Selena Quintanilla-Péres

Selena Quintanilla-Péres var en Mexican-Amerikansk sångerska som levde mellan år 1971 till 1995 och hon hade flera hitar med låtar som Dreaming of you, Como la Flor och den ni kan lyssna på nedan, Bidi bidi bom bom. Hon skjöts till döds utav en kvinna som höll i trådarna till hennes fanklubb.

Kvinnan - Yolanda Saldívar - hade inte skött klubbens ekonomin och smusslat undan pengar så Selena ordnade ett möte med Yolanda på ett hotellrum för att få ta hand om alla de finansiella bitarna. På hotellet lämnade Yolanda inte över papperna till Selena utan påstod att hon blivit våldtagen, så Selena körde henne till ett sjukhus för att hon skulle få hjälp. När läkarna inte hittade något på Yolandas kropp som antydde att hon blivit utsatt för en våldtäkt körde Selena tillbaka till hotellrummet och bad Yolanda ännu en gång att få papperna.
Yolanda drog en pistol och skjöt Selena i ryggen när hon vänt sig om och gått mot dörren. Allvarligt skadad sprang Selena genom hotellkorridoren med Yolanda jagande efter sig och ner mot lobbyn för att få hjälp. Hon kollapsade på marken och precis innan hon förlorade medvetandet lyckades hon uppge Yolandas namn och i vilket rum de hade befunnit sig i. Personal på hotellet larmade polis och ambulans och Selena transporterades i ilfart till närmsta sjukhus där hon några timmar senare dog av blodförlust. Hon skulle två veckor senare fylla 24 år.

TV-kanaler avbröt sina sändningar för att rapportera om den tragiska nyheten och radiokanaler spelade hennes musik non stop. Fans samlades ute och sörjde och grät tillsammans. Kända människor i musikvärlden hörde av sig till familjen Quintanilla-Péres så fort de nåtts av dödsbudet och de som skickade sina hälsningar till familjen var bland andra Julio Iglesias och Madonna.

Två veckor efter Selenas död gjorde den dåvarande guvenören för Texas (George W. Bush) Selenas födelsedag till en minnesdag, kallad "Selena Day" i Texas.



Två år senare (1997) gjordes en film om sångerskan där Jennifer Lopez fick spela rollen som Selena vilket gjorde henne nominerad till en Golden Globe inom genren Best Actress in a Musical.
Filmen är väldigt bra och Selena var 90-talets Britney Spears (fast med väldigt vacker röst och snyggare danssteg).


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

spaceinvasion

Instagram

RSS 2.0