Barn i skönhetstävlingar

Började titta på ett program på tv4 som handlade om barn som ställer upp i skönhetstävlingar. Jag fattar inte att människor med så uppenbara hål i huvudet får vara föräldrar. De har världens finaste ungar som inte ens fyllt tio år som de förstör genom att låta dem sätta upp mål för sina karriärer och liv, fixa sitt yttre och betalar hundratals pund i veckan för att barnen ska lära sig gå rätt.
En utav flickorna grät när hon fick sin fejkade solbränna påsprutad. En annan får inte använda glasögon och är den yngsta i Storbrittanien som använder linser. När journalisten frågar henne vad som är bekvämast säger hon glasögon och när de frågar varför hon inte har dem på sig så säger hon; "då blir mamma arg på mig". Samma flicka fick sina något utstående öron skönhetsopererade när hon var sju år och hennes mamma säger, utan minsta spår av självförebråelse, att hon var så rädd att hennes dotter - som var en ful bebis till skillnad från sin storebror - aldrig skulle bli vacker, men att de hade tur.



Deras leenden är påklistrade och ögonen tittar tomt in i kameran när de berättar om sig själva och sina karriärer. De refererar ofta till sina mammor med inledningar som "mamma säger si" och "mamma tycker så".


En utav i-ländernas varianter på barnmisshandel. Detta är inte okej.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0