CAPS LOCK

IBLAND ÄR DET ROLIGT ATT SKRIVA MED STORA BOKSTÄVER

Godnatt

Idag har det inte blivit någon bra uppdatering. Börjar 10 imorgon så jag kan sova lite längre - skönt som fan om jag får vara så ful i munnen.

Imorgon är det också sista dagen i november för sedan börjar årets sista - och mysigaste - månad. Woop woop! Måste börja tänka på julklappar riktigt ordentligt nu. Hjälp.



Måste bara avsluta dagen med att lägga upp en bild på mitt munsår som inte syns så bra. Men ont gör det. Eller det är ju egentligen inte ett munsår, det är bara läppen som spruckit eftersom det är så kallt och torrt. Men i vilket fall som helst så vägrar det läka så nu klassar jag det som ett munsår. Mycket osmakligt såhär i söndagskvällen.

Första advent

Idag har familjen samlats för att lotta ut vem som ska köpa julklappar till vem. Vi gör det för att slippa all materialism på julafton och för att alla ska få varsin genomtänkt jullkapp istället för trettio onödiga.

Har inget kul att skriva om just nu. Hörs senare.

Hemma

Syrran är hemma. Vi hämtade henne och åkte direkt till akuten. Hon har en fraktur på vadbenet och eventuellt ett ledband som har gått av, men det senare vet man inte förrän hon försökt gå på det i några dagar. Om det gått av så måste det opereras.
Men det är skönt att hon är hemma och välbehållen i alla fall. Nu ska jag dricka julmust. Lägger kanske upp en bild eller två sen. Herrååå..!

Äter Droste

Sitter och käkar Droste-choklad som den svullare jag är (två på samma gång för att förhöja smakupplevelsen, aaomnom!) och Syrran har inte ringt. Kanske för att hon inte har kommit till Kastrup ännu... Vi väntar och väntar.

Syrrans blåa fot

Min syster är på Kanarieöarna med jobbet och första kvällen halkade hon i sina klackar och knäckte till foten rejält. Idag - tre dagar senare är de påväg hem och hennes fot är blå och benet är svullet och hon måste bli buren upp till planet som ska ta dem till Danmark. Vi ska sticka och hämta henne när hon kommer med tåget till Malmö så hon slipper åka buss och så kör vi direkt till akuten.
Jag ska förbereda en liten pimp my foot - kit om det skulle vara så att foten är bruten och hon måste gipsas. Jag vill vara först med att skriva liksom.

Juletid



Min kära mor har städat och plockat fram ljusstakar och gjort det lite adventsmysigt i huset. Det är fint. Årets första julmust har införskaffast och jag har redan provsmakat.

Stark i min svaghet

Idag fick jag höra att jag är stark i min svaghet. Det tror jag stämmer väldigt bra in eftersom jag vet att det finns en glöd nånstanns därinne (bakom solar plexus närmare bestämt) som inte slocknar fastän monstret kommer och spottar på det emellanåt. Det är tryggt att veta. Att jag inte är svart eller vit, inte varm eller kall. Jag är stark i min svaghet.

Så kom ihåg det alla ni därute med tarmarna itu eller själen i uppror: Det finns en glöd! Ni är starka i er svaghet!

I skolan

Ska lyssna och lära idag - inte nödvändigtvis prestera. Tajm to wörk.

Dagens fråga

Om man har två äpplen och blir bestulen på tre, har man minus ett äpple eller är man bara allmänt oansvarig som lyckas bli av med fler än vad man hade från början?

Garmarna - Herr Mannelig

Här är en låt vi fick lyssna på under en svenskalektion i skolan. Garmarna återskapar gamla medeltidsvisor vilket jag tycker är himla roligt. Det låter både mysigt och läskigt på samma gång. Men den är väldigt... ja jag tycker om den, men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför :)

Jag är vacker


Känns det helt fel att jag döpte denna bild till snyggo?

Uppåtgående cirkelrörelser

Har varit och köpt en dagcreme från Nivea - eftersom jag älskar allt som kan smörjas på huden - och förhoppningsvis så kommer den att vara mig till lags. En sak som jag dock inte förstod var att det står skönhetsråd på baksidan av tuben. Hittade en mening som gjorde mig nervös:
"Massera varsamt in cremen med uppåtgående cirkelrörelser."
Menar dom uppgående medsols eller motsols? Och fungerar cremen sämre om jag masserar in den på ett gnuggande vis, eller om jag väljer att dutta istället? Ååååååh att allt jag köper med mig hem ska ställa mig inför dessa vägsjäl utav vardagsångest!

Morgon.

Idag ska jag ha möte med skolan tillsammans med mina föräldrar. Det känns jävligt bra att allt som var självklart innan jag fyllde arton finns kvar - som möjligheten att ta med sig föräldrarna på läskiga möten som tandläkare, skola, sjukhusbesök mm. Hade en liten skräckslagen tanke om att alla privilegier skulle försvinna ut i tomma intet så fort man uppnådde "köra-bil-åldern" men så fel jag hade (thank god).

Nu ska jag äta två mackor, spela Age of Empires en timme och sen bär det av på nya äventyr.

Just det...

här kommer en bättre bild på mitt hår. Inte för att mitt hår på något sätt sticker ut nu mer än innan men det är åtminstone inte råttfärgat. Och så har jag fått min efterlängtade lugg.
Jag är en luggmänniska. Det betyder att jag tycker om lugg. Jag passar i lugg liksom. Lugg och jag går hand i hand. (Och så låter det ju jävligt skoj att säga; lugg lugg lugg....)


notera mina vackra naglar som förser mig med diverse bakterier emellanåt

Att förändra - feminism

Jag tänkte skriva ett långt inlägg om feminism eftersom det är viktigt, men jag är trött och har inte riktigt ork. Är just nu inne i en period där jag tänker "vad spelar det för roll att jag bryr mig" vilket känns sorgligt eftersom jag innerst inne hoppas att jag är en sån som kan förändra världen.
Min största drivkraft är egoism. Jag vill ha det bättre ställt. Så är det. Jag vill inte få tidningen ryckt ur händerna för att en kille "bara ska läsa serierna". Jag vill inte lyssna på när killar letar heta tjejer på nätet under en medielektion där jag endast försöker höra vad läraren säger. Jag vill inte vara en sån pussy som låter tidningen bli ryckt ur händerna. Jag vill heller inte vara PMS-bruden som blir arg för att få tidningen ryckt ur händerna. Låter det krångligt? Det är ganska lätt egentligen. Jag måste sluta tänka på min omvärld eftersom den inte tänker på mig med samma ömhet.

Grus i ögonen

Fyyyyyyyyyyyyyyy faaaaaaaaaaaaaaaaaaaen vad jag är trött. Efter dålig sömn i tre dagar ser det nu ut som att mina ögon inte längre finns. De är sådär svullna hela tiden och så är det alldeles svart under dem - som om jag glömt tvätta av sminket kvällen innan. Och så har det fastnat något på insidan av mitt vänstra ögonlock så jag har bokstavligen grus i ögonen. Eller ögat om man ska vara petig, och det ska man ju.

Matten klar

Har nu räknat matte i drygt tre timmar och tagit min stackars pappa till hjälp. Han var nära att riva sitt hår ett tag eftersom jag nääääääästan förstod men ändå inte.
Varm choklad-konsumtion: 3 koppar
Tuggummi-konsumtion: 4 st

Ekvationer på internet

Sitter och sysslar med lite matteuppgifter. Har ett prov på onsdag som jag inte riktigt vet hur det kommer att gå med. Fick lärt mig det där med ekvationer idag och nu känns det plötsligt som att jag klarar allt. Laddade ner lite uppgifter från en hemsida vilket gör det hela väldigt enkelt för mig då de är överdrivet pedagogiska.

Ni hittar uppgifterna här!

Berörd till tårar (och kräks)

Vi fick se en film om när James Nachtwey fick pris utav TED för att han har fotograferat individer under krigsdrabbade situationer. Det är första gången som jag varit nära att kräkas på en lektion. Jag blev väldigt berörd och jag är fortfarande skakad. Detta klipp på ungefär 20 minuter är absolut sevärt.



Om videon inte funkar kan man trycka här.

Nytt hår



Syrran gjorde slingor och klippte lugg. Det blev väldigt gult så jag får köpa silverschampo i veckan. Annars är jag nöjd med att ha lugg då allt bara var ivägen innan. Skönt att slippa det.

Julkalenderfrukost

Vaknade imorse att ljudet till något välbekant. Jag rusar upp för trappan och in i vardagsrummet och mycket riktigt sitter Syrran där framför TV:n och har dragit igång Klasses Julkalender för full hals till frukosten. Jag skrämde givetvis livet ur hela familjen eftersom jag stormade upp ur källaren likt en elefant med amputerat skenben.
Syrran spolade snällt tillbaka så att jag skulle få titta från början. Nissen - som växte upp med Pokemon och Lattjo Lajban - höll ut i en timme, sen gick han ner på mitt rum igen.

Julklapp

Köpte och slog in Nissens julkapp: En biljett till Lamb of God i mars. Givetvis så hade han redan planer på att köpa en egen biljett så jag tvingades avslöja julklappen i förtid. Men det är okej. Så god jul i förskott älskling!

Att göra idag

  • Städa.
  • Duscha (ja för mig är det inte alltid självklart just nu).
  • Se Svensson Svensson på Nöjesteatern i Malmö.
  • Gå igenom julklappar.

Sen får vi se vad som mer händer. Är just klar med städningen så jag är osäker om jag borde ta bort det från listan eller inte. Det är skitsamma egentligen. Hejhopp.

Kvällens strapatser

Har faktiskt suttit på motionscykeln en fredagkväll. Dock bara tio minuter, men ändå. Har ju så dålig kondition så vad som helst är bra.

Syrran beställde hem Harry Potter för skitlänge sen och den kom idag så vi har suttit och tittat på extramaterial innan idol och vi ska snart se själva filmen. Tycker om den skitmycket. Älskar kameraåkningen genom London i början extra mycket, men hela filmen är så jävla mysig. Såg den två gånger på bio, en gång med Syrran och en gång med Syrran och våra föräldrar. Skrek båda gångerna på samma ställe, jävligt pinsamt.

Tävlingsinriktad

Jag vinner lätt över Pelle när det kommer till fulaste kattbilden. 
Nissen tog denna bild på Zorina, en utav hans föräldrars katter, ätandes ost och man får ju hålla med om att hon inte ser annat än sjuk ut.

Kladdkaka

Skulle se om jag var bakduglig och sannerligen; det var jag. Kakan blev asgod. Kan skriva ner receptet här under. Egentligen så var det ett recept på sega chokladrutor men jag delade den inte i bitar så det blev som en kaka istället.


Recept på sega chokladrutor
100 g smör eller margarin
2 ägg
3dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Smörj och bröa en ugnsform med måtten 20x25 cm. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 35 minuter i 150 grader.

(Jag hittade receptet i boken Kladdkakor av Maria Öhrn.)

Ringaren i Notre Dame

Åh vad jag älskar denna sång.

Att skratta eller att inte skratta

Att skratta åt handikappade. Frågan är om man skrattar åt personen i fråga eller om skrattet är riktat mot handikappet i sig.
För några veckor sedan såg jag och Nissen en man i ett köpcentrum som - jag gissar - hade en cpskada eftersom hela hans kropp rörde sig som om han hade en myrarmé under kläderna. Det såg givetvis roligt ut men vi skulle ju inte göra det på ett förödmjukande sätt. Det handlar om att se en person som är anorlunda men att ändå kunna känna respekt för människan i fråga. Man får skratta åt handikappade, liksom alla andra människor, men man behöver inte håna någon för det eller beté sig på ett sätt som är nedlåtande.

Jag kanske ändrar uppfattning om jag skulle få ett synligt handikapp eller hade ett nätverk utav människor med synliga handikapp - men det har jag inte. Så detta är bara mina spekulationer.

Will you go to prom with me?

Detta är en klassiker.





Okej, nu ska jag förströ tiden på annat håll och sen ska jag på zonterapi. Herrååå..!

Travis dancing to My Humps

Denna video går inte att lägga upp på begärna från skaparna, men här är länken så man måste bemöda sig att klicka för att få se något väldigt roligt:

http://www.youtube.com/watch?v=SflVA5e-vQw

Klicka och titta, jag lovar det är värt det.

Amazing Horse

Denna film skickade en polare till mig och jag kunde bara inte sluta skratta. Den varar för evigt dock... :)


Frukost

Sitter och äter julvört med ost på och dricker apelsinjuice eftersom kakaobladningen var slut (och någon har kidnappat kakaoburken). Har på mig mysstrumporna också så just nu är allt perfekt. Stormen är över... ja, allt är perfekt.



En bländande frukost med andra ord.

Hej

Det kommer strax bilder och sånt, ska bara koka chokladmjölk.

Pyttipanna - gröt eller flott?

Dessa två bilder föreställer samma måltid. Det är pyttipanna med tomat och lite ketchup ringlat över. Den stora frågan är: Vilken utav dessa bilder ser minst äcklig ut?

Den första (bild 1) är tagen utan blixt, som ni ser, och det gör att det mer liknar gröt än pyttipanna.
Den andra (bild 2) är tagen med blixt och det gör att stekflottet glittrar på ett obehagligt vis i takt med den skinande tomaten.

Så vilken ser minst äcklig ut; Bild 1 eller Bild 2?


Bild 1



Bild 2

Storm i bild

Här gör jag ytterligare ett tappert försök att fånga något på bild. Det forsade vatten nerför fönstret så jag tänkte föreviga det, dock utan framgång.

Chokladsug

Är så jävla sugen på choklad men jag har ju givetvis rensat husets chokladgömmor redan så nu är jag i upplösningstillstånd. Har halsat apelsinjuice, panikätit en banan och proppar i mig två mackor med smält ost. Det känns som att det hade sparat lite kalorier om jag bara hade svängt ihop en microkladdkaka, men icke. Jag ska liksom tvinga mig att ha denna abstinens och vräka i mig grejer till höger och vänster.

Stormvarning

Det råder stormvarning här i skåneland. Ikväll ska det tydligen blåsa upp mer utav bara helvete. Citat från Expressen: Det innebär att det är fara för allmänheten, risk för stora materiella skador och risk för störningar i samhällsfunktioner, som till exempel kollektivtrafiken. Slut citat.
Man får väl hålla sig inom lås och bom. Funderade på om det går att gå till karaten eller om man ska skita i det... Vissa har ju långt att köra och man bör ju ta detta på allvar. Redan nu är det väldigt blåsigt och jag skulle inte ens gå ut och hämta posten just nu. Tur för mina föräldrar som tog bilen idag - annars brukar de cykla till sina jobb.
Kan ändå inte låta bli att tycka att det är lite mysigt när det är storm. Mindre kul är det dagen efter och man tittar ut och ser all förödelse. Usch och fy. Så idag blir det till att hålla sig i hatten för oss skåningar, tjoohooeow!

Årets julvärd

Läste precis att årets julvärd blir ingen mindre än Lisbeth Åkerman. Hon brukar annars vara nyhetsankare men jag tycker att det är väldigt roligt att SVT har valt en person som inte är så sprallig i rutan annars, utan bara en helt vanlig människa. Jag tror att hon kommer bli en fenomenal julvärd.


Bilden är tagen från Expressen.

MY EYES! IT BUUUUURNS!

Varför läser jag alla skrämselbloggarna? VARFÖR VARFÖR VARFÖR?! Jo för att jag är nyfiken. Ibland behövs det en liten dos löshår, brunkräm och kroppsdelsförstoringar även för mig. Men nu får det la räcka.
Måste vila ögonen med en tupplur, känns som jag kommer förbi förskräckelsen fortare då.

Saltmannen

Åh fan va jag blir glad av den hemsidan! Folk skickar in sina felsjungningar - ni vet när man tror att man vet hur en låt går, och sjunger - och så publiceras de här så att vi andra kan få oss ett gott skratt. Och vilka skratt sen!
Skrattar så jag är rädd att jag ska pissa ner mig varje gång. Och jag har faktiskt skickat in några egna felsjungningar utav mig och min familj.

Gå till Saltmannen!

Oj så snygga fransar


ja man är sannerligen piffig när man väl får till det

Mellanmål

Sitter här i min ensamhem och käkar lunchmellis. Lellis borde det kallas. Eller Mellunch.

Ska skriva om wallraffning till median vilket känns roligt. Skickade ett besserwisser-mejl till min medialärare igår eftersom han på lektionen inte nämnde ett enda ord om Nellie Bly som kom på wallraffning långt innan Günter Wallraff ens var född. Min lärare tyckte i alla fall att det var bra - var ett tag rädd att han skulle tycka att "Åh där är en sån där jobbig feminist" men icke. Fatta befrielsen att alla mina lärare är för jämställdhet.

Men nu så är det tillbaks till min lellis / mellunch. Herrååååå...

Arga meddelanden



Trots mina försök att ha saker för mig själv så tar ingen i familjen mig på allvar. Vad gör jag för fel? Ska jag göra som de ska med cigarrettpaketen - måla en bild av vad som händer med användarna ifall de trotsar meddelandet? Jag orkar inte rita häng-gubbar på varje tepaket liksom...
Jag trodde att mina snälla, men ack så bestämda meddelanden skulle få lille familjen att känna respekt och vördnad för mina tepåsar, men icke. 

Hur gör man för att få ha saker för sig själv? Måsta man LÅSA IN dem?! ÅÅÅÅH va jobbigt detta blev!!!

Tokigheter

Såhär tokigt kan det bli när man ska göra uggleögon och ta kort på det samtidigt. Har sån burst-knapp som tar tre bilder på en sekund, men då krävs det ju att man snabbt som satan får upp händerna rätt... annars blir ugglan halvblind.



Men Pelle!

Du säger att man ska kommentera personens inlägg i dennes blogg - tänk så har den personen glömt bort att den skrev till en och inte förstår sig på svaret. Fy så krångligt det blir då, inte sant?! Eller..?

Där fick jag in en poäng alltså!



I övrigt så har jag kommit på hur kul det är att jag vill skriva av mig och ha folks engagemang på min sida, fast jag inte är konsekvent och gör det intressant för de engagerade... Antar att jag borde lägga upp ännu en nakenfis-bild eller skriva om nån tv-serie. När jag skrev om True Blood så hade jag rekordmånga läsare. Hela 25 stycken!!!!! (Jag skojar inte.)

Amnesty

Gick en hel dag i skolan idag. Helt sjukt alltså, men det var bra för två tjejer från Amnesty kom och snackade på eftermiddagen så jag funderar på att kanske gå ihop med The W och några till och starta en Amnestygrupp i skolan.
Vi fick se en film om mödradödligheten i Sierra Leone vilket i sig inte gjorde ett särskillt starkt intryck på mig, men det får en ändå att tänka och känna hur lyckligt lottad man är som får sjukhjälp för mindre. Man känner sig skyldig att göra något.

Amnestys officiella hemsida!

Pelle!

Till Pelle som verkar vara en trevlig typ: Jag vet inte hur man svarar på kommentarer på annat sätt än att kommentera sitt inlägg själv, så därför gör jag inte det eftersom det känns konstigt att skriva till sig själv. Men om jag hade vetat andra kontaktvägar så hade jag givetvis tagit mig an dem.
HUR - GÖR - MAN?!

Med andra ord så är jag besvärad... höhö ;)

John Irving

En av mina absoluta favoritförfattare är John Irving fast jag bara har läst två böcker av honom: Welterviktsäktenskapet och Hotel New Hampshire - den sistnämnda är en favoritbok som jag skrattat och gråtit mig igenom. En sån bok som man vill läsa om och om igen och som inte lämnar en oberörd.

Orkar inte dra en lång utläggning om denna fantastiska författare, så ni kan ju ta och besöka wiki och hans officiella hemsida för att förstå det fantastiska med honom.

John Irving's officiella hemsida
John Irving på wiki

Ingen träning

Alla muskler har omvandlats till fett och jag ska inte träna ikväll heller. Det är för mycket myrkrig i hjärnan och för lite fokus. Hade bara börjat grina när sensei ska ropa ut vad vi ska göra, och när han märker att jag är väldigt off och kommer bort för att anfalla mig lite snyggt så hade jag sprungit ut i omklädningsrummt och bölat som en gris.

Kanske tar en bild senare. Kanske inte.

Elliott Smith - Needle in the Hay

Älskar denna låt.



Fel linne

Råkade ta på mig ett utav Syrrans nytvättade linnen (hon är storlek 36 och jag 42) och hon blev skogstokig och grät över att det har blivit helt förstört. Visserligen töjde jag ut det, men det är ju inte så att man ser det. Blir så trött av sådana problem.

Har legat vaken en hel natt för all ångest och så kommer nån och grinar över ett linne. Kan inte låta bli att bli bitter och tänka "Kom igen när din tarm har spruckit" eller "När du vill ta livet av dig så kan vi prata" vilket också är jävligt orättvist eftersom ilandsproblemen måste få finnas för att ge perspektiv.

En riktigt blogg

http://www.pellespersonliga.se/2009/november/leve-trangsyntheten.html

Skönt att läsa om folk som gör något med sin blogg och tar upp viktiga saker. Tack, tack, tack.

Parlamentet

De gör narr av Vellinge och Jimmy Åkesson ikväll. Jag sitter och hoppas att detta är ett steg åt rätt håll. Läser på mer och mer om volontärplatser och funderar på hur jag ska kunna rädda världen från sig själv.

Vi behöver Fantomen. Och Batman. Och Lisbeth Salander.

Kinesiskt stjärntecken

Jag är en get. Jippi.




Error pga skrämselbloggarna

HAHA! Gick precis in på blogg.se's startsida och såg att en utav skrämselbloggarna* har letat sig väldigt högt upp på listan över aktiva bloggare. Jag kände hur nyfikenheten började dra i mig... jag liksom... lät fingret styra upp pekaren till länken och ett två tre så tryckte jag på den! Kände hur jag svikit mig själv: ska jag ännu en gång behöva bli upprörd på grund av att jag inte kan hålla mig borta från dessa bloggar?
Men då hände något magiskt. Headern för bloggen dök upp och jag stirrade in i ett bar oskuldsfulla (monsterlika) ögon och en header lika rosa som jag vet inte vad. Men så plötsligt började datorn pipa och det kom upp en text att sidan inte samarbetar och hela internet stängdes av. Det bara dog!

Jag är inte religiös, men jag är övertygad om att detta hände för att min dator inte heller tycker om skrämselbloggarna. WE CAN COOPERATE!



*Skrämselbloggarna är de som bloggar trots att de gärna visar upp att de råder brist på hjärnkapacitet och har allvarliga grammatik- och stavningssvårigheter. Man ska vara stolt över vem man är, men jag blir så rädd, så rädd.

Smärta

Här sitter jag i bara pyjamasen och lider. Haha, nä men har ont i magen så jag försöker bita ihop och bara... njuta av att jag lever och tänka bort smärtan. Har bestämt mig för att försöka fotografera mer - även om det är föga intressant.

Massdistraction

För att göra mer reklam för Nissens band så kan man gå in här och glo på bilder från deras senaste spelning.

Inga besökare

Nissen bad mig kolla hur många besökare jag har till min blogg.

Jag: Ingen tycker om mig!
Nissen: Men jag tycker om dig jättemycket!

(...)

AMF reklam

Har ni sett AMF's reklam med olika filmer från en tid tillbaka? Min favorit är Ronny & Ragge och Gunde Svan, men den som hookat sig fast i hjärnan är den med Dr Alban eftersom man inte hör vad han sjunger.

Var övertygad om att han sjöng "Stockholms Dagis" medan Nissen tyckte det lät som "Ung och slagen" men vi hade ju givetvis fel båda två.


Cozynight in pictures

Här kommer kvällens bilder. Vi degar i soffan över dålig film på ettan, Nissen jonglerar med en kudde (och om det inte fanns kuddar så hade det vatt mobilen... eller en apelsin... eller en tomat... eller...) och vi dricker apelsinjuice.

 
  
Bild 1 - gör mackor Bild 2 - micra mackorna
Bild 3 - drick juice Bild 4 - lyckad hemmakväll



Kollar på Nurse Jackie

Mysemys

Sitter här i soffan och tittar på tv med Nissen. Ska nog laga te och macka snart och titta på Nurse Jackie eftersom det är bäst.

Rökpasta



Importerad pasta från Toscana som Syrran överkokte. Men det blev jävligt bra ändå, om jag får säga det själv.

Årets nål från UNICEF

Mamma har köpt UNICEF's nål för 20 kronor. Alla borde köpa en sån.





Julkalendrar

Idag kom alla Julkalendrar som Syrran och jag har beställt hem. Sitter och tittar på När karusellerna sover för fulla muggar. See ya.

Oboy

Man borde köpa lite oboy så man kan laga chokladmjölk utan att behöva stå och röra ihop kakao och socker varje gång. Och så borde jag fotografera mer eftersom bloggen är väldigt tråkig. Ska skärpa mig.......... nu.

Att vara bloggare

Kvällens aha-upplevelse: Jag är ingen bloggare för jag har inte den kalibern.





En ständigt återkommande fras på folks info om sig själva på bloggen är "jag är en glad tjej som lever livet och njuter av varje dag blablablaaaaaaaaaaaa."

Bara där känner jag hur jag misslyckats. Det känns lite overkligt att folk som är yngre än mig är "nyfikna på allt som har med livet att göra" och är "intresserade av shopping, vänner, mode och allt som är skoj" för det får mig att känna mig så jävla gammal.
Vad hände med alla cyniska människor? Varför bloggar inte de?! Eller har de tagit livet av sig mitt i allt rosa bloggludd som infekterar internet?



En lista på varför min blogg inte går hem i bloggsfären:

  • Avsaknad av klämcheckighet. Det betyder att jag inte är sådär "härlig" som bloggar så fort jag ramlar påväg in i affären eller råkar stamma framför busschauffören.
  • Sjukdomar. Jag lider utav diverse tråkigheter - roligt för mig att skriva av mig om, mindre roligt för folk att läsa. Och inte ens några glammiga sjudomar som undernäring eller håravfall, nej detta är äckliga och nördiga saker som tönten i amerikanska tonårsfilmer lider av.
  • Hopp i tiden. Ibland går det perioder då jag inte skriver något vettigt alls. Det hänger ju lite ihop med punkten ovan men det är ju ändå sjukt irriterande.
  • O-rolig. Jag är en sån som skrattar åt mina egna skämt. Det resulterar i att jag tycker att jag är så jäääääävla skoj medan resten av världen applåderar till tröst... Bara tjockistexten till denna punkt säger ju en del om min inställning till humor.
  • 0 poppis intressen. Det säger väl sig själv att om man inte shoppar, fikar, träffar vänner, går ut, gymmar osv så ÄR man inte rolig. (För att minnas om jag drabbas av en stroke så är mina intressen film, poesi, musik, hänga med familjen och måla tavlor.)

Fan va dåligt inlägg alltså.

Heja barnen!

Jag läser mer och mer om hur folk upprörs över att barn syns i sina föräldrars bloggar och jag är bitter å barnens vägnar. ALLA BARNEN. Inte bara bloggbarnen eller anti-mediabarnen utan alla barnen, rubbet! Å ena sidan så slipper anti-mediabarnen att hitta pinsamma bilder på sig själva i bebisformat på internet när de är fjorton-femton, men å andra sidan så... är det väl inte kul att ha föräldrar som är emot ett fenomen som inte går att stå utanför: Internet och det faktum att saker digitaliseras. Jag är glad att mina föräldrar inte har facebook, men jag skulle nog inte klandra dem om de skaffade det, bara de håller min nuna borta så länge de kan.

Muskler = 0

Om jag hade lyckats få några muskler utav sommarens och höstens träning så är de med största sannorlikhet borta nu. Fan vad jag hatar att vara halvsjuk. Hellre att jag får en massa feber som håller i sig några dagar än att må såhär halvkrasslig i flera veckor. AAGRGRGR! Fan va jag blir sur.

Förtroende

När man har känt någon väldigt länge så kan man plötsligt bli överraskad över bra och mindre bra sidor hos personen i fråga. Är glad att jag varken har fått ett fjortisryck och förlovat mig (eller förgiftat mig) eller slarvat och fått barn för hur sjutton skulle det gå liksom?

Man tror man vet så mycket om folk, men egentligen har man ingen aning.

Eftersom jag ändå är uppe

så kan jag ju passa på att tala om att mitt ben växer. Det högra alltså.  Det vet jag eftersom jag har växtverk. Det gör ont. Men jag får eventuellt långa ben. Så när jag vaknar imorgon är jag eventuellt hela 1,54 lång . En halv cm tillagd på min mesiga puttelängd (för jag antar att man bara får så lite till godo? Att begära mer skulle ju vara som att... tvinga min syster som är frisör att KLIPPA mig.)

Massdistraction

Är inte sugen på att sova då jag har rätt ont just nu. Tänkte lägga upp några bilder som jag tycker är så jävla coola. De är tagna på Bodoni - en klubb i Malmö där Nissens band spelade en kväll för några veckor sedan. De hette först Retribution men eftersom ingen kunde stava eller uttala det - och många andra band heter det - så valde det att byta till det mindre komplicerade Massdistraction som de anser är mycket coolare.

Om man gillar thrashmetal så är deras musik väldigt trevlig. Jag själv är väl ingen hejare direkt. Lärde mig refrängen på en låt men då "bytte" de bort den till ett annat band... Jävla svikare, hur ska jag nu kunna digga liksom?

 

Lyssna på dem här!

U.C del 7

UTDRAG UR SJUKDAGBOK - 30 september 2009

När jag förlorar humöret, låter djävulen i magen ta överhand, så undrar jag om det inte är så att det faktiskt är bestämt att jag inte ska vara frisk och leva ett ostört liv. Som om att det inte spelar någon roll att jag kämpar mig ur U.C:n för då kommer något annat att drabba mig. Jag är inte rädd, bara väldigt uppgiven. Är trött på att ha svid och ont i magen och på att vara deppig och på att ha så dåligt självförtroende att jag hellre gömmer mig än att stå rak och tala om vad jag lider av.
Det är inte mitt fel.
Den meningen upprepas hundra gånger om dagen. Det är inte mitt fel att jag är sjuk. Det är sjukdomens fel att jag är sjuk. Men mitt sätt att hantera sjukdomen är fel. Helt fel ibland, skulle jag tro. Att jag hellre håller mig eller åker hem än att gå på en offentlig toalett är bara sjukt. Det är som om jag försöker förtränga att jag lider av något över huvud taget. Och så blir jag stressad av skolan vilket bygger på besvären och så spelar det ingen roll att jag låtsas att jag är frisk för då blir det ännu värre.

En vanlig dag i mitt liv
Stiger upp på morgonen. Antingen går jag till badrummet först eller också blir det köket. Jag fixar mig och sedan äter jag gröt med russin och mjölk samt två knäckemackor med leverpastej, eller också blir det tvärtom. Först mat, sedan fix. Tar mina mediciner. Sedan går det en kvart där jag borstar tänder, klär på mig och ska bege mig till bussen.
Där händer det.
Det kan först komma som en svidande och stickande känsla på vänster sida om magen. Då blir jag oftast illamående och yr. Eller också kommer smärtan direkt. Svett som tränger fram i pannan, känslan av att jag ska gå sönder. Måste till en toalett fort, fort. Får antingen rusa hem eller hålla tillbaka allt. Sätta på mig en mask och tänka lugna och balanserade tankar mellan skoven. Smärtan paralyserar mig för några sekunder innan jag samlar mig och kliver av bussen / går in i klassrummet. Antingen får jag åka hem igen eller också genomlider jag en hel dag där jag svettas ymnigt, har feberfrossa och mår väldigt dåligt. Som att vara magsjuk konstant. Eller som att ha en djävul inuti som gör allt för att förgöra en.
Kommer hem till ett tomt hus och kan slappna av till fullo. Tankarna skingrar sig och jag känner mig harmonisk, som ett lyckorus över att vara hemma igen, ifred att föra krig mot djävulen. Sover så länge jag hinner innan min familj kommer hem. Då är det på med masken igen. Jag vill inte vara såhär. Det är inte jag. Det är djävulen i min mage som gör mig såhär och den ska jag ha kontroll över. Den
borde jag ha kontroll över. "
Det är inte mitt fel" är en tanke som varje dag dyker upp i mitt huvud. Jag känner mig skuldbelagd samtidigt som jag vet att jag inte orsakat detta. Det är inte mitt fel.




Det blev ett långt inlägg från min dagbok... men snart är jag inne på nutid. Jippi...

Dags igen...

När jag satt på matten idag så stack det till på vänster sida. Precis där kröken i tjocktarmen finns. Precis där inflammationen sitter. Först trodde jag att smärtan skulle hålla i sig, men det blev bara ett ordentligt stick. På något konstigt sätt så visste jag direkt att det har gått hål och att jag blöder igen.
Jag hade rätt.

UMO


Denna bild är från UM's hemsida. Så himla fin den är, det är precis såhär som alla borde vara mot varandra! Härliga och goa och med hjärtat bakom bröstkorgen och inte i röven..

Kämpa bör man

Känner mig fortfarande dålig. Det är så jävla irriterande. Jag är för sjuk för att känna mig frisk men jag är inte tillräckligt frisk för att inte känna mig sjuk. Har gått i skolan hela dagen men det har varit väldigt kämpigt då jag har haft frossa och känt mig allmänt dålig.

Var helt ledsen när jag kom hem för jag har hela ansiktet fullt med innebrännare och är helt halvkrasslig så jag bara gick och grinade som sjutton och klagade om att jag var hungrig. Syrran som ändå är hemma och är sjuk förstod mig på punkt och pricka, hon gjorde två mackor till mig och så tittade vi på Tomtemaskinen och drack te.

Ångest

Det är jobbigt nu.

Tala ut!

Insåg att jag måste säga skräpning till alla små och stora människor i världen som håller tyst om saker som tynger ner. Jag är en sådan människa och titta bara på mig (skämt å sido). MAN MÅSTE VÅGA PRATA LITE. Även om det är skitsvårt och jobbigt. Så fort något tynger en så ska man få det ur sig. Man börjar med att slåss och sparkas lite på döda föremål som papperskorgar eller gosedjur. Och om man veckor senare fortfarande mår förbaskat dåligt så måste man inse sig besegrad och berätta för någon. Föräldrar, kompis, BRIS, mormor eller nån kurator.

Så kom ihåg att ni måste tala ut! Håll inte skiten inom er.

Dusch

Har duschat för första gången sen i tisdags. Det var inte en alltför trevlig upplevelse.

jag fryser

Tomb Raider - Underworld

Har alltid älskat Tomb Raider-spelen och Underworld är verkligen värt vartenda öre. Har spelat det fram och tillbaks flera gånger och jag älskar det.


   
  

  
 

Alla bilder är hämtade från den officiella hemsidan.

Still sick

Ligger fortfarande sjuk och nu funderar jag på vad jag ska göra.

Min syster och jag är så olika. När jag är sjuk så vill jag låsa in mig, kanske ligga och klaga för mamma, bli uppassad och bara kurera mig tills jag blir frisk. Jag vill lufsa runt i pyjamasen och ligga nerbäddad en dag extra för att försäkra mig om att viruset är borta.
Syrran däremot lossas inte om att hon är sjuk. Speciellt inte om hennes pojkvän kan ses. Då fixar hon till och med håret - trots feber och allt. Hon tar två värktabletter och sedan sitter hon och dricker vin i soffan som vilken fredagkväll som helst (och så sitter jag i fåtöljen bredvid och vågar knappt andas på telefonen som min pojkvän befinner sig i, med risk för att han smittas av mina äckliga sjukdomsbakterier).

Jag undrar vilken taktik som är bäst. Det sägs ju att man blir så sjuk som man gör sig, och det ligger nog mycket i det, men å andra sidan så är det nog bättre för kroppen att verkligen "få ut" viruset istället för att gå och bära på det ett tag medan man lever som vanligt (och kanske smittar andra). Tåls att tänka på det där.

Exponering av barn

Läste ett inlägg på Katrin Zytomierskas blogg eftersom jag vill hålla mig a jour med världen. Sedan klickade jag in på SVT's Debatt där programmet om exponeringen av barn sändes vilket var väldigt intressant.
Jag är helt och hållet på barnens sida eftersom jag själv är (eller var tills för några år sedan) ett barn. Jag tycker att man alltid måste se till barnets bästa när det kommer till frågor som handlar om att visas upp i media men jag tror att föräldrar är kapabla till att ta de besluten själva.
När jag såg programmet så kom jag att tänka på en situation från när jag gick i förskola:


Vi hade 'Sikta mot stjärnorna' för att samla in pengar till en lägerresa och alla klädde ut sig och mimade till sånger på en stor scen inför alla föräldrar. Min farfar filmade händelsen för att jag skulle kunna ha det att titta på efteråt som ett minne. Jag tyckte det var jätteroligt att han filmade, man kände sig hedrad och vuxen. Jag var också en sucker för uppmärksamhet och älskade att få showa och hålla på.
Dagen kom då uppvisningen ägde rum och jag och mina kompisar skulle göra ett nummer där vi började med ryggen vänd mot publiken. Oturligt nog hade jag valt att ha på mig ett par byxor som - var antingen för små eller felsydda - som därför skar in i rumpan på mig. Jag var sex år och såg det inte som ett problem att grabba tag om skinkan och rätta till byxorna (vilket hela aulan med människor såg, inklusive farfar med zoomen på kameran) och sedan började vi uppträda och den kvällen var nog det roligaste jag upplevt som sexåring. Jag tänkte inte ens på att jag rättade till byxorna...
Det var veckan efter som jag insåg att de felsydda byxorna faktiskt hade orsakat mig ett problem. Föräldrar till de andra barnen i förskolegruppen ville ha filmen som farfar gjort för att deras barn skulle kunna minnas dagen de också. Mina föräldrar lämnade gladeligen över bandet till en pappa som gjorde tjugo kopior som skickades ut till de andra barnen.

Morgonen efter började det.

"Varför står du och kliar dig i rumpan?"
"Visste du att alla tittar på dig?"
"Varför tar du dig i röven?"
Den dagen sprang jag hem - helt oförståendes - för att se efter vad det var som de pratade om. Jag satte igång bandet och väntade in vårt nummer (vi var sorgligt nog först) och där såg jag det. Jag står i startposition för numret, är jättefin i rosa byxor och snyggt hår och DÅ... tar jag ett tag om ena skinkan och rättar till byxorna. För mig var det inte ett stort problem - första gången jag tittade på filmen så märkte jag det ju inte ens - men nu... ALLA hade sett mig "ta mig i röven" och alla skrattade åt mig. Jag förstod varför alla skrattade åt mig för så KAN MAN JU INTE GÖRA.
Jag försökte lugna mig med att de nog skulle glömma det snart men bandet kunde jag inte se en enda gång till. Jag lindade in det i ett par strumpbyxor och gömde det längst inne i en garderob på mitt rum. Jag skämdes något oerhört.

Det sorgliga är att den här "rumpscenen" faktiskt har förföljt mig genom skolåren. Det har kommit tillfällen när jag råkat stöta på gamla förskolekompisar som sagt att "dendär rumpgrejen du gjorde var ju rolig!" och jag har stått och klistrat på ett leende och malt tanken "hem och dö hem och dö" tusen gånger i huvudet.
Till och med på högstadiet råkade jag gå i samma klass som någon som var kompis med en som hade filmen. De hade tittat på den i något sammanhang och de hade givetvis lagt märke till (och fått veta vem) den rumppetande flickan i rosa byxor var. Jag mådde otroligt dåligt över detta i flera år och såg till att filmen aldrig kom ut ur garderoben där jag gömt den.



Kontentan utav detta - och vad det har att göra med barns exponering att göra - är som följer:
Det blir väldigt blottat när man väljer att lämna ut en film på någon även om man inte tror att det ska göra någon skada. Mina föräldrar och jag såg på filmen och tyckte att den var väldigt bra. Ett roligt familjeminne helt enkelt, inget mer. Jag klandrar absolut inte mina föräldrar - vi hade ju inte ens märkt att jag grabbade tag om min egen häck förrän jag blev upplyst och utskrattad av hela förskolegruppen. Mina föräldrar hade ju aldrig lämnat ut filmen om de hade vetat hur mycket skit jag skulle få.

Men det får en ändå att tänka på hur man förhåller sig till media idag - över tio år senare - när man helt ogenerat väljer att vika ut sina anhöriga i olika sammanhang. Jag har själv lagt upp bilder på olika sajter på mig själv och folk jag tycker om, men jag börjar bli mer och mer kritisk just eftersom det aldrig glöms. Det tog över sex år för mig att tvätta bort "ta dig i röven-incidenten" - och jag antar att det inte hade blivit lättare om nån lagt ut filmen på nätet. Man måste vara försiktig så länge någon annan är involverad.

Det man måste tänka på är att små barn fattar och minns saker bättre än man tror och
de måste bli "skonade" den exponering och blottning som sker i den offentliga miljön så mycket som möjligt. När de sedan blir lite större och börjar använda internet själva så är det svårare att neka dem att lämna ut sig, men då har man i alla fall hållt dem borta från allmänhetens kritiska ögon i några år.


...


Och filmen då? Det ligger fortfarande gömt i en garderob, inlindad och nedpackad. Jag har inte tittat på den på över tolv år.

IDOL 2009 - RÖSTA PÅ MARIETTE

099-41402
Det är bara att rösta.

Sjukling

Syrran har fått feber och ont i halsen. Samma skit som jag trodde jag skulle få. Tack vare att jag har stannat hemma för att vila upp mig så har jag klarat mig ifrån det värsta. Men har fortfarande ont i magen och mår illa.

Har börjat titta på Mysteriet på Greveholm för att ha något att göra.

Ingen sömn

Får inte mycket sömn just nu. Eftersom jag har fri tillgång till allt vad elektriska apparater heter så lär jag väl ligga som en deg i soffan och titta på film inatt. Eller också ligger jag i mammas och pappas sovrum. Funderar på att flytta från vardagsrummet till deras dubbelsäng nu...

Batman begins

"It's not what you are underneath, it's what you do that defines you..."

Åååååh Batman är bäst.

Ensam hemma

Modern och fadern har stuckit till Polen så jag och Syrran får bo ensamma ett tag. Typiskt just nu när jag är sjuk. Det enda braiga är att jag kan ha deras sovrum (som är stort och blått och maffigt) så jag slipper ligga i källaren och frysa. Brabra. Kan titta på film... dricka te... har nära till toan... och telefonen... man kanske skulle köpa sig lite lite godis? Eller nä, har man inte fått i sig näring på tre dagar är det kanske inte så najs att börja sitt ätande med godis.



Känner också hur musklerna jag tränat mig till sakta börjar förtvina och ersättas av samma gamla ansamling överskottsfett. Varför åker muskulaturen först? Det är ju muskler jag behöver! Hur ska jag nu orka gå från sängen till toan, från toan till kylskåpet? Mååååh..!

Julkalendern 1993

Pettson och Findus (och Tomtemaskinen) gick som julkalender när jag bara var två år. Pappa spelade in den på video och från det att jag börjat se på film har den kalendern varit en favorit. Den är mysig samtidigt som den är lite skrämmande och rolig. Skrämmande tyckte jag för att det hände så mycket oförklarliga saker, som när Johan Ulveson kommer som brevbärare och bara försvinner. Sånt gjorde mig skiträdd som liten, men det var inte tillräckligt för att hålla mig ifrån det.
Har fixat en spellista på youtube då det finns nån snäll människa där ute som har lagt upp alla avsnitt, klippt i två delar var. Det kommer jag gotta mig med framöver.

Still sick

Mår fortfarande dåligt. Uppe till klockan tre på natten för toabesök och sedan magknip. Börjar bli riktigt irriterad nu. Har ingen feber i alla fall - mamma trodde att jag höll på att få influensa. Men jag ska väl få slippa den ett tag till framöver.
Hon har förresten börjat snacka om att jag borde vaccinera mig i alla fall, eftersom jag har så mycket sjukdomar och det har blivit "testat" (eller rättare sagt använt) på över en miljon människor nu... Vi får se.

Snö

Det snöar faktiskt. Fast det är pytteflingor och de smälter så fort de nuddar marken, men ändå. Det snöar. Passande att jag har legat i soffan och glott på gamla julkalendrar från videobanden när vi var små. Mysigt. Hasade bort till spisen och vispade ihop lite varm choklad till mina ostmackor också. Bara för att man är sjuk ska man väl inte gå miste om mys.

Trots att jag är skåning så tycker jag om snö. Det är så fridfullt och tryggt när allt är vitt och allt känns som när man var liten för det är samma magiska känsla varje gång den första snön kommer.

Trött

Hemma idag. Är så jävla trött.

Situation

Kroppen är fullständigt oanvändbar och jag har så ont i huvudet att jag inte kan se ordentligt. Illamåendet gör att jag tvingas upp till sängen och kravlar mig bort till toaletten. Blir liggandes på golvet i två minuter utan att det händer något. Har frossa eftersom alvedonen inte har börjat verka än.
Hör hur Syrran (snart 21 år) sitter i rummet intill och spelar WOW.

Jag: Syrran! Kan du hämta en spann till mig?
Inget svar. Hör hur hon pratar med folk i sitt headset och är väldigt engagerad i spelet.
Jag (lite högre): Syrran! Kan du hämta en spann................ snälla........?
Syrran (efter en stunds tystnad): Jag har inte tid!
Jag går ner för källartrappan och in i tvättstugan för att hämta en spann. Håller hela tiden handen för munnen. Tar mig upp till sängen igen, ställer spannen precis bredvid mig och kryper sedan ner under täckena igen. Jag har ont och allting snurrar. Jag mår dåligt och tycker att det är mest synd om mig i hela världen.

Bitch.

Huvudvärk

Jag vaknade klockan fyra imorse med huvudvärk. Ordentlig jävla huvudvärk som inte ville försvinna. Gick som en zombie till skolan och mår bara sämre och sämre. Gick hem vid lunch för det känns som om någon har elvispat mig i huvudet och jag fryser. Har dock ingen feber men det är väl bara en tidsfråga, så som det känns nu.

Svininfluensa

Jag bestämde ju mig för att inte vaccinera mig. Men tanken och rädslan för att få det och dö undgår ju inte mitt huvud. Alla snackar om hur farligt det är, om att vaccinet måste vara bra för att annars skulle de inte gå ut med det osv. Men å andra sidan så ska de jag älskar mest inte heller ta någon spruta och jag vill hellre bli sjuk med dem än se alla gå under medan jag står där med vaccinet kringrumlande i min kropp.

Och när det väl kommer till kritan så gör det faktiskt detsamma om jag vaccinerar mig, för innerst inne så vet jag ju att det bara är typiskt mig att oroa mig i onödan. Visst, jag oroar mig för att dö av en jävla influensa ibland men jag har ju redan stressrelaterad ångest sedan dagen jag lärde mig tänka själv, astma och en kronisk blödande tarminflammation (som, om jag har otur, kan omvandlas till cancer) så lite influensa kan väl inte skada? Nej jag tror inte det.
Dör jag så dör jag liksom. Skitsamma om hundra år.

Trött

Tog en tur på stan i ösregn efter skolan för att få laddat min mobil och köpt en chailatte innan jag åkte till mammas jobb. Satt sedan och läste böcker för några barn och spelade memory med dem. Rätt skönt faktiskt, barn är så okomplicerade.
Sedan zonterapi vilket gjorde mig väldigt trött... missade träningen så jag la mig i badkaret istället.

God morgon.

Sov konstigt inatt. Gick och la mig 22 och somnade som en stock (tror jag eftersom jag inte minns att jag låg och tänkte). Plötsligt vaknar jag och det känns som om jag inte sovit länge alls och då är klocka 01:44 och jag är helt klarvaken och förvånad. Ligger sedan i drygt två timmar och bara försöker somna om med det är för varmt och för kallt samtidigt och jag kan inte bestämma mig om det är bäst att ligga på mage eller på sidan med ena armen klämd under kroppen eller ha den oklämd bakom sig eller om man helt enkelt kanske ska gå upp och strunta i att få mer sömn.

Men nu är jag i alla fall vaken och uppe och det känns måttligt kul att gå till skolan när man i tre veckor har kunnat sova hur länge man vill och ätit vad man vill för man har varit mestadels hemma och kunnat må dåligt ifred (och må bra ifred). Peace out!

Viktor Rydberg

Jag klarar inte av den mannen. Det är fruktansvärt tråkigt att läsa hans berättelser och dikter eftersom han är så........ bra........ på.......... att........ dra ut på preciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis allting så man helt halkar ifrån historien.
Jävlar vad tråkigt det är.

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0