Te, choklad och 'your life'

Kurar med en kopp te, en bit choklad och tidningen Your life som jag aldrig hört talas om innan. Letar efter en tidning som inte har fokuset på vad för typ av människa man är (och borde vara), utan att man är människa med de med-och motgångar som det innebär. Får se om Your life håller måttet.

John Irving - Sista natten i Twisted River

Var på biblioteket idag också och lånade en hel del nytt. Har varit inne och frågat efter John Irvings senaste i slutet av oktober och fick veta att den var utlånad till november så jag tänkte att jag kan hålla mig tills årsskiftet (eftersom jag antog att det är kö till den till januari, minst). Men så går jag förbi bokstaven I av gammal vana idag och plötsligt ser jag den; stående lite sådär halvöppen med framsidan mot mig, alldeles blank och fin.



När jag kommer ut från biblioteket så har jag nio nya böcker med mig som jag bara måste ta mig igenom. John Irvings nya inräknad som jag har börjat läsa. Det blir en bra helg.

Seshat

Om jag ska tatuera mig någon gång så ska motivet föreställa den egyptiska skrivkonstens och vishetens gudinna - Seshat - eftersom hon är väldigt stilig och någelunda relevant. Länkar till engelska wikis info om henne här.

Kakor

Idag har jag ätit kakor som om det var sista gången i livet. Fick världens jävla sug underifrån (bokstavligen) som gjorde mig pessimistisk och allmänt känslosam, vilket gjorde att jag ledde ner mig själv i en frosserihärva som involverade gluten och laktosfria chokladkakor, te och apelsinjuice.
Nu är jag mätt och belåten - en aning sömning men absolut inte ångerfull. Vad ska jag springa och ångra saker och ting för liksom? Det känns jävligt onödigt. Visst, kakorna sätter sig men jag hade oroat mig om jag planerade att sitta still hela nästa vecka vilket jag deffinitivt inte har råd att göra med tanke på graderingen den 15:de december.

Så jag är nöjd trots det kassa humöret. Kakorna var goda.

inställd

tiden blev inställd då läkaren blev sjuk. Nästa tid är i december så det är bara att ladda om.

Snart är det dags igen

Har fått en kallelse från Gastromottagningen och ska dit på onsdag. Jag har aldrig mått bättre men är ändå väldigt nervös - jag vet inte om det är rädslan för själva undersökningen eller för vad resultatet ska bli. Skräckscenariot är givetvis cancer vilket jag vågar satsa min lila basker på att det inte är då jag mår FÖR bra för något så hemskt. Vad som än händer på onsdag så ska jag gå ifrån sjukhuset med ett leende på läpparna.


såhär glad ska jag vara på onsdag - no matter what

5-minutersövningar

Har en massa 5-minutersövningar på journalistiklektionen. Vi får ett ord och så ska vi skriva en artikel / notis / ett brev eller nåt annat på fem minuter. Sen får vi inte skriva mer. Det är riktigt roligt. Svårt, men roligt.

Träning

Har tränat och sitter nu med en kopp te. Är mör som tusan och har någon form utav växtvärk i vänsterarmen vilket känns högst märkligt.

Tjipp!

Dåligt med sömn

I fredags såg jag en kille dö. Jag kikade runt på flashback för research till en artikel och fastnade på artikeln som handlar om killen som tog livet av sig framför sin webkamera och filmade det till allmän beskådning. Började läsa tråden och var dum nog att se "filmen" eller de ihopsatta bilderna eftersom jag inte trodde att det var på riktigt först. Men ack så fel jag hade... det var väldigt mycket på riktigt.
Jag har inte kunnat sova sedan dess. Eller jag har sovit, men jag sover inte bra. Vaknar inte ett dugg utvilad, ibland vaknar jag genomsvettig, ibland fryser jag. Blev nog lite traumatiserad utav det... ska nog prata lite med kuratorn och se om det hjälper, ibland behöver man ju vädra sitt undermedvetna lite.

Så det jag ville upplysa med detta inlägg är att inte titta på självmord på internet.

Joanne Harris - Karamellskorna

Läser Karamellskorna av Joanne Harris, hennes uppföljare till Choklad, den som filmatiserats av Lasse Hallström med Juliette Binoche och Johnny Depp (och Judi Dench, Lena Olin och Peter Stormare) i rollerna. Filmen är bra men boken ger ett helt annat djup till historien. Underbar bok och underbar fortsättning.





Träning - ägg

Laddar för träning. Har sammanlagt gått ner 5,6 kg och på den vägen tänker jag fortsätta. Måste därför stoppa i mig en del utav denna ytterst otäcka vara flera gånger om dagen för att orka med. Ja, ägg. Jag tycker smaken är läskig men den funkar som kokt på mackan eller stekt i en panna med lite bacon. Annars undviker jag det helst. Men vad gör man inte för att bli normalviktig liksom? Ehehe...
bilden är snodd utav google

Monopol



Spelade Monopol mot Syrran förra helgen och vann. Jag hade tur, men faktum kvarstår; jag vann.

Förra veckan




Detta är fyra bilder från förra veckan då jag och en vän var i min farfars stuga och gömde oss för hela världen. Vi åt frukost vid havet, låg på en filt och tittade på moln och skrattade mycket. Det var fint.

Blond



Hittade denna bilden på min notebook - från i somras när jag var blond. Najs men ack så anorlunda.

PMS

Är en sucker för sånna här videor. Speciellt perfekt är dem när man har pms och bara vill krypa ihop och gråta en skvätt. Uuähääh.


Hungrig

Mamma gjorde en trevlig matlåda till mig idag eftersom jag fick bråttom imorse. Den består utav två äggmackor hopvikta som dubbelmackor, körsbärstomater och paprikabitar. Anledningen till denna flådiga lunch är enbart på grund av att jag glömde bort att förbereda en smoothie igår kväll. Mamma var passande nog ledig idag (och uppe ur sängen innan 8) så hon fixade biffen.

Hon är bäst alltså.

Aga eller aga?



Är det bara jag eller är slag och smisk lite samma princip..? Länk.

Tillbaks

Har inte skrivit på en vecka då jag suttit ute i skogen med en vän och chillat. Det var välbehövt ska jag be att få tala om. Men nu är jag hemma och ska försöka finna lite kraft och ork och inspiration till att hålla bloggen någelunda trevlig.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0