Full rulle

Har spenderat helgen i Kristianstad tillsammans med mina föräldrar. Körde upp fredag morgon med bilen full med grejer, skrev kontrakt med ABK och fick nyckelringar, lipsyl, tablettaskar, pennor och ett måttband som en liten "Välkomen till din nya stad"-present. Sedan hem till faster med familj för tacokväll där det shottades tequila, dracks drinkar och öl och spelades musik. Tittade på mitt studentrum på lördagen och ställde in mina första grejer, bokade tid med hyresvärden och får nycklarna på fredag - vilket känns som en hel evighet tills dess.

Det händer mycket nu och det är så roligt och spännande och åååggrgrgr! Är så jävla glad.

Flyttflytt

Har fått ett korridorrum i Kristianstad så jag ska skriva kontrakt på fredag och får tillträde på måndag om allt går vägen. Jävlar i hopp och låda vad roligt och spännande.

Mys hos Syrran

Middag hos Syrran tillsammans med mamma och pappa. Så jävla najs. Massor av snack, massor av updates, massor av mys. Kändes som en fredag, fast minus bilgodisar. Har böjat jobba igen så jag är ganska färdig.

Te - en hel vetenskap

Här sitter jag med en kopp te, Liptons red berries eller kanske heter den red fruits eller fruits of the forrest. Jag låter det aldrig stå och dra i mer än nån minut, annars smakar det blaskigt. Vissa tedrickare låter ju påsen ligga kvar i koppen ända tills de druckit upp men jag förstår mig inte på det. Om man gör så, då kommer smaken att förändras efterhand som det blir mindre vatten kvar och det blir blaskigt eftersom det kallnar samtidigt som påsen hela tiden intensifierar smaken av te. Det kommer tillslut att smaka sörjigt och man häller ut det.



Mina föräldrar kommer hem från Italien idag. De har varit borta i två veckor, bott i ett underbart hus på landsbygden i Toscana och sedan flyttat till en lägenhet i Florens (eller om det var Venedig) för att ha nära till staden halva tiden. De bör komma ikväll.

Roliga ord

Kom att tänka på några roliga ord. Tigerkaka, elefantbalett, tablettask, vingummi, entusiasmera, gorgonzola, fuffens, radiokaka, kvittens, luftballong..............




Fick skjutsat en kompis hem för att ha en positiv körning i färskt minne såhär efter dagens strapatser. Så nu ska jag väl få slippa drömma mardrömmar om arga bilister.

Trafikkaos paralyserar en nybliven bilförare

Jag vet inte vad som hände men plötsligt får jag tvärbromsa och så tutar alla. Ett ansikte flashar förbi mina ögon och sedan hör jag bilen bakom mig tuta. En man i femtioårsåldern svär, skriker och ser ut att vilja döda mig. Slår ursinnigt med händerna på ratten, hötter med nävarna och jag ser hur hans mun formar ord jag inte gärna skriver här, salivstänk på rutan, en dunkande blodådra vid tinningen. Is i magen. Is i magen. Jag repeterar i huvudet för att inte få panik. Måste bara ta mig ur den här sörjan, sen kan jag gå bananas. Kvar någonstans på gatan står min vän och väntar - han har nog inte ens sett mig komma körande förbi. När jag kommer upp på motorvägen kommer jag på att jag måste dra efter andan, hör hur mobilen ringer, höjer bilradion och sjunger med Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody.
När jag backat in på uppfarten hemma blir jag sittandes med motorn avstängd. Ser ansiktet igen tillsammans med små stjärnor som dansar i mitt synfält. Vad gör det ansiktet i mitt huvud? Jag som hade glömt bort hur det såg ut, hur ägaren till ansiktet luktade och var ärren på dennes kropp sitter och så dyker det upp såhär... Kommer in i huset och tar upp mobilen; sju missade samtal och fyra sms. Från vännen som väntar på mig. Jag tar upp telefonen och ringer personen vars ansikte jag sett. Någon lyfter luren och jag vet inte vad jag ska säga men jag pratar. Antagligen inte om något viktigt.
Inser att jag måste göra något så jag sätter igång datorn, sätter på tevatten och lägger mig på sängen och glor. Sätter mig sen och försöker skriva ner detta med stela fingrar.

Vad hände egentligen? Jag gjorde inget fel och ändå fungerar inte kroppen riktigt som den ska. Halva huvudet lyder mig inte, jag har inte gjort bort mig, jag är inte skadad och ändå kan jag inte sluta skaka. Jag vet inte ens om det HÄNDE något eller om detta bara vad en av alla de tusentals episoder som sker på vägarna - en situation som behövde redas ut och som jag redde ut. Men ändå börjar fingrarna domna bort och jag skriver fel gång på gång. Är det såhär det är att vara ny på vägarna? 

Körkort

jag tog det! Jag fucking tog det! Nu jäklar har jag körkort. Det första jag gjorde var att köra till mormor och morfar, in på grusplanen och tuta som attan. Mormor och min morbror kom ut och applåderade, morfar kom linkande efter och alla var glada och det var så roligt att överraska dem. Sen körde jag och hämtade en vän och vi begav oss till Malmö för att hämta upp ett paket och Syrran och sen köpa hämtmat (stod som nummer två på listan) och hyra film och grejer. Är så jäkla glad.

Har en relativt ny vän som jag nyss sa att han måste bringa mig tur, för enda sedan vi träffades har det mest hänt bra saker i mitt liv. Jag ska fan bjuda ut honom, bums!

semester

fan, mitt bloggande går inget vidare. Har lite semester från det mesta just nu, snaaaaaaaaaaark. Det enda jag gör är att sova känns det som. Men jag har väldigt trevligt. Är produktiv, i sömnen... eehrm. Well, idag spenderades några timmar hos en vän - men vi låg mest under ett täcke. Sen vaknade jag klockan 21 och insåg att jag måste hem och äta och sova för imorgon ska jag titta på en studentlägenhet.

Och jag har snart uppkörning så jag försöker banka in all fakta vad det gäller tjänstevikt på släpvagnar. Funderar på att anordna ett spontant pyjamasparty nu, bara för att jag inte kan sova......

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0