verkligen varit på gränsen.
Tänk att det krävdes så mycket (och så lite i förhållande till många andra människor) smärta gentemot min kropp för att jag skulle förstå att jag måste ta hand om mig bättre. Det är sjukt och jag skäms över att jag varit så oförsiktig med mig, stoppat i mig fel sorts mat, skitit i saker som är viktiga, legat i soffan och druckit läsk, gråtit över saker som går att förändra om man verkligen vill, sagt ja till saker som jag inte tyckt om, tvingat mig att gå igenom dåliga grejer bara för att jag inte haft mod nog att säga ifrån ordentligt...
Så pinsamt alltså, men nu är det över. Hoppas jag... Det är en lång väg att gå.

Testamente

Har skrivit ner allt som ska hända om jag skulle kola av. Känns ganska vuxet att göra så, men det är ju faktiskt något man borde fixa, livet kan ju ta sig hur fan som helst såvitt jag vet.
Men nu är det i alla fall gjort.

Nu ska jag sova.

Tortyr

Jag var väldigt machokistisk frammåt kvällen så jag beslutade mig för att sätta igång High School Musical och tvinga mig igenom skiten. Det gick med nöd och näppte, jag tror att jag tryckte på stoppknappen när eftertexterna skulle börja rulla... eller jag hoppas... eller jag bryr mig inte... alls...
Jag hatar High School Musical. Jag hatar sockersöta ungar som hoppar omkring, typiskt amerikaniserade och stereotypa. Jag hatar dåliga manus, skådespelare som är överdrivna (och underdrivna med, är det ett ord?) och jag hatar att jag hatar det så mycket för det är ju ingen big deal egentligen, men åååååååååååååååååååååååh..!

Så därav att jag återigen har bitit av mina naglar, hetsdruckit julmust och muttrat bittert så fort någon försökt prata med mig.

Cash on Dr. Quinn

Jag skrev en ironisk kommentar i Pelles blogg... nu blir jag orolig att han ska tro att jag är seriös (okej, jag var totalt besatt av Dr. Quinn när jag var elva-tolv, men hemmkafruarna har jag faktiskt aldrig kollat på...)

I detta avsnitt av Dr. Quinn kom Johnny Cash och June Carter och gästspelade i serien, och Johnny Cash spelade en låt som fick mitt tolvåriga hjärta att smälta som smör. Det är sååååå vackert, trots att det är så simpelt och banalt. Älskar det.

Ska snart sova men...

Ska försöka skriva lite på en grej, sedan är det dags att sova. Muffinsen blev svindåliga, bakade dem för länge och hade för lite socker (eller för mycket kakao) till toppingen så det blev väldigt skarp chokladsmak. Inte bra.

Nagelbitning

Okej, alla som inte gillar starka bilder bör inte klicka på de två som finns här under.

 
Vänstra bilden är fruktansvärd - det kan till och med jag erkänna. Den högra bilden är skrämmande lik mina egna naglar för en tid sedan.

När jag ser dessa bilder så inser jag hur äckliga mina händer måste se ut. Men det är ganska svårt detdär med nagelbitning, det är som ett beroende. Skitstörigt. Jag ska fanimej sluta. Nu.


Bilderna tagna från google.

Hemma

Nu ska det bakas muffins.

Gurgel

Fy satan vad min hals gör ont. Gurglar i nån läskig vätska från apoteket som "absolut inte får sväljas" vilket gör att man blir helt nervös varje gång det råkar slinka ner en pyttedroppe (eftersom min hals är helt ovan vid detdär "gurglandet"). Men jag dör nog inte av det.

Snart går min buss, hejhopp.

Studar

Håller på men en logg om en engelskabok så det är måttligt kul. Fem A4 ska knåpas ihop, och jag har logg 4 och 5 kvar. Det är ju inte alltför mycket men det hade ju varit såhääääär såhääääääääääääääääääääääääääär mycket roligare att gosa in sig i soffan som en jävla kanin och titta på Indiana Jones.

Men dessvärre så består livet av några roliga och några oroliga saker. (Höhö.)


Tandlösa-kaninposen

Jag är med i en klubb. Väldigt mystisk och med väldigt goda förmåner så som rabatt på popcorn vid besök på klubbens högkvarter samt en å annan läskeblask till. Det ni!

Aktuell status på fejsboken: Stud, studestud, stud... stud?

Te i blå godismugg



Vid halsont så dricker man te.
Ur en stor blå mugg med godisar på.
PimPim, om jag läst det korrekt.

Skola

Så är det dags igen. Är inte fullt så taggad som jag borde vara, men det känns skönt att komma tillbaks. Ska gå till bussen snart så jag måste börja bylta på mig kläder. Det lär vara kallt ute.

Pyjamas och besvikelser

Har bara gått runt i pyjamas här hemma och känt mig som en luffare. Vi såg New Moon igår men den var inte bra. Blev väldigt besviken. Tyckte ettan va så himla fin för det fanns så bra kemi mellan skådespelarna - alla var väldigt duktiga och uttrycksfulla. Men nu var det som om de bara läste från ett manus och gjorde lite grimaser med ansiktet där det passade... Blev så jävla ledsen.

Så det var allt för idag, tror jag.

I brist på annat

Så fick det bli en av Exempelbilderna på datorn. Bananfågeln är alltså inte min, jag bor inte i en djungel och nej, jag kan inte hålla mig så pass stilla för att få en så fin bild.

Bio

Idag blir det bio. Om vi kommer fram till vilken film vi ska se.

Hmmm...

The Sims 3

Och så står ens Sims-gubbe där på gatan och skriver autografer. Helt plötsligt så dör en tant och all uppståndelse vänds emot Liemannen och denna stackars lilla tant. Ingen vill ha en autograf av min rockstjärne-sim för alla har plötsligt insett vad som verkligen betyder något i det korta, men händelserika sims-livet... och det är inte autografer från en rockstjärna.



Inatt jag drömde...

Måste ju dela med mig av vad som susade runt i huvudet under natten. Detta är vad jag drömde under de två timmarna jag sov:

Inatt så drömde jag att Laila Bagge och jag slog följe hem till mig (bor i en sketen håla i Skåne) och så pekade hon på min grannes hus och sa att hon hade bott där. Sedan gick vi in till mig och på vår garageuppfart var det plötsligt ett flera decimeter djupt hav av mjölk (notera att garageuppfarten varken lutar eller har någon höjdskillnad i förhållande till resten av marken, så mjölken låg liksom i en "ram" bara på uppfarten).
Vi bestämde oss för att bada i mjölken så det gjorde vi. Givetvis så hade vi bikinisar under alla vinterkläder och vi frös inte ett dugg, sedan dök vi och hoppade runt som två småungar, tills Laila sa att "Nej nu måste jag åka till L.A och arbeta lite." och sedan var drömmen slut.

Hej sömn, jag har saknat dig!

Inatt vaknade jag efter två timmar. Då drack jag varm mjölk och svalde en Valeriana och sedan dröjde det typ en och en halv timme innan jag somnade... sen tror jag att jag sov som en gris för jag drömde väldigt länge. Ni vet när drömmen är lång som en film och det känns som att den aldrig ska ta slut.
Men jag vaknade igen klockan 11 och drog mig i 45 minuter så nu sitter jag och proppar i mig frukost och dricker juice.

Är så glad att jag fick sova. Det blir nog stud idag och träning ikväll. Hörs kanske sen.

Still no sleep

Ingen sömn inatt heller. Är inne i en sån period just nu, jag vet ju hur jag funkar. Men fyfan vad jobbigt det känns. Blir helt less på allting, vill bara äta choklad och dricka te, krypa ihop och känna mig liten (haha) och sårbar. Menja, får försöka göra något konstruktivt, typ ta en dusch.

Någon som har något bra sömntips förutom de vanliga; drick varm mjölk, ät en banan, läs en bok, skriv ner alla tankar, vädra i rummet, lyssna på avslappningsmusik..?

Pigg-piggepigg-pigg



Såhär trött kan man se ut om man varit vaken alldeles för länge. Har möblerat om mitt rum och är ganska nöjd. Nu ska jag duscha och eventuellt dricka te, sedan är det dags att krypa ner i kojen. Hejhopp!

2 timmars sömn

Mår som en skit.
Fy fan i helvete vad deprimerad jag blir av att inte kunna sova. Jag känner mig sjuk, som om jag bara vill kasta mig ut genom ett fönster eller lägga mig ner och dö på ett mindre dramatiskt vis. Visst, jag är ledig så jag kan ju sova hur länge jag vill, men jag vill ha en rutin, så nu kan jag lika gärna plåga mig igenom en hel dag och lägga mig hyfsat tidigt ikväll istället för att försöka sova och sedan vända på dygnet ännu mer.

I övrigt så är det bra. Tänker på mitt stökiga rum, på elementet som eldar på utav bara fan, på ulltäcket som gör det så varmt att man vaknar (de få gångerna jag somnat till) genomsvettig och på chokladmuffins som är slut. Dricker apelsinjuice för att slippa känna mig helt miserabel.

Vi hörs kanske senare, om inte så fattar ni varför.

Yvonne - Drifter

Har letat som fan efter denna låt - som spelas i introt till Fucking Åmål. Jag har letat sen jag var 14 år och så råkade jag av en händelse få nys om ett gammalt band på en chatt... Jag tubade bandet, valde en random låt och vips föll hakan ner och jag skrattade rakt ut eftersom det var den låten. Den låten! Jag blev så glad att jag höll på att hoppa ur kläderna.


Dumma element

Fy vad stök det är här inne. Ligger i min säng och elementen har börjat elda som fan av nån konstig anledning. Det är ju lite dåligt att det ska krävas att det blir 10 minusgrader för att jag över huvud taget ska märka att jag faktiskt har ett element på rummet, har frusit röven av mig hela november-december eftersom det legat på 4 minus som "mest".

Imorgon ska jag möblera om här inne. Och dammsuga. Drog ut bokhyllan och fann minst tre döda harkrankar i ett spindelnät som fått växa fritt under en del år som jag struntat i att dammsuga där bakom...
Nu är jag rädd att ägaren till nätet ska krypa opp på mig när jag sover. Det är enda nackdelen med vårt hus - spindlarna är gigantiska. Jag skojar inte när jag säger att de är så stora så att de skulle kunna vräka ut sig över en tjugolapp (på bredden iofs, men ändå). Jag gillar inte insekter. De får gärna finnas, jag missunnar inte deras existens, bara de inte finns på mig eller sitter farligt nära, typ bredvid mig på kudden när jag vaknar. blir jag förbannad skiträdd.

Summan av kardemumman

Året var bra trots en del skit. Depressionen moonade för mig och fick mig att inse att jag måste göra något mer än att sitta på röven och vänta ut den.
I maj fick jag en smärre chock när jag plötsligt började blöda när jag gick på dass - vilket efter en lång och smärtsam tid visade sig vara Ulcerös Colit. Det har tagit över ett halvår att lära mig mecka med kroppen så att jag ska må bra.

Det är väl de största grejerna i år. De som har tagit mycket energi. Men satan vad mycket jag lärt mig. Ingenting kan skrämma mig inför året som kommer. Inte ett skit. Jag tror inte att min blogg har betytt något för en enda människa förutom mig själv, men det räcker.

Take care <3

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0