Mikrokladdkaka
Ur boken Kladdkakor av Maria Öhrn
- 175 g smör eller margarin
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 4 msk vaniljsocker
Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt därefter det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en vid, mikrosäker form, ca 30 cm i diameter. Har du inte en så vid form, eller så stor mikro, kan du grädda kakan i en något mindre form och hälla över en del av smeten i små glas eller formar. Grädda kakan på full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.
Kommentarer
jag kan receptet
det är 4 matskedar kakao i oxå ;) du kanske hade glömt det eller nåt :D
Trackback