Skattepengar till bröllop

Regeringen har föreslagit att kronprinsessan Victoria och fästmannen Daniels bröllop ska finansieras av skattepengar. Närmare bestämt 14 miljoner kronor. Vänsterpartiet har visat sitt missnöje och får uppbackning utav Expressens läsare där över 70% anser att kungafamiljen kan pröjsa sitt bröllop själva. [Läs artikel här.]
Är för det första inte positivt ställd till monarki, men jag ska hålla mig till denna bröllop vs skattefråga och inte sväva iväg:

Det är helt obegripligt att ens tänka tanken att den blivande drottningen inte ska betala sitt bröllop själv. Jag tror faktiskt inte att hon saknar förståelse för detta, men tanken på att någon kommit på att "Fan vi måste sponsra 14 mille till ett bröllop" är befängt. Kungafamiljen skulle inte ens märka av om deras inkomst skars ner till hälften så att de skulle behöva finansieras är skrattretande.
Det är också kul att regeringen tar upp en fråga som denna, samtidigt som de inte kan bestämma om barn som lever gömda i Sverige ska få samma sjukvård som svenska barn och att flyktingar ska få betala för att bli undersökta i Sverige. Vad håller de på med egentligen? Om sjukvården kunde få 14 miljoner så skulle man inte behöva fundera över vilka människor som ska få vilken sjukvård till vilket pris.
Det är ett hån mot svenska folket när regeringen överväger att finansiera en ekonomiskt oberoende människa dess bröllop, när småbarnsföräldrar går på knäna ute i världen, folk har inga bostäder och somliga kan inte ens sjukförsäkra sina barn.

Man betalar inte skatt för att Sveriges rikaste medborgare ska använda pengarna till sitt giftemål. Inte så länge folket får bestämma.


Kommentarer
Leia

Själv tycker jag det inte spelar någon större roll om skattepengarna betalar det. Kungahuset drar ju massvis med turister varje år, och det är en bra grej. Man får tänka på det också.

De flesta länder har ju president eller liknande idag så att ha kungligheter är ganska ovanligt och därför tycker jag de ska vara kvar.

2009-10-01 @ 10:58:18
URL: http://leiabloggar.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0