Musikdrama

Imorgon är det dags för terminens första lektion i det estetiska valet. Tog litterär gestaltning som första och musikdrama som andra. Var lite kluven eftersom jag vill utveckla mitt skrivande men ändå kunna apa mig lite. Fick mitt andrahandsval (litterär gestaltning var tydligen populärt) och jag är faktiskt väldigt nöjd.
Eftersom jag sysslar så mycket med skrivande så är det skönt att få utveckla en annan sida. Lade ju ner allt apande när jag blev sjuk så det är fanimej på tiden.

Så imorgon börjar det. Woopwoop!

Tolkar Bad Boys

Här kommer plojet med gitarren. Hörde Alexandra Burke's Bad boys i Sabns bil hem från skolan och kom på att jag skulle testa att tolka den, så här är den.

En lektion

Woop woop! Vem är redan hemma från skolan? JAAAAAAAAAH! Har precis spelat in lite plonk med gitarren så det kanske kommer upp ett klipp sen. Nu ska jag laga till nån slags lunch och läsa Joanne Harris - En smak av vin. Skulle lämna tillbaks lite böcker igår och kunde inte låta bli att låna hem alla Joanne Harris som fanns. Så nu har jag en del att ta mig igenom... Höh.

Peepshow

Klockrent. Jonas Klevhag är så himla rolig.


Giftermålet - hur funkar det?

När två människor har barn ihop är de sammanflätade på ett helt annat sätt än vad ett "vanligt" gift par är. När dessa två människor är så totalt olika kan det bli problem. Ännu mer problem blir det när båda är oförmögna att kompromissa, oförmögna att se något annat än till sin egen vinning.
Ska dessa tu verkligen leva tillsammans? Är det värt att dela en vardag som förpestas utav bådas fruktan att inte få sin vilja igenom? Har människan ett behov av att ständigt göra sin egen röst hörd, att slippa lyssna på vad ens respektive har att säga såvida den inte ger det gensvar man önskar?

Det är ett mysterium.

Gåta

Idag hörde jag följande gåta:

Den har inget lock och ingen botten men ändå kan den hålla kött, blod och ben på samma gång.
Svar: Ring

Slöfock

Min kompis the Weer berättade för mig i förra veckan vad ordet slöfock betyder. Det kom till för väldigt, väldigt länge sen (kommer inte ihåg årtal, sorry) när mannen inte kunde få upp sin pellejöns i en intim situation. Så då sa kvinnan "din jäkla slöfock" och sen var det slut med det intima för det gjorde ju inte mannens "fock" mer peppad att bli annat än slö.
Så slöfock betyder alltså slö snopp. Nu var det löst.

Sungha Jung

Denna kille är ju helt fantastisk! En klasskompis länkade honom på facebook och jag blev helt såld när jag sedan lyssnade vidare på tuben. Han är helt fenomenal.



Besök hans hemsida här!

Stretcha Stig

Vet att denna är gammal men den är så jävla rolig.

Butt Scan

Jag älskar detta spel och är beroende av det. Hahahaha...

Butt Scan

Dålig mathållning

Fick inte i mig nån frukost imorse eftersom jag började med allt i fel ordning. Skulle ställt mig vid spisen direkt och stekt bacon och ägg, men istället gick jag in i duschen och hamnade sedan framför spegeln i hundra år. Det blev ett kokt ägg, en morot och en bit knäckebröd. Inte bra alls.

Så dagens dåliga mathållning gör mig på dåligt humör. Glömde ju ta med mig mat till lunch så jag kommer storkna... usch.

Tjuvtittat


Kvällens bästa. Från tjuvtittat.se där man kan hitta många liknande, helt underbara bilder.

Huvudvärk

Har världens jävla huvudvärk. Te är ju vätskedrivande och huvudvärk brukar i mitt fall botas med vatten... blir det motsatt effekt om jag tar en kopp te nu? Alltså, får jag "mer" ont i huvudet eller är kroppen liksom done med att tala om för en att man har slut på vätska?

Chokladbollar

Skulle göra chokladbollar på boveteflingor men jag måste ha läst fel i receptet och fått i för mycket socker för det smakade vidrigt. Typiskt att man ska få för sig att ställa sig och baka när man är nyss hemkommen från skolan och helt soft i huvudet. Nä nu blir det te och datorspel för hela slanten.

Skola

Har snott närkabel från en kille i klassen... borde verkligen ge mig till känna snart.

Efter träning

Kom precis hem från träningen och ska spåna på några punkter som ska tas upp på nästa styrelsemöte. Ska nämligen sitta aktivt i styrelsen så att jag kan påverka klubben åt rätt håll och få den lite "modernare" eftersom vi är en del unga med nu.

Har för övrigt fullt upp i skolan så det blir inte mycket inspirerande blogginlägg...

Skola och fångarna på fortet

Oj vad bloggen blev försummad nu när skolan har börjat. Har börjat komma in i systemet igen och det känns bra. Blir dock stressad av mitt undermedvetna så magen trillskas ibland trots att jag sköter mig exemplariskt. Bacon och ägg är min nya favoriträtt... eller kassler och ägg. Yummy...

Mitt schema är väldigt soft så jag har lagt på Engelska C eftersom jag tycker det verkar kul. Studierektorn sa att jag behöver nåt att bita i sista året så detta är perfekt. Ska bli roligt, även om det är en relativt svår kurs då det är mycket litteratur. Den lär ta mycket tid.

Fångarna på fortet har ju börjat så man sitter ju spikad vid teven. Magnus Samuelsson är min favorit - såklart =)


Catz



Catz fördriver i alla fall tiden något sådär. Just nu har jag två kattungar, Cora och Marvin. (Cora är den fluffiga med mössan.) Väntar bara på att de ska bli vuxna och få ungar haha^^

Dåligt 2.0

Okej, det är alltså fantan som vill mig illa. Har fortfarande ont i magen och det enda jag har fått i mig till frukost är Oatly's pannkakssmet och lite vatten. Det blir nog inga större strapatser idag, mer än att se på film och dricka te.

detta made my day

Dåligt

Att ha levt på grönsaker, frukt, kött och minimalt med ris på en hel vecka så borde jag fattat att det var dödsdömt att dricka tre glas fanta och två glas äggtoddy en fredagkväll. Fy faaaaan vad jag mår dåligt.

Seg

Blev precis klar med de första skolgrejerna att lämna in. Funderar på att unna mig något med choklad i, en kopp te och en film. Är sugen på Beowulf eftersom den är så underhållande men vi får se...


Angelina Jolie i Beowulf

Första skoldagen

Det blev en kort skoldag med introduktion utav allt nytt. Journalistklassen består utav drygt arton personer och jag känner igen de flesta sen innan. Det kommer bli skitbra. Nu är det te och sedan hopp i säng.

Struktur och förberedelser

Imorgon påbörjar jag mitt tredje gymnasieår... eller fjärde... nej tredje för det första räknades inte. Det enda som stör mig är att jag inte har något randigt kollegieblock (blir tokig i huvudet av att skriva på ett rutigt) så jag sitter och vänjer mig vid de rutade. Vilket dilemma.

I övrigt så har jag bestämt mig för att få minst åtta timmars sömn varje natt och att jag ska i princip ha lagat all frukost dagen innan så det bara är för mig att öppna munnen på morgonen... Kan dock inte steka bacon och äggröra kvällen innan för då smakar den ju inte lika bra, men allt det andra ska vara klart. Och eftersom jag äter långsamt och som en häst så ska jag ge mig själv en timmes frukost och en timmes smink-och påklädning på morgonen. Duschen får ta max tio minuter.

Fan vad strukturerad jag är! Hoppas att detta håller längre än till måndag, hehe...

Hälsosam

Känner mig så hälsosam. Har i två dagar bara tänkt på choklad, rostat bröd och Ben & Jerrys men idag verkar det som att den värsta abstinensen har lagt sig. Jag testade att göra gröt utav boveteflingor igår men det smakade fan så på frukostfronten blir det numera bacon och ägg, en frukt och en grönsak. Funkar perfekt.

Har idag tränat på att laga majstortillas som jag kan fylla med tonfisksallad och annat kaninmatigt (inte för att kaniner äter tonfisk men ni fattar). Det gick lite halvbra... Men jag lär mig.


Mellisen består utav en smoothie. Bävar inför att ta bort soyan från menyn, kommer blå så.... vattnigt.

Inspiration

http://attitudeisaltitude.com/index.php

Underbart kul

Har upptäckt att denna länk är the shit. Skruva upp volymen och skaka loss.
Musiken finns på myspace.

So far so good

Okej, frukosten bestod utav äggröra, bacon och en smoothie med soyayoghurt i. Snacka om att det kändes konstigt... men man vänjer sig väl vid att inte ha bröd och mejeriprodukter till allt. Och det där med soyan är egentligen förbjudet, liksom mina antidepressiva läkemedel eftersom de innehåller laktos, men jag kan inte bara sluta med pillerna och jag måste käka upp allt som finns hemma liksom.

Men ja, lunchen lär ju bli intressant.

Ny mat

Ska börja käka "basallergikost" eller så kallad stenålderskost för att bli av med allt problem med magen. Förhoppningsvis fungerar det, kommer givetvis sakna pasta nåt enormt men vafan liksom. Jag vill kunna gå i skolan och jobba som normala människor.
Har börjat kolla igenom recept och sånt och ska börja testa en del imorgon redan. Det är ju lika bra att börja liksom. Får se hur det går.

Bice

http://bice.jp/?cat=4

Denna kvinna hade allt. Hon var ju fantastiskt begåvad. Ny favorit.

Måns Zelmerlöw - Cara mia akustisk

Är en sucker för akustiska versioner... så.


Bäddat

Mamma bäddade min säng idag. Snällt.
De är på konsert ikväll så jag håller mig i källaren då Syrran och hennes pojkvän har ovanvåningen i besittning. Man kanske ska gå och hyra en film? Eller glo på c/o Segemyr tills ögonen blöder.

Tavla

Senaste skapelsen. Den har torkat så nu står den instuvad i garderoben i väntan på bättre tider.

Eclipse och otursdag

Var äntligen och såg Eclipse tillsammans med Syrran och den var faktiskt riktigt bra. Trodde inte att den skulle vara särskillt märkvärdig men jag gillade den mycket. Tycker dock att hon ska välja vargen istället för Eddie, gillar inte riktigt det där kyskhetssnacket.

När vi satt och väntade på att få gå in så kom jag på att det är fredag den trettonde idag - vilket för sedens skull är en otursdag. Men dagen har faktiskt inte bjudit på något särskillt olycksbringande, förutom en gigantisk finne... Den kanske är ond?

Biooooo

Ska äntligen pallra mig till biografen och se Eclipse med Syrran så vi får det avklarat. Jag hoppas och ber till regissör och övriga involverade att den är sevärd. Hundra spänn och två timmar ska inte slösas på ingenting för jag är snål idag.


och naglarna växer och frodas...

Katastrof

Det är vår skyldighet som medmänniskor och (till viss del) ekonomiskt oberoende att bidra till hjälpinsatserna i Pakistan. Översvämningarna har drabbat fler människor än under jordbävningen på Haiti och tsunamin 2004.

Har precis skickat "AKUT" till 72900 och därmed skänkt 50 kronor till Röda Korsets insamling för Pakistan.
expressen finns fler nummer och organisationer. Kom igen och hjälp till nu.

Te och macka och TS3

Är plötsligt väldigt trött... men jag är väldigt pepp på att ha ihjäl någon i The Sims 3 så vafan. Ska göra te och en macka med ost sen är jag redo att kasta mig in i hetluften. Poff poff poooooff!

Glasögonormet kryper

Och här kommer dem. Tamtadaaaaaaam!




Påväg hem från Malmö satt jag och snackade med en liten gubbe på bussen. Han var asrolig, hade massor av skoj att berätta och vi skrattade mycket. Det gjorde min dag.

New brillz

Ska snart pipa iväg till Malmö och hämta linser och de nya glasögonen som jag beställt. Ser såhääääääääääääär mycket fram emot det. Det är sånna riktiga nördbrillor som jag alltid velat ha så nu jävlar. Visar dem när jag är hemma, kommer ju ta drygt hundratusen bilder på mig i dem, FniZZZZ!

Olikheter

Tänk att andra människors världsbild kan vara så olik ens egen. Idag går det mig på nerverna. Orkar faktiskt inte skriva mer just nu, kanske piggnar till senare när några vänner har varit här och muntrat upp mig.

Efter promenaden

Har kommit hem från Skrylle efter att ha promenerat fem kilometer och vikt undan för skogs- och mördarsniglar. Kände mig himla hurtig fram tills det bara var en kilometer kvar då pappa säger "Ja nu börjar man få lite svettdroppar i pannan." Jag som gick bakom honom blev såklart helt ställd - jag var ju nämligen redan genomsvettig med luggen fastklibbad och LP-skivor under armarna och hela kittet. Men jag kan ju å andra sidan inte rå för att jag fick en hurtbulle till far.

Men jag har i princip redan glömt denna lilla incident för nu ska jag parkera mig i badkaret med en kopp te, vindruvor och en bok.


Smygreklam för Activia som är såhääääääääär gott. Vet inte om ni ser LP-skivorna men jag valde i alla fall att skymma luggen. Nån måtta får det ju vara liksom...

Pakeeeeet



Fick hem en massa grejer från dermoshop igår som jag beställt. Här är lite utav mojset och hela kalaset gick på drygt 650 spänn. Jag vet - det är helt tokigt mycket pengar men det är absolut värt det tycker jag. Detta är vad som kom i paketet:

  • Ekologisk rengöringsmousse
  • Ekologiskt ansiktsvatten (svinbra då de inte luktar mög som många andra eko-grejer gör)
  • Ansiktskräm som dämpar rodnad (perfekt sminkbas, concealer behövs knappt när man använt den)
  • Ansiktsmask
  • Hårinpackning
  • Ögonkräm (får såna fula prickar som tydligen kallas 'emilier' som uppkommer när huden runt glohålen är torra)
  • Concealer
  • Mineralpuder
  • Deodorant (den var till min kära mor, dock)
  • Fotspray (mest för att den var på rea och för att mina fötter tokar sig efter karaten)

Det ni. Så nu jävlar är jag rustad för det mesta, may the force be with me, halleluja, wax on wax off...

Sminkesmink

Började dagen med att sminka mig... det var osmidigt och udda för så fort jag var klar kom jag på att jag skulle duscha... ääääääääärkk..! Det är som att borsta tänderna och sen komma på att man är hungrig. Helt meningslös sysselsättning med andra ord.



Annars mår ni? Här är det fina fisken. Idag har absolut inget av intresse hänt (skönt) och ikväll ska jag till Skrylle och prommenera som en jävla häst.

Mör

Har tränat för första gången på hur länge som helst. Fuck vad mör man blir. Dricker chaite och försöker hålla ögonen öppna men jag kommer nog inte palla många timmar i vaket tillstånd.


Denna bild passar på något tokigt vis in i mitt sinnestillstånd. Min hjärna går bananas, typ...

Tavi Gevinson

http://www.thestylerookie.com

Så jävla söt tjej! Är inte intresserad av mode men kan man annat än tycka att hon är sjukt fräck? Nope.

Skolstart och sånt

Fick precis ett brev där det stod att jag inte börjar skolan förrän på torsdag nästa vecka - vilket betyder att jag har en hel extra dag, woop woop! Bara så alla vet...

Igår var trevligt. Det regnade mycket och jag hade byltat upp med filtar och värmeljus och det blev mysemysigt hela kvällen. Hoppas alla sov gott och att ingen är förkyld. Har städat undan det sista också, hittade tyvärr inget roligt eller har någon trevlig anekdot eftersom det mest var chill, men vafan, man måste ju inte alltid ha något att berätta.



Ikväll ska jag träna för första gången på länge (så jag kommer antagligen få spö utav någon som är fem år yngre än jag själv) och innan dess ska jag enligt min mammas gomorron-lapp "laga något vegetariskt utav det som finns hemma"... Hmm... blir det piroger... eller blir det piroger..?

Nails in progress

Lisbeth åkte hem till England precis och hon lämnade en massa grejer kvar till oss, bland annat nåt nagel-stärkande-mojs som tydligen är jättebra. Så jag har precis penslat på mina fingrar och känner mig nu allmänt konstruktiv.





Om tre timmar kommer Nina och klipper min lugg så det är det enda jag tänker på (när jag inte tänker på att choklad hade suttit fint) och jag börjar bli rastlös... När jag är rastlös brukar jag bita på naglarna... oh no.

Gomorron



Har precis stoppat i mig en massa mat och tänker hoppa runt i pyjamas till klockan 13 då jag måste gå och duscha. Ikväll kommer varenda kotte som jag känner (nästan) för att grilla och leva rövare i min carport medan min familj sover och jag ska bli klippt av Nina så jag måste vara ren och skinande blank överallt. Hohoh...

Regnbågetavlan blev fin. Den har torkat nu men jag har inte orkat fota den än så än så det är bara mitt ord mot allas tvivel.

Anime

Har börjat titta lite smått på DNA och finner den underhållande på något tokigt sätt.


Blodad tand

Fick lust att måla idag så jag gjorde en regnbåge. Har dessvärre glömt vilken färg det är som inte finns med i regnbågen, är det röd eller kanske grön? Får googla det senare. Ska be min konstnärliga vän the Weer ta en sväng in på bloggen och "värdera" mina verk, haha. Hon har lite bättre koll i de svängarna än vad jag har.

Tavlor



 
Närbilder



Närbild




 

Fler tavlor comin up

Ska bara fixa kameran och sedan blir det till att fota och lägga ut de sista tavlorna som står och väntar på mitt rum.

Tolkar Lady Gaga

Igår gjorde jag ett nytt försök med att tolka "Paparazzi" av Lady Gaga.


Tavlor


   

   

Letade igenom garderoben och hittade en del tavlor som jag målade "i min ungdom" eller rättare sagt mellan åldern fjorton till arton. De står bara och dammar och jag vet inte vad jag ska göra av dem. Om nån känner till en galen konstentusiast så kan ni väl höra av er?

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0