Menskopp

När man använder menskopp så kan man sova naken utan problem (har läst för mycket om svampinfektioner för att våga gå med underbrallor dygnet runt) förutsatt att man kilar på toa det första man gör när man vaknar. Fine by me.
Det är klart att det var lite meckigt i början att få in den och sånt, men det är ju som en tampong. Det känns i alla fall som en tampong när den är på plats och så sticker det inte ut något snöre. Stör mig bara på det vakuum-ljudet som tillkommer när man tar ut den. Låter ungefär som när man har haft hårt sex ganska länge (ni vet när man flyttar sig lite under själva akten och det råkar komma in luft och så suger det till). Det känns lite obehagligt men det är ju bara att vänja sig. Det gör ju absolut inte ont och det kan ju inte orsaka infektioner som tamponger (som irriterar slemhinnorna och ger uppkomst till att bakterier samlas). En LadyCup är helt "naturlig" då den inte påverkar kroppens naturliga balans på något vis.



Varför varje brud bör införskaffa en LadyCup

  • Sparar pengar. Den kokas i hett vatten eller sprutas med steriliseringsmedel när perioden är slut vilket gör att man kan behålla samma kopp i några år då det endast är gummit som slits.  
  • Miljövänlig. Dels så bidrar man inte till sopberget med bindor och tamponger och dels riskerar man inte att korka igen fler avlopp då vissa hushåll inte har papperskorg i badrummet (en fråga som jag bör skriva om snarast då jag finner det högst märkligt).
  • Praktisk. Man slipper göra en massa plats i väskan för bindor och tamponger då ens LadyCup endast behöver ligga i en fin liten blommig påse (som tillkommer när man köper den). Och när man väl använder den så vet ni ju vart den tar vägen...
  • Hygien. Visst, det kan kännas skitäckligt men man får ju för sjutton se fördelarna; det finns inte någon som helst möjlighet för vätskan att ta sig ur kroppen så man är garanterat luktfri (slipper spraya tusen liter parfym på underkläderna innan du drar på dom) och som jag skrev innan så är risken att drabbas för infektioner betydligt mindre då man inte jävlas med kroppens "kretslopp".

Räcker inte detta som anledningar så kan man ju lika gärna bli man. En LadyCup kostar drygt 300 kronor och man får välja färg själv. Jag hade en lila... nu har jag en gul. Det är bra med variation.

Bilder snodda från wiki.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0