Stillasittande

Katterna kompenserar för min brist på rörelse.


Uttråkad

Är så jävla, jävla uttråkad. Har beställt hem The Sims Drömjobb så jag kan underhålla mig med något. Jag har så fruktansvärt jävla tråkigt att det inte är sant alltså. Har snart läst ut Cirkusens son så snart sitter jag här och vet inte vad jag ska ta mig till. Får glo på alla filmer jag inte blivit färdig att se. Tog tillfället i akt i morse och tittade på Pathfinder och den var faktiskt bra. Underhållande, spännande men inte för dramatisk.

Emilie Autumn - Bohemian Rhapsody (cover)

Tycker om Queen väldigt mycket. Jag tycker också om Emilie Autumn väldigt mycket. När jag nu upptäckte att hon gjort en cover på Bohemian Rhapsody blev jag asglad. Den är helt crazy och underbar. Tokig rakt igenom och väldigt bra.



Tvärdrag och silverfiskar

Solen skiner och himlen är så blå, så blå. Jag har öppnat varenda fönster som är värt att öppna, samt ytterdörren för att skapa ett underbart tvärdrag i denna heta junidag. Har fortfarande ont i halsen och är seg i kroppen men jag har börjat ta en multivitamintablett på morgonen så jag får extra mycket power så jag ska jäklar i det bli frisk från all förkylning nu (men för säkerhets skull har jag mejlat min vårdenhet för att fråga om råd, just in case).
Ska försöka skriva lite idag och eventuellt städa lite.

Det har bosatt sig en del silverfiskar i mitt hem de senaste dagarna. Först trivdes de mest på mitt rum men nu har de flyttat upp i köket också. Uäck.
Jag har en liten teori angående silverfiskarnas plötsliga existens och den lyder som följer: Jag har endast sett silverfiskar på mitt rum och i badrummet i källaren det senaste halvåret. Det är endast jag som vistas på mitt rum och badrummet delar jag med Syrran. Eftersom mamma och pappa är ute och reser så har silverfiskarna plötsligt börjat krypa runt i köket - vilket måste betyda att silverfiskarna inte gillar mina föräldrar.
Okej, innerst inne så vet jag att det har med hur ofta man städar att göra, samt luftfuktigheten... men det hade varit häftigt om det var tack vare mina föräldrar...


Chillar runt i pyjamas...

Familjefilmer och glass

Det är 26,6 grader i huset. Har alla fönster öppna och takfläkten på. Tittar på familjefilmer från när Syrran och jag var små och äter glass. Inte världens mest hälsosamma ledighet, men fan jag blir så deppig när jag är sjuk och inte kan göra något konstruktivt. Inte för att jag gör så mycket konstruktiva grejer annars, men det är ju mer en principsak.

Från trumpet till blockflöjt

Någonstanns i kvarteren där jag bor finns en eldsjäl som spelar trumpet varje sommar. Denna människa hade en trend att först spela så fort det blev mörkt om kvällen och sluta prick klockan tolv på natten - hela sommaren. Jag har enbart erfarenhet utav trombon då Syrran spelade det under en del år i högstadiet och det är inte tillräckligt för att jag ska kunna klassas som någon värd att ha en åsikt, men till och med jag kan höra att denna eldsjäl inte är duktig. Det är inte dåligt, nej då, det är bara det att man inte blir impad heller.

Men denna sommar har det skett en förändring. Nu kör eldsjälen vid tolv på dagen ungefär... det är bara det att trumpeten är utbytt mot en blockflöjt. Jag har rum i källaren men eftersom mina föräldrar är ute och reser har jag donat in mig i deras sovrum eftersom där är bättre ventilation och finare utsikt genom fönstret. Jag vaknade vid tolv idag av en blockflöjt och insåg genast att eldjsälen prövar sina vingar på andra områden än trumpet.
Visst, det kan vara en annan människa, men det känns för uppenbart för att kunna vara någon annan och förresten så borde alla orkestermusiker inse att det endast finns rum för en blåsare med öppet fönster. Resten får allt hålla sig inomhus tills eldsjälen tröttnar...

aftonho...?



Jag: Visste du att om man skriver in http://aftonhoran.se så kommer man till Aftonbladets hemsida.
Mamma (chockad): Vad är det du säger?
Jag: Ja, kolla. Det är sant.
Mamma (kommer fram och tittar och fnyser): Det var det dummaste jag sett!

Virus

Jag har inte körtelfeber men däremot ett virus som ligger och myser i mina lungor och som gör det svårt att skratta utan att hosta som en galning. Det är roligt att skratta så det är trist att inte kunna göra det ordentligt. Gårdagens midsommarfirande blev sparsamt. Jag målade mig som Jokern i halva ansiktet och latjade runt i huset i några minuter innan jag blev svettig och tvättade bort alltihop.

min kropp är en duk







att sova som en gris

Nu har mina föräldrar semester och jag har fått ett brev där det står att jag inte har körtelfeber. YAY. Igår umgicks jag med vänner för första gången på två veckor. Det var väldigt trevligt och väldigt krävande. Sov som en gris idag.
Både på morgonen och på förmiddan sov jag intensivt och drömde intensivt, sen gick jag upp och åt två mackor (nån måtta får det väl vara på matintagsslarvet) och sedan klädde jag om till bikini och lade ut en stooooooooooooooor filt på gräsmattan för att få lite D-vitamin. Där slocknade jag igen och sov som en gris i ytterligare en massa timmar. Turligt not hade jag smort in vartenda skrymsle, varenda hudbit, varenda valk med faktor 20 så det gjorde ingenting.

Enda problemet är att jag inte orkat duscha så jag sitter nu - sex timmar senare (om inte mer) - och luktar sådär solskyddskrämigt och svett i en lustig kombination.

Nu ska jag nog gå och sova igen, eller läsa John Irving.

Sol

har suttit i solen och värmt mig. Behöver all D-vitamin som jag kan få eftersom jag är inne så mycket så varje gång jag går förbi spegeln stannar jag för att se om jag har fått färg.

Produktiv

Hostan har inte gett med sig men jag har åtmonstone fått skrivit lite nu en stund. Håret är blött och invirat i en handduk, jag ligger på mjuka täcken med takfläkten på låg och en blå himmel utanför fönstret. Det är härligt att leva, trots hostan.

Melonplantor

Idag planterade jag ut mina melonplantor. Några i krukor och några direkt i trädgården så nu är det bara att hoppas att de tar sig. Tror inte det kommer att titta fram nån melon men själva bladen luktar i alla fall melon, och smakar melon i de första sekunderna innan de övergår i nån slags besk smak som gör att man snabbt spottar ut dem.
Hoppas solen skiner imorgon så jag kan gå ut och sätta mig. Det är skönt att inte vara så sjuk så man orkar gå upp. Jag ska verkligen passa på att njuta nu när jag börjar återhämta mig från förkylningen och bara skriva och läsa och göra allt det där som jag bestämde mig för att ägna tiden åt.

Godnatt.

Chatta

Jag känner inte för att sova. Jag vill chatta med någon med vettiga åsikter eller se en film men eftersom jag inte har en tv så....

John Irving-maraton

Har bestämt mig för att ha ett John Irving-maraton med mig själv. Jag ska läsa alla Irvings böcker och sedan se alla filmatiseringar. Började med Hotel New Hampshire för drygt ett år sedan och blev helt såld. Älskar när historier är så skruvade att det verkligen inte skulle kunna hända på riktigt - fast att det ändå hade varit möjligt om man bara hade haft riktigt mycket tur och uppfinningsrikedom. Efter Hotel New Hampshire läste jag Weltervikts-äktenskapet och sedan hade jag ett låååångt uppehåll tills jag för några månader sedan lånade Tills jag finner dig på biblioteket, följt av Garp och hans värld och Den fjärde handen.
Nu är jag alltså inne på Cirkusens son som är en mordgåta blandat med en del annat trams (som på något sätt blir väldigt intressant tack vare det underbara berättandet Irving besitter).

Bättringsväg

Nu blir det en smoothie med blåbär, hallon, björnbär, jordgubb och mango för att kasta ut bakterierna ordentligt. Kanske jag slår på stort och har lite citronsaft i, bara för att vara sådär äckligt hälsosamma.

Sihem Bensedrine

Sitter uppe och strötittar på "Modiga kvinnor" (kunskapskanalen) som handlar om journalisten Sihem Bensedrine som slåss för de mänskliga rättigheterna i Tunisien. Henne skulle man allt vilja bli som när man "blir stor".

Info om henne finns att tillgå på bland annat wikipedias.

Halsprov

Gick till doktorn för att kolla upp skitet eftersom jag inte kunde svälja ner något annat än iskall proviva. När läkaren körde ner pinnen i halsen på mig så blev jag så kittlig att jag utstötte ett kräkande läte, vilket fick henne att kasta sig bakåt på stolen. Antagligen fick hon en skur infekterad slem över sig och jag bad om ursäkt tusen gånger men hon sa bara "Det är okej, det är okej" och jag skrattade för mig själv när jag satt i väntrummet och inväntade resultaten bara för att det är så himla typiskt att något sådant ska hända när man inte behöver det...

Sjuk

39,5 graders feber. Ont i halsen. Förkyld. Kan inte ens svälja alvedonen så jag tvingade iväg pappa att köpa rövalvedon. Yay...

Sjuk

har 38,7 i temp. Nu är det alindrin, varm mjölk och Dr. Quinn som gäller.

Intensiva dagar

gick på två vänners student i torsdags och fredags. Det var roligt att träffa dem och att prata, skratta och ha roligt, men studenten har blivit lite överreklamerat. Allt ska vara så glatt och hippt och man ska dricka så mycket man orkar och helst inte minnas nånting och alla säger att studenten är den bästa dagen i ens liv. Tjena... Det var i alla fall kul att träffa vännerna.

Idag får jag dock betala priset, inte i form utav bakfylla utan i form av förkylning. Ont i kropp och hals och igenmurat huvud och allmänt trist tillstånd. Inte tillräckligt sjuk för att ha feber och ligga till sängs, men för sjuk för att orka göra något vettigt. Tur att man är ledig nu ett tag så man slipper jäkta med att bli frisk.

Byta bild.

Bytte bild i headern. Ser ut som en docka på den bilden... visserligen en docka med ett sting av orkeslöshet över sig (syftar på skuggorna under ögonen som befinner sig där på grund av sömn-och vitaminbrist) men ändå. Man vill ju visa sin fina sida liksom, men ändå vara lite mystisk.

Krångel man slipper om man skaffar boxen

För snart en timme sedan plannerade jag att krypa ner i sängen och kolla på Dr. Quinn på min laptop men skiten bestämde ju sig för att inte fungera. Jag förbannar youtube, dricker vatten och upprepar gång på gång i huvudet; "måste köpa boxen, måste köpa boxen".
Det är inte riktigt sunt att försöka se tv-serier på internet. Jag vill ha dem på DVD FÖR FAN! Så jag har dem samlade, kan plocka ut och bara titta på dem. Samma sak med Veronica Mars, Simpsons och Extras. Veronica Mars har jag ännu inte införskaffat mig (varför vet jag inte) och Simpsonssamlingen växer sakta men säkert... Är glad att det bara finns två säsonger av Extras så jag slipper punga ut med en massa för det med...

Jag måste skaffa boxen. Snart.

Inatt jag drömde...

att mamma kom ner och väckte mig på mitt rum och sa: "JAG ÄR VÄLDIGT BESVIKEN PÅ DIG." och utan att ha fått någon mer förklaring så förstod jag att det handlade om skolan, att jag antagligen hade missat något viktigt eller glömt att gå dit. Sedan vaknade jag på riktigt och märkte att jag försovit mig. Det måste vara ett tecken...

Second Opinion

Registreade mig precis på Second Opinion eftersom jag ibland har så mycket i huvudet.

Har också insett att jag i sommar borde ha mer tid över för att blogga - bara jag slutar uppdatera inlägg om mina fötter eller vilken musik jag lyssnar på så borde jag ju känna att detta verktyg att nå ut till massan med är något väldigt användbart.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0