Våldtäktsmän är inga våldtäktsmän

Tre killar som gjort något fruktansvärt förnedrande och oförlåtligt mot en medmänniska står fria från anklagelser. Tre killar i 18-årsåldern åtalades för våldtäkt, medhjälp till våldtäkt och sexuellt ofredande då en av dem har hållit fast en tjej medan den andra har tvingat isär hennes ben och fört upp en vinflaska i hennes underliv tills det börjat blöda medan den tredje filmade händelsen. Artikeln finns att läsa här i Folkbladet.nu.

 

Killen som står åtalad för våldtäkt har en advokat, Fredrik Björk, vars argument är både bristfälliga och irrelevanta för sammanhanget. En intervju med honom kan läsas här. Han gjorde i samband med rättegången ett uttalande där han hade med sig ett utdrag från ett forum på internet där kvinnor beskriver vilka sexredskap de brukar använda sig av varpå han säger "Det var de mest fantastiska sakerna. Det var flaskor, hårborstar, gurkor och fjärrkontroller." Han anser alltså att man kan dra paralleller mellan våldtäkter och kvinnors sexvanor. Att det är jämförbart i sammanhanget.

 

Jag vet inte om det är uttalandet i sig som gör mig äcklad eller det faktum att domstolen har tagit ett beslut med bland annat detta uttalande som grund. Jag skräms och äcklas givetvis av handlingen i sig, men att rättssamhället inte kan döma en våldtäktsman för våldtäkt eftersom offret "kan tolkas som blyg eller tveksam" öppnar portarna för att fler händelser av liknande slag ska passera obemärkt förbi.

 

Så det jag fick se svart på vitt idag är alltså att våldtäktsmän inte är våldtäktsmän.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0