Dag ett

Idag var första dagen på min fyraåriga utbildning som ska förvandla mig till en fullfjädrad lärare i årskurs 4-6. Det är väldigt spännande alltihop och jag är taggad.

Låsa in mig

idag har det varit en såndär konstig dag då man inte riktigt gillar någonting, så jag har endast lämnat mitt rum när jag behövt äta.

Storstädning

Idag har jag och en granne i korridoren tagit ett ryck och städat vardagsrummet och korridoren. Köket orkade vi inte med idag för det är alldeles för mycket att göra där. Men vi har rensat upp i vardagsrummet, tagit ner de gamla gardinerna, kastat solkiga soffkuddar, bankat de resterande soffkuddarna, dammsugat, dammtorkat, våttorkat golvet, slängt gammalt skit... Vi har verkligen rensat ut allt och fått det att inte lukta damm och äckel i vardagsrummet - för det var verkligen misär. Nu luktar där rent och vi har till och med fått det att se riktigt mysigt ut. Har blåsor i händerna efter allt soffkuddepiskande, men det var dert fan värt.

Lat och produktiv

Trots att jag sovit till kl 15 har jag ändå känt mig jävligt produktiv. Har tvättat fyra maskiner tvätt, cyklat för att handla, postat brev och bemödat mig att koka lite pasta. Det ni!

Skov

Sitter på tåget påväg hem till mitt studentrum. Det har stuckit till på det där stället strax under det nedersta vänstra revbenet och jag vet precis vad som håller på att hända. Eftersom jag bott hos mamma och pappa har jag inte skött mig riktigt, käkat mat jag vet gör mig sjuk bara för att det är gott och levt allmänt osunt. Och nu får jag betala det, här på tåget, en timmes resväg till Kristianstad. Det svider, det gör ont, jag svettas och jag hyperventilerar. Det är tomt i vagnen och jag försöker andas lugnt för att inte gripas av panik, masserar magen med ena handen medan den andra är hårt knuten så knogarna vitnar. Under några hundradels sekunder svartnar det för ögonen när smärtan är som mest intensiv, men lika snabbt som det kommer har det gått över och jag andas ut och känner hur hela kroppen själver och jag huttrar till. Drar ned huvan för ansiktet och försöker sova resten av resan.
Allt detta för att man ätit för mycket mjöl. Tänk att något kan bryta ner en så pass mycket. Jävla mysterier det här med kroppen och alla dess funktioner.

Huvudvärk

kan komma plötsligt

Letar gitarr

Är på jakt efter en stålsträngad halvakustisk gitarr och detta är den närmsta liknelsen av vad jag söker. Funderade ett tag på att stränga om den akustiska jag äger men det känns lite bökigt, så lika bra att skaffa mig en till. Får se vad jag hittar...

Besviken

Fick ett ryck idag och skulle lyssna på Darkest Days som jag inte hört på sen jag var fjorton-femton år. Blev ganska förvånad och besviken.... Förvånad över hur skillade de har blivit, de har liksom en hemsida idag - till skillnad från när jag upptäckte dem. Då var det en basic myspace-sida med fyra låtar som var svinigt bra. Deras hemsida är här.
Besvikelsen bottnar i att de skrivit  och gjort om alla de gamla låtarna. När jag läste texten till min favoritlåt kände jag inte igen den, förrän jag hörde den och plötsligt kunde lokalisera det hela... Fattar inte varför man ska ändra på ett redan fungerande koncept. Visserligen finns ju de äldre versionerna kvar, men det känns ändå så dumt att de har ratat dem.


En låt från starten - precis som den ska låta.

Väntan

Nu har jag flyttat hemifrån och imorgon jobbar jag sista dagen innan jag börjar utforska Kristianstad. Tills dess lyssnar jag mycket på musik. Och spelar.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0