Isgata

det är så halt att man skulle kunna slå ihjäl sig om man är oförsiktig.

Det nya året

Well, imorgon är det ett nytt år. En summering är på sin plats och det är precis vad jag har gjort - i min dagbok. Ja, jag skriver fortfarande dagbok, likt Bridget Jones. Ända skillnaden är väl att min innehåller lite mindre engelska svordommar och en aning fler dagar där det bara står "aaagrhrjrhgjhkrnlmneö" och annat obegripligt... Men nytt år blir det i alla fall. Är väldigt nöjd med det gamla. Otroligt vad sakta tiden går och vad roligt det är att man faktiskt bara blir klokare och vackrare med åren (det sista ligger helt i betraktarens ögon).


dessa två bilder är ett exempel på hur långt och fint mitt hår har blivit (därav mina extrema poser där jag försöker se cool ut, vad gör man inte för konsten liksom?)

Tjejgrej

Idag är en sån där dag då man tar en Alvedon till lunch och dricker massor av te. Syrran fick världens mysigaste pläd i julklapp av sitt jobb så den ska jag ta och gosa ner mig i och inte röra mig på minst en kvart.

Jumping Gingerbread

För att liva upp mig själv spelar jag Jumping For Fun eftersom det gör en glad.

Jump For Fun

Ljushuvud

skulle önska en vän som är påväg till Polen lycka till genom att på ett fint sätt uttrycka min oro för hennes säkerhet, varpå jag säger saker som "hoppas du inte hamnar fel" och "hjälp, klä på dig ordentligt" osv. Tjena vad bra stöd man är.
Nu har jag magknip, både över det faktum att hon ska flyga (jag kan inte flyga, jag är rädd för att flyga, det är det absolut värsta jag vet) och över det faktum att jag istället för att önska henne lycklig resa nu säkerligen har gjort henne en smula nojig.

Det där med att tänka två gånger är något jag borde pyssla med oftare.

Inte mycket

Finns inte så mycket att skriva. Dricker mest te, tränar, glor på tv och dricker lite mer te. Inte mycket till action. Är bortbjuden på nyår, tillsammans med Syrran och några utav hennes vänner. Ska bli kul.


En riktig jävla poserbild på mig från julafton i brist på annat.

En natt

Vill ligga på rygg på min säng
och titta på stjärnorna i taket
tillsammans med någon
vars enda syfte är att hålla i min hand.
Inte mer, inte mindre.
Bara andetag och vetskapen
om att inte vara ensam
en enda natt.

Juldagen

Dagen har varit allmänt lat med skumtomtar, skinka och köttbullar som matintag. Tänkte ta en tur på motionscykeln så jag körde igång Eclipse för att inte ge upp efter tio minuter och en halvtimme senare kändes det lite bättre. Höhöh...  Nu jävlar ska jag lägga mig i badkaret.

God jul

Detta är min första jul med enbart familjen. Mamma, pappa, Syrran och jag har det väldigt mysigt, fast just nu går vi lite på sparlåga då de visar en dålig film på tv som pappa vill se, mamma sover och Syrran röker. Jag funderar på att tvätta bort mitt smink eller kanske gå en prommenad, men det är inte kul att gå själv... Får se hur jag löser det.

Lillejulen

Hej och hå.

Jag håller på att svullna upp efter en stor portion julmat. Har rullat köttbullar tillsammans med mor min och efter ett träningspass kunde jag äntligen sätta tänderna i alltihop. Aomnom..!

Imorgon ska vi eventuellt till Kristianstad - om det slutar snöa och halkan lägger sig. Annars blir det en familjejul med eventuell kort bilfärd bort till mammas sida av släkten så vi upprätthåller en något sådär social ställning över helgen. I vilket fall så kan jag bara säga att jag nu avsäger mig all plikt gentemot bloggen, tills dess att jag får lust att skriva något. Det kan bli imorgon natt eller om två veckor. I vilket fall så får alla ha det så fint.

Hårfix

Har fått håret fixat av Syrran så nu har jag en ordentlig lugg igen. Ser typ ut som på bilden nedan fast med mycket längre hår och inte fullt så långa ögonfransar. I övrigt är det rätt likt mig, hehe.

Månförmörkelse



Skulle fota månförmörkelsen men det gick asdåligt. Ser nu att den första bilden inte ens är riktad mot månen ens men jag orkar inte radera och lägga upp en ny. Hehehe...

Walking in the Air

Vi spelade in filmen Snögubben på ett videoband när jag var liten och varje jul tittar vi på det. Låten Walking in the Air som spelas i filmen är något av det absolut finaste jag vet. Jag vet inte om det är Aled Jones eller Peter Auty som sjunger eftersom det råder delade meningar så jag ger cred till dem båda.


Låten Walking in the Air.


Låten Walking in the Air tillsammans med filmsekvensen där den spelas.

Fixa håret

Syrran har lovat att hjälpa mig med håret innan julafton. Om vi nu kommer iväg på fredag vill säga, just nu ser det ganska mörkt ut med tanke på all snö.


såhär mörkt och fint ska mitt hår vara, bara så alla vet

Innebandy

Har varit och kört innebandy med karategänget. Det blev jävligt tufft så om jag inte stretchar hela natten lär jag ha svårt att ta mig ur sängen imorgon.


Smygfotade min kära mors nyklippta frilla när hon satt och sov i soffan för en stund sedan.


jag skulle för övrigt också behöva klippa mig... Syrran får eventuellt tid till det i veckan - woopwoop!

Love and Other Drugs

Såg filmen Love and Other DrugsLucia Movie Night och blev sjukt glad. En underbar film med Anne Hathaway och Jake Gyllenhaal. Jag var ett stort fan av The Notebook men denna film slår den historian för detta är så fint.


Dagen

Idag åt jag lunch till frukost (en så kallad brunch fast utan ägg, vilket givetvis är obligatorisk för en normal brunch). Jag har också varit parkerad i soffan med en kanna te där jag tittat igenom första säsongen av Dr.Quinn. Naaaaajs.

Julgran



Tänk att något så skrangligt och snett kan vara så vackert och fint med lite ljus och pärlband och annat krimskrams.

Intresseklubben antecknar

Detta är en pyramid av djur, en så kallad djurpyramid. Det tog en jäkla tid för ugglan att hitta balansen men nu står den. Igelkotten är mindre än grodan vilket är något oroväckande.


I bakgrunden ser man mina två småkussar (varav den rutiga anordnade djurpyramiden medan den blå-och-bilklädda endast sprang runt och busade).

Tittarstoooorm

Upptäckte precis att det är väldigt många som varit inne här och kikat och kommenterat lite. Blev helt chockad eftersom jag har skrivit för i princip ingen i drygt ett år, så när det plötsligt står att 24 personer har tittat in här blev jag väldigt nervös. Men det var fina kommentarer så jag tackar och bockar. Hoppas bara att jag inte blir sådär tradig och försöker uppfylla vad jag tror att folk förväntar sig av mig för då lär jag gå i taket efter en vecka.

Väntar

Efter ett pinsamt idrottspass (med rullgardiner fördragna så ingen kan se mig hoppa runt i otakt till en leende amerikanska som rör sig som Shakira) och en dusch så sitter jag nu och väntar på mina vänner som skulle varit här för en timme sedan. Det snöar som katten så jag får väl ringa dem och höra hur det går.



Påväg upp till lillkussens födelsedag förra helgen var det jääättevitt.

Får inte lov

Jag får inte ge blod på grund av UC:n. Synd som fan, blev lite nedstämd av det, hade så gärna velat bidra.

Ge blod

Efter besöket på Gastromottagningen i onsdags tog jag en tur inom Blodcentralen i Lund för att anmäla mig som blodgivare. Fick en tid till idag klockan fyra då jag ska fylla i papper och annat formellt. Ska bli spännande, eller ja, ni fattar.

Gult bälte

Graderingen gick bra. Pappa blev dock mörbultad som fan då han fick gå mot alla för 6 kuyo och uppåt. Men det gick vägen för honom också och alla klarade sig. Woopwoop!

Skola & gradering

Sitter och spånar idéer men nu börjar nervositeten göra sig påmind inför ikväll. Jag ska gradera till gult bälte och vi är ett ganska stort gäng som ska ge oss på det nu. Pappa ska gå upp på sitt andra bruna bälte så han är såklart mer nervös än mig.

Önska oss lycka till.

Hemma

Nu har jag fått min dom och det är precis så som jag känner mig - jag är fullt frisk. Blodproverna är bra och även om de har kunnat utvisa att jag har ett förhöjt värde på tarmen (där 100 är normalt och jag har gått från 2000 till 800 på ett år) så gör det varken från eller till eftersom jag inte har några besvär. Jag ska fortsätta medicinera som vanligt och låta livet rulla på. Ska höra av mig om det blir besvärligt, annars har vi lagt nästa besök först om två år - en evighet framåt i tiden alltså.

Det är kanske svårt att tänka sig hur glad jag är, men nu ska jag laga havregrynsgröt och krypa upp i soffan till Dr. Quinn för att fira. Haha!

The moment of truth

Ska in till Gastromottagningen strax. Spännande, indeed.

Lussevaka

Ska på SF:s Lucia movienight ikväll med några kompisar. Ska bli väldigt mysigt. Får se om jag tar med en kamera och plåtar oss i pyjamas och tjockestrumpor. Kanske skiter jag i det. Mysigt blir det i alla fall.

The Sims 3 Kvällsnöjen

Fick hem ett expansion till The Sims 3 igår också så nu jävlar ska jag göra vampyrgubbar som spelar i band och är superkända. Woopwoop.





För övrigt så är jag fortfarande förkyld men har bara lite förhöjd morgontemp. Jag är ändå överdrivet stilla då jag med all säkerhet vill vara frisk på graderingen på onsdag. Det blir mest tänjövningar i helgen med andra ord.

Dr.Quinn

Fick hem saker från CDON idag med bland annat en DVD-box med Dr.Quinn (skratta inte, jag var kär i Sully när jag var elva och första kärleken dör aldrig). Så nu kan jag kura med näsdukarna och titta på det och känna mig som liten igen. Aaooomnom!

Förkyld

Har gått och blivit förkyld under natten så det blir ingen skola för mig idag. Hemstudier fungerar bättre ihop med att ha en bunte näsdukar och en kopp te bredvid sig. Nu kan jag dessutom lyxa till det och varva studierna med att läsa lite Irving (har ju tio andra böcker som väntar så jag måste skynda på).

Nu blir det frukost.

John Irving - Sista natten i Twisted River




Favoritavsnittet, underbart och jättefint.

Mör efter massagen

Har nu fått massage av min granne vilket var välbehövt och helt underbart. Är mör i kroppen nu så det blir en kopp te och lite mer Irving i soffan innan jag ska knyta mig. Man kan besöka min grannes hemsida här och boka tid för olika typer av behandlingar.

Bobbi Martin

Har denna underbara låt på huvudet men jag kan varken hitta texten eller ackorden till den på nätet. Hade varit roligt att göra en tolkning av låten - det är dock svårt att härma Bobbi Martins röst.



När jag lyssnar på musik försöker jag alltid associera rösten med något och Bobbi Martins röst får mig att tänka på mjuk sammet, citron och grönskande skogar. Hahahaa! Låter äckligt sagolikt och naivt, jag vet men sådär kan mina tankegångar gå när jag hör en röst. Kan ge fler exempel senare.

Bokhög - skrytinlägg

Tänkte ta och visa (och skryta om) vilken ambitiös lånare jag är. Har tio böcker hemma från biblioteket, varav den tjockaste (John Irvings senaste, förståss) jag tar mig igenom just nu. Alltså ligger inte den i högen i mitt fönster.

Massage

Ska gå in till min granne senare i eftermiddag och få välbehövd massage. AAGRGRG! Så jävla skönt det ska bli. Sitter just nu och läser lite om kretslopp och ekosystem så att jag ska bli lite klokare vad det gäller naturkunskap nästa termin. Woopwoop!

Gör ett nytt försök med skolans kamera så jag lär lägga upp några kassa bilder om en stund. Tjipp!

Maud i Kalufsen

Har hittat en hemsida som säljer ekologiskt framtagna hårvårdsprodukter. Snygga flaskor för inte alltför mycket pengar. Deras hemsida går att besöka här.

Hjärtat i handen

En stjärnhimmel i mitt tak
jag ligger stilla, betraktar den
flingor utanför mitt fönster
så nära, så nära.

Det enda jag vill
är att ha dig hos mig, nära
så nära, att jag känner
din mun mot mitt öra.

Men det var länge sen
minst ett år
sen jag hade dig här
och du hade mitt hjärta i din hand.

Trots att din själ är så långt bort
är det just den jag saknar
ett enda ord, och du får mig
att skratta, mer än nånsin.

Så vacker, den tiden
jag önskar mig bakåt och framåt
för att uppleva dig på nytt

din mun mot mitt öra,
mitt hjärta i din hand.

Chill

Ändrade ljusstyrkan på camen så nu ser jag ut som Ronja Rövardotter - i alla fall i skenet utav taklampor och julstjärnor. Mamma gillade min tanke bakom en eventuell tatuering av Seshat. Funderar på att be någon skissa upp henne till mig för att få en personlig prägel.

Dricker te

med kanelsmak. Gott.

Journalistik

Har precis skrivit en krönika. Fick veta att min ofrivilliga gimmick som skribent är att använda ordet utav. Jag gör det tydligen omedvetet i många texter och det är det ordet som gör att min lärare kan se att det är jag som skriver. Rätt ballt.

Fotoredovisning

Ska redovisa några bilder alldeles strax, bland annat den här under som förestället mitt rum i motljus. Får se hur det går...

Vardagshjälten i vintermorgonen

Kom till skolan för en kvart sedan då all trafik blev stående mitt inne i Lund. Det slutade med att en vardagshjälte (dvs fotgängare som inte hade det minsta vinning i situationen) gick ut på gatan och styrde upp hela trafiken. Han vinkade fram bussarna från ena hållet och stoppade några som försökte smita förbi osv. Utan honom hade jag nog suttit på bussen ännu. Såg honom sedan springa vidare i vintermorgonen med snö på hela kappan och den kala hjässan. Hoppas han får en mössa i julklapp. Eller något annat fint som han vill ha.

Kul

Hittade en söt bild på google men eftersom jag har bestämt mig för att inte sno bilder från folk så lägger jag upp länken till bilden här.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0