Femtio nyanser av honom

SNUSKVARNING! Jag kommer att skriva av mig mina tankar om E L James bok "Femtio nyanser av honom" här nedan, och jag kommer inte undanhålla ord som jag vet vissa människor kanske sätter kaffet i halsen av att läsa. Så ursäkta, till er.

Detta var det sorgligaste och mest skrattretande skit jag nånsin läst. Jag fattar att man tycker erotiken är kul - inga problem - men när man placerar erotiska inslag som är genomgående "perfekta" i en historia som ska försöka locka fram förståelse och intresse för karaktärerna så gör det bara ont att läsa. Snälla, rara, söta vänner. HUR realistiskt ÄR DET att en tjej som ALDRIG har haft sex får flera orgasmer på rad genom enbart vaginal stimulering?! VI SNACKAR FÖRSTA GÅNGEN. HON HAR ALDRIG ENS ONANERAT! Detta är högst otroligt! Att sedan samma tjej inte har "några kräkreflexer" är bara lite för mycket lotto. Åh en tjej som kommer som en porrfilmsgudinna OCH som kan suga HUR HÅRT SOM HELST. VILKET LYCKLIGT SAMMANTRÄFFANDE.
 
Detta kunde varit en spännande intrig men det är det inte. För att James inte har lagt ner tillräckligt mycket tid på att fläta ihop de erotiska inslagen med en trovärdig handling, med karaktärer som man kan relatera till och bry sig om. Det tar sig på sina ställen, men så kommer ett erotiskt inslag som gör att man landar i det härliga erotikflimret där det ALDRIG händer något galet - ingen blir svettig, ingen kommer för tidigt, ingen kladdar ner, ingen kondom spricker, ingen får kramp, det bildas inget vakum eller muspruttar och ingen behöver fråga "Känns det bra?" eller "Är det skönt?". Det är inte verkligt. Och det gör mig så jävla besviken.

Behov

Den senaste veckan har jag känt ett stort behov av att ha ett meningsutbyte med en person som jag idag inte har kontakt med. Vet inte varför och jag vet inte vad jag ska skriva. Men något pågår i huvudet. Har inte sovit på snart 48 timmar men är rastlös och tror att det är inatt som jag ska hitta på den ultimata låttexten... Vi får väl se.

Bethany Townsend - a fucking heroine!

Underbar länk om en tjej som solade med stomipåsen fullt synlig för allmänheten - som en del av hennes kropp - precis vad den faktiskt är. Fantastiskt med en person som visar upp sin kropp trots att den inte vill samarbeta för tillfället. Fan vad glad jag blir!

Twitter

Fick för mig att testa twitter. Fantastisk uppfinning, dock väldigt begränsande för mig som gillar långa, målande utläggningar. Och ja, jag har levt under en sten, typ alltid.

Chokladmoussetårta


Bakade en tårta som blev sådär lite för god. Ni vet sådär god så man åt lite för mycket... Det är tur att det bara var jag och sambon hemma... eller ja, tur och tur, nu är våra magsäckar så utvidgade att vi knappt orkar prata med varandra. Men SÅ JÄVLA VÄRT DET.
 


Här kommer receptet som jag har hittat på en hemsida - men jag har tyvärr glömt bort exakt var. Har gjort lite modifieringar så tills dess att någon ger sig till känna som upphovsmakare kommer jag ta åt mig all ära, ehehe =)
  • 5 ägg -separera äggula och äggvita
  • 2/3 dl honung eller agave
  • 1 krm salt
  • 3 bananer – helt mogna eller övermogna
  • 1 och 1/2 msk citron
  • 1 dl kakao
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en spring-form med kokosolja eller olivolja och bröa med med glutenfritt ströbröd eller kokosflingor eller vad du känner för.
Placera äggvitorna i en stor bunke tillsamans med hälften av honungen eller agaven och vispa tills de är styva men inte “torra”. Om du vänder bunken upp och ner ska vitorna vara tillräckligt styva för att inte rinna ur.
 
Placera äggulorna i en separat bunke med resten av honungen eller agaven och vispa hårt med elvisp (det går bra med samma visp som till vitorna utan att tvätta den) i 2-3 minuter eller till en tjock och krämig konsistens.
 
Mosa bananerna med citronsaften.
Tillsätt mosad banan och salt till ägguleblandningen och blanda väl.
 
Blanda kokosmjöl med kakao och bakpulver och sikta eller tillsätt försiktigt till ägguleblandningen och rör ut.Tillsätt halva mängden äggvitorna till ägguleblandningen och rör försiktigt. Tillsätt sedan lite äggvite-fluff  i tagen och “vik” väldigt försiktigt in det i smeten så att så mycket luft finns kvar som möjligt i smeten.
 
Häll smeten i springformen. Grädda i ugnen i ca 40 minuter tills att kakan har lyft i mitten och ser ut att släppa lite från kanterna. Ta ut kakan och låt svalna helt.

Chokladmousse

  • 150 g mörk choklad (minst 70 %)
  • 2 ägg – separera äggula och äggvita
  • 3 dl extra creamy kokosmjölk
  • 2 msk honung eller agave (kan ha i lite mer om du vill ha det sötare men då blir det nästan lite sliskigt)
  • 1 nypa salt (jag struntade i det för det kändes onödigt)
Smält chokladen över vattenbad och häll över från den varma skålen till  en rumstempererad skål. Rör hastigt ner äggulorna en i i taget i chokladen - rör väl mellan varje. Tillsätt hälften av agaven eller honungen och saltet och blanda ner kokosmjölken och ställ åt sidan.
 
Vispa äggvitorna hårt tillsammans lite agave eller honung under flera minuter tills att det blir fluffigt och det går att vända på bunken utan att äggvitorna rinner ur.
Vänd ner hälften av äggviteskummet i chokladsmeten och blanda väl. Vänd sedan försiktigt i resten av äggvitorna och försök att behålla så mycket luft som möjligt.

Montering
När bananbottnen är helt svalnad, öppna springformen och kläm fast en remsa bakplåtspapper längs med kanten, runt om hela kakan. Sätt tillbaka kanten. Klicka i chokladmoussen innanför bakplåtspapperskanten och jämna till ytan över hela tårtan. Ställ i kylen i några timmar - helst över natten. När det är dags att servera så kan du sprinkla över lite kokosflingor eller pudra på kakaopulver.

Instagram

Har blivit ett stort fan av Instagram så det är mest där jag hänger nu. Kallar mig (som vanligt) för leveltre eftersom det är jag.
 
 

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0