Mikrokladdkaka

Ur boken Kladdkakor av Maria Öhrn

  • 175 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk vaniljsocker

Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt därefter det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en vid, mikrosäker form, ca 30 cm i diameter. Har du inte en så vid form, eller så stor mikro, kan du grädda kakan i en något mindre form och hälla över en del av smeten i små glas eller formar. Grädda kakan på full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.



Kommentarer
jag kan receptet

det är 4 matskedar kakao i oxå ;) du kanske hade glömt det eller nåt :D

2011-05-13 @ 11:12:49


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0