En liten sak bara...

tänkte ni på att Elmér och Betnér låter lite likadant? Det är den dära apostrofen på e:et och det lilla r:et som gör det. Och m och n också förståss. De låter ju lite lika om man säger det lite snabbt. Jag blir till exempel alltid kallad Jenny för att det låter lite som Emmy... J:et har jag dock ingen förklaring till. Det är nog bara så att det låter fint i munnen på vissa att säga J helt enkelt.

Henrik Elmér

Han är ju helt underbar. Hans blogg kan ni hitta här.


Detta är ju helt underbart. Go Elmér, go!

Låt den rätte komma in

Åh så fint detta är.


Skola

Jag somnade precis i klassrummet med munnen på vid gavel och snarkade jättehögt. Fy vad jobbigt det kändes.  

Vill se film men måste sova



Efter alla läskiga barbiebarn får jag sån lust att se Little Miss Sunshine sådär just nu. Men jag måste sova för annars lär jag inte orka med morgondagen. Måååååh..!

Tjoflöjt

Har läst ungefär trettio sidor engelskläxa så nu jävlar förtjänade jag en kopp varm oboy med cornflakes i. Jag vet, det låter äckligt, men om man är en sockerjunkie och inte har nåt annat så tar man det. Blir hårdträning på fredag (och cykling imorgon) så vad sjutton.

Vill spela The Sims men Syrran leker olaglig så jag får inte =(

Skola - projektarbete

Sitter och spånar idéer till vårt projektarbete och vi ska satsa på någon form av välgörenhet. Jag ska kontakta Emelie Kanter som är med och driver Great Andoh i Ghana - det hade varit häftigt att samla in pengar och material till förmån för skolans fortsatta utveckling och att kunna se det på plats.
Ska bara kontakta henne först... hehe.

Toketok



Borde gå och lägga mig för såhär jävla galen blir man av att vara uppe för länge. Men det är ju så rooooligt att sitta och chatta med kompizzzzzar och spela små söta spel på fejsboken. Uuuuuuhhwuuhu.

Ljus i överflöd

Det blev ingen cykling men jag tog en liten prommenad i Lund och mös hem på bussen med Joan Harris. Det blir mörkt helt tidigt nu så jag och mamma har börjat frossa i ljus i alla dess former. Vardagsrummet är fullt av värmeljus, doftljus, stearinljus, blockljus och jag vet i tusan vad det mer finns för sorters ljus.

Men mysigt är det.

Barn i skönhetstävlingar

Började titta på ett program på tv4 som handlade om barn som ställer upp i skönhetstävlingar. Jag fattar inte att människor med så uppenbara hål i huvudet får vara föräldrar. De har världens finaste ungar som inte ens fyllt tio år som de förstör genom att låta dem sätta upp mål för sina karriärer och liv, fixa sitt yttre och betalar hundratals pund i veckan för att barnen ska lära sig gå rätt.
En utav flickorna grät när hon fick sin fejkade solbränna påsprutad. En annan får inte använda glasögon och är den yngsta i Storbrittanien som använder linser. När journalisten frågar henne vad som är bekvämast säger hon glasögon och när de frågar varför hon inte har dem på sig så säger hon; "då blir mamma arg på mig". Samma flicka fick sina något utstående öron skönhetsopererade när hon var sju år och hennes mamma säger, utan minsta spår av självförebråelse, att hon var så rädd att hennes dotter - som var en ful bebis till skillnad från sin storebror - aldrig skulle bli vacker, men att de hade tur.



Deras leenden är påklistrade och ögonen tittar tomt in i kameran när de berättar om sig själva och sina karriärer. De refererar ofta till sina mammor med inledningar som "mamma säger si" och "mamma tycker så".


En utav i-ländernas varianter på barnmisshandel. Detta är inte okej.

Giraff - en robot för äldre

http://www.aftonbladet.se/pryl/article7764631.ab

Ett företag har utvecklat en robot som gör att personer kan vara närvarande utan att faktiskt vara det. På ett äldreboende i Västerås har man testat roboten vilket är en bra extraresurs att tillgodose sig så att äldre lättare kan hålla kontakt med folk. Giraffen har en webcamera och mikrofon och kan följa efter sin ägare som med ett knapptryck kan ringa upp vårdpersonal eller en släkting för en pratstund eller om den behöver hjälp.
Ett väldigt bra och användbart redskap som jag hoppas att många kommer få prova på. När mina föräldrar börja skrutta ihop så skulle jag vara väldigt glad om de kunde (och ville) använda sig utav en sådanhär apparat så att de snabbt och lätt kan få kontakt med mig om de vill snacka eller behöver nånting. Och det skulle underlätta för en själv att slippa ringa till en hemtelefon som en gammal människa kanske inte orkar eller hinner svara i - roboten kommer ju till en när man behöver den.

Jag älskar när den teknologiska utvecklingen genererar något positivt.

Skola

Har precis gjort klart naturkunskapsarbetet. Sen ska jag hem och äta mackor och dricka te och sen blir det en cykeltur in till Lund. Woop woop. Var förresten hos tandläkaren igår och fick tänderna putsade asfint så jag ska ta en bild på dem sen bara för att visa upp dem.

En vän

Jag har en vän som skriver dikter när han är onykter. Det är fina dikter. Det är bara synd att han inte litar till sin förmåga. Han vågar inte skriva nykter. Jävla fegis.

Skola - filmmusik

Ska skriva ett arbete om två filmmusikkompositörer; Hans Zimmer och John Williams.


Ett urval av Hans Zimmers verk.

Oh no


Detta är jag när mamma säger: "Nu slutar vi köpa honung för du bara äter upp allting!"

Hupp

Aoooaaooooaoooo! Har sovit som en gris och bara latat mig idag. Skönt.

Bad

Har precis städat så nu ska jag lägga mig i badkaret med Joan Harris bok Underströmmar. Sen bär det av till mormor och morfar för middag.

Bebiskostymer

Detta är så gulligt att jag knappt kan sluta le. En polare och jag satt och snackade om barn och så skickar han denna underbara länk där man kan finna dessa ungar i olika djurdräkter. Försökte hitta en favorit men de är så söta allihop så det är fan omöjligt.


  

Tittar runt

Glor runt lite på tuben, fastnade för ett klipp med några svenska bloggerskor med vitt hår och brun hy. Det var fascinerande.

sorry för dålig uppdatering men det är mycket som ska fixas med skolan

Mätt

Åååååååååååååååååååh!

Käkade lite för mycket så nu är jag så mätt att det gör ont att andas. Känns som att jag har käkat tre bebisdinosaurier och en giraff minst. Ååååhåhå...

Degigt

Kanske man ska skriva ett mer konstruktivt inlägg. Idag har jag degat runt en del, tittat på Nanny diaries och ätit kyckling med ris. För ungefär en timme sedan cyklade jag till biblioteket och lämnade tillbaks några böcker (bland andra Jane Eyre som jag inte orkade läsa längre än hundra sidor för den var så tråkig). Ska se filmen istället så kan man i alla fall ta en diskussion, höhö.

Blondin vs brunette

Hittade dessa två bilder som jag tog före och efter färgningen för några veckor sedan och jag har svårt för att bestämma mig vilken jag föredrar.
Den blonda nördlooken är så fräck men det är så jävla pilligt att bleka håret och det blir så fult och trassligt. Den bruna färgen är liksom lite mer... soft. Mysigare på något vis. It's hard to say aye.

Levande bevis - magen

Att jag är överviktig är väl inte direkt någon överraskning då jag älskar allt som är sött i kombination med min irriterande lathet. När jag fick Ulcerös Colit så tröståt jag i drygt ett år eftersom det kändes orättvist och hemskast i världen, men i somras bestämde jag mig eftersom vågen bara ramlade iväg med mig. Jag ska gå ner de där 20 kilona. Och nu jävlar börjar det hända grejer. Bilderna nedan gör mig till ett levande bevis för att jag klarar det och jag är bäst.


Denna bild är tagen för ungefär ett år sedan. Då kunde jag inte ens knäppa byxorna (körde gravidtricket och satte ett gummiband i knapphålet) eftersom min mage var så uppsvälld. Det var på grund utav både Ulcerös Colit och all Ben & Jerry's, choklad, godis och kakor. Jag ser gravid ut, jag vet.


Såhär ser det ut ikväll, drygt ett år senare. Nu kan jag knäppa byxorna. Jag kan också dra ut linningen en bit så att det blir lite luftutrymme, hehe.



Är jag glad eller är jag glad? Det är en lång väg kvar men fy fan vad jag är sketabäst just nu. I can do it.

Utslag och utslagen

Kom precis hem från träningen där jag blev relativt påpucklad (annat ord för misshandlad). Denna bild representerar mitt tillstånd jävligt bra.


De röda prickarna i mitt ansikte är nån form av utslag eller finnar. Den som sitter längst ifrån näsan har jag försökt massakera med ett rakblad med väldigt tveksam framgång. Don't try this at home.



Nu ska jag käka och titta på Biggest Loser - mamma har lärt sig pausa i realtid så nu jävlar pausas varenda teveprogram.

Skola - snack om valet

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/rasistisk-sd-kandidat-kom-in-1.1173742

Orkar inte kommentera något.

Emigrerar

Det ser ut att bli en blå regering med rasistiska inslag så jag har fullt upp med att tänka ut vilket land jag ska flytta till.

Movin movin movin

Hupphupp!

Vaknade tolv men har haft lite saker att göra så blev inte färdig att sätta mig framför maskineriet förrän nu. Har varit nere och tränat i lokalen och städat lite så nu sitter jag här alldeles genomsvettig och urledad (vet inte om det är ett ord, men det betyder att man använt och stretchat sina leder så att de inte är stela). Skönt med andra ord.

Ikväll ska jag hem till en kär vän med en påse morötter och så ska vi fördriva tiden på bästa möjliga sätt. Kanske film, kanske snack, kanske bara sitta och glo i väggen. I vilket fall så ska det bli trevligt.

Kul fredagkväll

Är sugen på att göra något. Sitta och snacka, ha roligt, hoppa runt... Åååååh..!


All dressed up but nowere to go. (Nej, håret är fett och ett nytt lager puder täcker det gamla... hoho vad är smink annars till för?)

Mall World & Tombscape 2

Har käkat fem mackor och sitter nu framför Mall World på fejsboken och Tombscape 2 som finns på addictinggames.com. Askul ju.

Tombscape 2

Makemebabies.com



Eftersom jag inte har pojkvän får det bli Jake Gyllenhaal. Söt som socker är hon.

Moderskänslor

Klasskompisen tog med sig sin nio månader gamla son till skolan så mina moderskänslor gick bananas. Så jävla söt knodd. Man blir ju lite kär liksom.

Tomb Raider Underworld

Fick sån himla lust att spela Lara Croft nu. Åååååååh så kul det hade varit.

Skrämseltaktik

Min lärare försökte precis skrämma skiten ur oss genom att skrika jättehögt från ett fönster. Ingen blev rädd dessvärre...

Foto

Gjorde klart läxan i foto idag. Woopwoop!



Nu ska jag chatta med en vän och sen ska jag soooova. Hupphupp!

Sketch Your Photo

Har blivit helt beroende av Sketch Your Photo som man kan göra på fejsboken. Det blir så himla fint.

Ajajaj

ont i magen
socker funkar inte heller längre
synd, jag som tyckte det var så gott

Igår



Mysemysmys. Bilden representerar gårdagskvällen väldigt bra. Det var allt jag hade att komma med just nu. Hupp!

Infall

När klockan är fem i så tar jag cykeln och pallrar mig till busshållplatsen. Bussen kommer och jag frågar om jag får ta cykel med. Han skakar på huvudet och talar om för mig att det bara är på helgerna som man får ha cyklar med på bussen och jag står där, snopen, med tid på ungdomsmottagningen om tjugo minuter. Plötsligt får jag ett infall - jag cyklar dit.

Sagt och gjort. Känner mig som Homer Simpson när han går i snön "I can do it... no I can't... yes you can... oh shut up... no you shut up..."

Kommer fram fem minuter för sent men undersöks och lämnar prov för diverse åkommor genomsvettig och allmänt äcklig. Lagom till att svetten torkat så är det dags att cykla hem igen och det går bättre eftersom jag vet att jag får vila när jag är framme. Fan vad jag är bra.

Cykla från Lund

Tänkte också tala om att jag har fått en galen idé som innebär att jag ska cykla hem från Lund efter mitt besök på UM. Det betyder att jag ska ta cykeln med på bussen vilket känns lite krångligt. Men nu har jag skrivit det här så nu kan jag inte ångra mig. Hohohoho...

Vad hände med 'ursäkta'?

Jag har hoppat på bussen en station innan centralen - vilket gör att jag får stå eftersom alla andra ska av på nästa. Står där och funderar för mig själv medan bussen sakta närmar sig hållplatsen när jag plötsligt känner något obehagligt bakom mig. Eller ja, inte bara precis bakom mig utan mer direkt på mig rumpa. Eller nä förresten, ännu mer direkt, på min rumpa och precis mellan mina skinkor. Jag vänder mig naturligtvis om och lyckas lokalisera det okända föremålet till ett knä. Detta knä tillhör en kvinna (eller dam men den titeln tycker jag inte att hon förtjänar) som tydligen ska gå av bussen. Jag släpper givetvis fram henne (hon säger inte ett ljud) och sätter mig sedan ner.
Försöker sedan komma på vad det var som hindrade henne från att säga "Ursäkta, jag ska av." eller kanske (om hon nu var stum eller blyg) bara kunde knackat mig på axeln. Det finns liksom tusen olika sätt att göra sig hörd, och så väljer hon att sticka in sitt knä mellan skinkorna på mig.

Jäkla snusktant.

Vrickad tumme

Tummen fick sig en liten knyck på träningen så jag (som tycker det är sjukt fräckt med bandage) har givetvis plåstrat om hela armen för säkerhets skull.

Inspiration

Har nu peppat mig själv med lite bilder från Biggest Loser - denna gång har jag läst lite om Ali, den första kvinnan som vunnit Biggest Loser. Hon är helt amazing. Nu jävlar ska här tränas.


bilder är snodd från google

Ingen ork

Fick ingen sömn inatt så det känns måttligt kul att träna om en timme. Vill krypa under en filt, tända små ljus och titta på Bigest Loser. Woopwoop!

Engelska C

Engelska C börjar strax. Ska sitta och snacka om The Collector så det lär väl bli lite si och så.

Biggest Loser

Fastnade för detta klipp från Biggest Loser i USA. Denna tjej är så himla fin och söt!

Gonatt.

Dags att sova

Imorgon är det skola som gäller... Det är konstigt, men det känns som att denna helg har varit mycket längre än vanligt. Tokigt alltså.

Farfars 75-årsdag

Lördagen spenderades i stugan där vi dukat långbord och dekorerat med blommor och flaggor och plasttallrikar för att slippa disken efteråt, hehe... Det som syns på bilder är dock plastblommor då de riktiga blommorna inte hade plockats köpts vid tid för detta foto.

Jag tog med kameran jag lånat i skolan för att få några hyfsade bilder. Här nedan ser ni lite utav vad helgen hade att bjuda på.


Findukning för min kära farfar.


Syrran och jag promenerade ner till havet.


Gick en vända genom skogen också.


En utav lillkusinerna springer till en koja i trädgården.


Området utanför stugan.

Nyss hemkommen

från stugan. Har firat farfar som fyllde 75 år så det blev att spendera helgen där. Tog en del bilder med kameran jag lånat av skolan. Woop woop!

Mycket nu

Ååååååååååååh va mycket grejer jag har att göra! Måste läsa klart engelskan och svara på frågorna, gå på två evenemang och skriva referat om dem, vara på UF-mässan i Malmö på onsdag och fixa fotouppgiften. Och imorgon fyller farfar 75 så vi ska fira honom, så hela helgen går i princip bort... kul.

Antalet hästar

I Sverige finns det 271 000 hästar. Bara så alla vet. Denna information är speciellt utvald för att stilla Syrrans olidliga och undermedvetna nyfikenhet... Informationen finns här!

Långt, udda namn

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

detta är namnet på en stad i Wales. Förhoppningsvis flyttar inte någon jag känner dit för det skulle bli väldigt jobbigt att försöka uttala det om nån frågar. Hittade denna och många andra roliga namn på
denna sida.

I'm alive!

Jag har en fotouppgift över helgen. Det blir kul så jag ska ta med den till farfars födelsedagsfirande i helgen så det blir kalasiga bilder. Woopwoop!

Sitter nu i salen där vi ska ha nästa lektion i journalistik. Har tagit med mig smoothie som lunch för jag har kommit på att det är mycket bättre att dricka sin lunch än att tugga i sig den. Min mage blir inte kapputt och jag kan vara med hela dagen utan att ha ont. Yay!

Fejsbokens uppgång och fall

Så äntligen hände det ofattbara... Min pappa skaffade facebook idag. Jag blev så exhalterad att jag genast gick igenom min vänlista med förslag på vem han skulle kunna bli vän med. När jag sedan pratar med honom vid middagen utspelar sig följande:

Jag: Så roligt att du skaffat fejsbok pappa!
Pappa: Ja jo det var kul...
Jag: Vadå var?
Pappa: Ja, jag har tagit bort den igen.
Jag: VA?! Vad menar du med det?!
Pappa: Ja, jag fick typ femton mejl om folk som ville bli vän med mig... så jag kände mig pressad...
Jag: Men! Det var ju JAG som skickade förslag till dig! Och förresten behöver du inte bli vän med folk om du inte vill.
Pappa: Men jag ville inte vara otrevlig... Och det var väldigt mycket mejl...

Jag tror att han satte rekord i kortast medlemsskap på facebook...

Tänk om man vore som Jennifer Beals...

Eftersom jag såg Flashdance för några dagar sedan har jag lekt att jag är Alex - med Jennifer Beals utseende och allt. För hon är ju fan läcker! Wohow liksom. Jag har dock inte rätt utseende - varken vad det gäller fysik eller hårtyp eller något... men man kan ju få drömma.




Tänk om man vore lika jävla cool. Den dagen... då jävlar......




Jag har i alla fall tränat idag och det är inte likt mig att göra annat än i dojon med Sensei skrikandes "KOMIGEN! MER KIME!" medan jag svettas som en gris och önskar att jag är död... Så detta är historiskt. (Notera att jag fick googla hur 'dojo' och 'kime' stavades. Snacka om pinsamt.)

Dödgrävarn Carola



Googlade "avrättningsmetoder" och får upp en bild på Carola. Ibland är livet kul alltså.

Konstigt

Min underläpp gör ont.
Får ibland när jag har ont nånstanns en äcklig bild i huvudet. Denna gång är det en bild på en sax som klyver en underläpp mitt itu så blodet sprutar. Jag fattar inte varför min hjärna måste hitta på så meningslöst sjuka saker. Eller om jag slår i tårna i exempelvis en tröskel så kan jag få upp en bild i huvudet av hur en osthyvel huvlar bort huden ovanför nageln. EEGRRG!

Händer detta någon annan?

HIHI

http://awkwardfamilyphotos.com/

Fan vad roligt detta är. The Weer visade mig sidan första gången. Underbart.

Det suger

Blir lite sådär halvglad när jag går in på fejsboken i skolan och ser en polare som för två timmar sedan skrev "Nää nu går jag å lägger mig"

EEEEEEEEEGRRGR!

Fläskläpp

Fick pappas armbåge mot underläppen idag på träningen. Det hade ju kunnat vara ganska lindrigt om det inte var så att underläppen sedan pressades ihop mellan armbågen och tänderna. Aj aj aj. Det tog bara ytligt så det blödde inte så mycket, men jag fick gå och spotta tandkött i handfatet när det blev läge för det. Den har svullnat en aning nu så det lär ju vara ömt imorgon.

Brunett



Färgade håret för jag blev så trött på det blonda med råttfärgad utväxt. Så here I am =)

Sömntuta

Kul att man försover sig när man bara har en enda lektion. Vaknade av att pappa stod och petade på mig och sa att jag skulle vakna för han hade kommit hem om från jobbet. Menmen...

Myggor

EEEEEEEEEEEEEEEEH!

Är jag myggbiten eller?! Förstår inte vad myggen ser i en när man luktar svett och blod (snacka om att kampsport är precis vad det låter) och är allt annat än fräsch. Förstår inte poängen liksom...

Träna

Om ungefär en halvtimme ska vi sticka bort och träna så jag sitter här och försöker göra det mesta möjliga av minuterna. Sensei är tillbaka idag så det lär inte bli ett lätt pass, kommer ligga som en död fisk efteråt. Ouff..!

Läst ut boken

Läste ut Joanne Harris igår natt. Grät lite på slutet för det var så fint. Älskar när böcker är så bra att man har en klump i magen efteråt. Tjohopp liksom.



Nu är det te och en ny bok som gäller.

What to do

Today i'm goning to do the following:

  • Dammsuga.
  • Bädda om.
  • Läsa Joanne Harris.
  • Åka till Paris och Egypten med min The Sims-gubbe.
  • Tvätta håret.
  • Dricka te.

Så produktivt, bäst jag sätter igång genast.

Mjöl

Testade att äta kakor med vetemjöl i för att se om min anti mejeri-och glutendiet har funkat. Och tro det eller ej, men en dryg timme senare hade jag så ont i magen att det inte var sant. Så ja, dethär med inget gluten är något jag tänker fortsätta med.

The Sims 3 - Destination Världen

Syrran har köpt ett expansion till The Sims 3 - det där man kan åka runt jorden. Snacka om att man vill lira det. Woopwoop!



En episod

Så har vi rast. Alla går ut och tar luft. Jag går fram till en klasskamrat som står vid en vägg och sparkar på väggen. Jag är lite i mina egna tankar men känner mig ändå social så jag börjar prata. Han svarar, jag pratar vidare, han svarar jag pratar vidare... Plötsligt händer det.
Han: Asså Emmy, jag pratar i telefon!
Jag: Va? GÖR DU?!
Han: Jaa!
Jag: Men JAG pratar ju med dig!
Han: (pratar i telefon)
Jag: Fan va DUM jag känner mig! Vem pratar du med?
Han: Min flickvän.
Jag: Hej flickvän...

Från och med nu hatar jag handsfree.

Kvinna ammar kalv

En kvinna ammar en kalv. När jag såg rubriken så skrattade jag. När jag tittade på filmen så blev jag... inte så sugen på att käka lunch om en halvtimme.

http://tv.expressen.se/nyheter/utrikes/1.2116531/hon-ammar-en-foraldralos-kalv

En lektion i journalistik

Fick veta att katter uppsprungna i träd genererar massor av läsare. Efter det kommer brott. Men katter är det som lockar mest.

Jordan som förebild?

Läste precis på expressen att en pojke på tretton år och hans mamma är väldigt upprörda då Katie Jordan signerade pojkens bok med ett "sexuellt budskap". Mamman är upprörd och varnar andra föräldrar från att gå på Katie Jordans boksignering med sina barn eftersom hon ansåg det olämpligt. Pojken säger att han väntat i flera år på att få träffa Jordan och är nu besviken över händelsen.
Det jag inte förstår är hur man som förälder känner att det är okej att ens barn har en förebild vars enda offentliga gärning är att ha förstorat brösten och varit dokusåpakändis. Känns det inte som att mamman borde oroat sig lite innan signeringen..?

Trött

Förstår inte vad det är med mig. Kan det faktiskt vara så underligt att jag fått för mycket sömn den senaste tiden? Har sett till att sova minst åtta timmar sedan skolan börjat och idag var jag helt slut när jag kom hem. I och för sig låg jag ju och läste fyrtio sidor engelska vilket borde ha gett sin beskärda del, men ändå.
Ska bli skönt att sova nu i alla fall.

Ingen skola

Kommer till skolan för att få veta att alla lärare är på utbildning och nästa lektion börjar klockn 14. YAAAAAY! Så nu ska jag spela Robort Unicorn atack och dricka vatten.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0