Kyckling med böngoddar & paprika
Lagade en awsome middag precis för 4-6 personer.
4 kycklingfiléer
1 röd lök
1 paprika
1 burk böngroddar
1 msk olivolja
1 dl creme fraiche
0,5 dl sweet chilisås
1 tärning kycklingbuljong
paprikakrydda, salt, peppar
5 dl kokt ris
5 dl kokt ris
To do-list:
Häll 10 dl vatten i en kastrull och sätt på kok. Mät upp 5 dl ris. Hacka paprika och rödlök och lägg i en burk eller nåt. Börja skära kycklingfiléerna i bitar / strimlor beroende på hur du vill ha dem.
När riset har kokat i tio minuter börjar the action: Lägg lök och paprika i en stekgryta och fräs dem i lite olivolja. I med kycklingen och låt den fräsa så att vätskan försvinner. Häll av resterande vätska när kycklingen har fin färg. Häll i creme fraiche och sweet chilisås och blanda runt, i med salt, peppar och massor av paprikakrydda så att det får en snygg färg. I med buljongen och rör om. Häll i böngroddarna precis innan det är dags att servera. Wóla!

Hackhackhack.

Fräsefräsefräääääs..!

Precis innan servering. Smakade awsome.

Kommentarer
Trackback